reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Męska babo hehehehehe Hirsutyzm jest przewalony. Ty napewno masz jakas lekka postac bo znam kobiete, ktora musi depilowac brode. I patrz ze ma dwojke dzieci ;) Czy to ty kiedyś wrzucałaś fotke jak idziesz na transfer ubrana szpitalny fartuszek ? Twoja figurka nie przypominała babochłopa [emoji106] [emoji106] [emoji106] [emoji7][emoji7][emoji7]
Wogole to musisz nam tu obiecac !!! ze od dzisiaj bedziesz inaczej o sobie myslala. Ciagle sobie dokuczasz, ty mały bzdurnisiu :-D:-D:-D[emoji182][emoji182][emoji182]
Tak, w tym faruchu to ja ! I to prawda, przewalony. Patrz, wszystkie ciotki wąsate A dzieci majo! Siostry moje też...
Ja już przywykłam do tego, że gładka jak dupa niemowlaka nigdy nie będę [emoji16]
No ale postaram się trochę bardziej przychylnie na siebie patrzeć.. takie moje postanowienie na Nowy roczek..
A dam Wam dla przypomnienia ten sexy fartuszek.. pośmiejta się trochę z baby. ;*
received_415402602687297.jpeg

reklama
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty :-D:-D:-D:-D

😍😍😍Trzymamy kciuki za wgryzanie się Kropków w nowe 9 miesięczne domki Mamuś✊✊✊✊✊✊

Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą 😍😍😍Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Shake it up baby, twist and shout :-D:-D:-D:-D:-D
Będzie sie działo 👍👍👍👍👍👍👍

Skontrolujcie kalendarz i uzupełnijcie pod linkiem:
Link do: Kalendarz

"Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Masz zainstalowaną aplikację ""Arkusze Google""?"
Jeśli nie - zrób to!
Sklep Play -> wyszukaj arkusze google -> zainstaluj -> po zainstalowaniu otwórz kalendarz

2019-12-27 @Dakita30 - USG pecherzykowe
2019-12-27 @Czarnula34 - wizyta u diabetologa
2019-12-27 @Aneczka85_01 - wizyta w klinice

2019-12-28 @Alicja90 - kolejna wizyta w klinice
2019-12-30 @Breath_less - wizyta serduszkowa
2019-12-30 @Aduś16 - BETA
2020-01-07 @Netiaskitchen - START PROCEDURY
2020-01-08 @Czarna1985 - wizyta u dc Paśnika
2020-01-09 @sandra777.12 - USG
2020-01-31 @fredka84 - wizyta u dc Pasnika
2020-02-05 @Konstancja27 - temin prorodu
2020-02-10 @AleAle27 - termin produ
2020-05-27 @goffa13 -termin porodu
2020-06-08 @Gość gość ANNA - termin porodu
2020-06-08 @nieagatka - termin porodu
2020-08-03 @Justi55 - termin porodu

@Dakita30 dzisiaj beda piękne widoki 👍 👍 👍 👍 👍

@Czarnula34 pochwal sie co tam na wizycie :-D:-D:-D

@Aneczka85_01 mocne ✊✊✊✊ za dobre informacje.

Miłego dnia ❤❤❤💋💋💋💋

Zabrałam dziś ostatniego Kropka, proszę o wpisanie na 07.01. na betę :)

Czemu formalność? Trzeba być dobrej myśli! Ja dziś jestem 4dpt i we wtorek sprawdzam betę wiec jesteśmy w podobnej sytuacji, trzymajmy kciuki za siebie na wzajem 💪
Ja najchętniej wzięłabym relanium i przespała ten czas ale dziecko mam w domu bo wolne wiec nie chce go zostawiać samopas... 🙈
Oczywiście doszukuje się już u siebie, ze brzuch mnie boli i lędźwia jak przy okresie ale wiem ze to paranoja. Jestem dobrej myśli za nas obydwie ❤
Podziwiam za optymizm!! A jaki miałas zarodeczek podany? Pewnie śliczny blastus?
Dziś musiałam morfo dla docenta zrobić i oznaczylam proga i estradiol no i próg aż 48 a jadę na tych samych dawkach co ostatnio (wtedy był 23) a estradiol skoczyl do 2516 !! Jeszcze 3 dni przed ET był raptem 320.... Za to leukocyty mam 54tys po accofilu...

Tak, w tym faruchu to ja ! I to prawda, przewalony. Patrz, wszystkie ciotki wąsate A dzieci majo! Siostry moje też...
Ja już przywykłam do tego, że gładka jak dupa niemowlaka nigdy nie będę [emoji16]
No ale postaram się trochę bardziej przychylnie na siebie patrzeć.. takie moje postanowienie na Nowy roczek..
A dam Wam dla przypomnienia ten sexy fartuszek.. pośmiejta się trochę z baby. ;*
Zobacz załącznik 1061277
Zgrabna kobieta jesteś, co Ty tu z jakimiś hisur czymś tam wyjeżdżasz 😛 figura godna pozazdroszczenia 😊

W załączniku przesyłam Wam "wielkie" 2milimetrowe serduszko mojego maleństwa z dziś 🥺
Na USG widziałam jak to maleńkie serce kurczyło się i rozprężało.. jak to jest możliwe? 😳 tak bardzo się cieszę, jak nie mogę uwierzyć i boje się uwierzyć, aby nie zapeszyć, by coś po drodze się nie stało. Tyle radości, ile strachu.
P.S. dobrze odczytuje na górze? 5tydz+6dni? Przepraszam za głupie pytanie ale pierwszy raz w życiu mam zdjęcie z USG czegoś innego niż endometrioza 🤦

Załączniki

• IMG_20191227_141907.jpg
    IMG_20191227_141907.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 104
To ma najwększe znaczenie :) Wiek ciąży obliczaja czas od ostatniej @ :) Tez byłam zdziwiona jak mi obliczał i sie okazało ze to 7 tydzien.

Przy ivf liczy się trochę inaczej, bo może być lekkie przesunięcie na cyklu sztucznym (u mnie było 5 dni, więc sporo)
Wiek ciąży = ilość dni po transferze + wiek zarodka + 14 dni

Dziewczyny pomocy nie wiem co zrobić które badanie wykonać? Czy wszystkie trzy ?W łodzi nikt nie odbiera chyba mają wolne [emoji17]Zobacz załącznik 1061266

To wszystko to jest to samo tylko w różnych laboratoriach inaczej się nazywa. W apc na pewno jest to jako test imk.

reklama
W załączniku przesyłam Wam "wielkie" 2milimetrowe serduszko mojego maleństwa z dziś 🥺
Na USG widziałam jak to maleńkie serce kurczyło się i rozprężało.. jak to jest możliwe? 😳 tak bardzo się cieszę, jak nie mogę uwierzyć i boje się uwierzyć, aby nie zapeszyć, by coś po drodze się nie stało. Tyle radości, ile strachu.
P.S. dobrze odczytuje na górze? 5tydz+6dni? Przepraszam za głupie pytanie ale pierwszy raz w życiu mam zdjęcie z USG czegoś innego niż endometrioza 🤦

Śliczne ❤️

Dobrze odczytujesz, pomiary są robione na podstawie wielkości pęcherzyka i zarodka. Super, że tak szybko widać serduszko :)

Do góry