reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Męska babo hehehehehe Hirsutyzm jest przewalony. Ty napewno masz jakas lekka postac bo znam kobiete, ktora musi depilowac brode. I patrz ze ma dwojke dzieci ;) Czy to ty kiedyś wrzucałaś fotke jak idziesz na transfer ubrana szpitalny fartuszek ? Twoja figurka nie przypominała babochłopa [emoji106] [emoji106] [emoji106] [emoji7][emoji7][emoji7]
Wogole to musisz nam tu obiecac !!! ze od dzisiaj bedziesz inaczej o sobie myslala. Ciagle sobie dokuczasz, ty mały bzdurnisiu :-D:-D:-D[emoji182][emoji182][emoji182]
Tak, w tym faruchu to ja ! I to prawda, przewalony. Patrz, wszystkie ciotki wąsate A dzieci majo! Siostry moje też...
Ja już przywykłam do tego, że gładka jak dupa niemowlaka nigdy nie będę [emoji16]
No ale postaram się trochę bardziej przychylnie na siebie patrzeć.. takie moje postanowienie na Nowy roczek..
A dam Wam dla przypomnienia ten sexy fartuszek.. pośmiejta się trochę z baby. ;*
received_415402602687297.jpeg

reklama
Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty :-D:-D:-D:-D

😍😍😍Trzymamy kciuki za wgryzanie się Kropków w nowe 9 miesięczne domki Mamuś✊✊✊✊✊✊

Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą 😍😍😍Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Shake it up baby, twist and shout :-D:-D:-D:-D:-D
Będzie sie działo 👍👍👍👍👍👍👍

Skontrolujcie kalendarz i uzupełnijcie pod linkiem:
Link do: Kalendarz

"Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Masz zainstalowaną aplikację ""Arkusze Google""?"
Jeśli nie - zrób to!
Sklep Play -> wyszukaj arkusze google -> zainstaluj -> po zainstalowaniu otwórz kalendarz

2019-12-27 @Dakita30 - USG pecherzykowe
2019-12-27 @Czarnula34 - wizyta u diabetologa
2019-12-27 @Aneczka85_01 - wizyta w klinice

2019-12-28 @Alicja90 - kolejna wizyta w klinice
2019-12-30 @Breath_less - wizyta serduszkowa
2019-12-30 @Aduś16 - BETA
2020-01-07 @Netiaskitchen - START PROCEDURY
2020-01-08 @Czarna1985 - wizyta u dc Paśnika
2020-01-09 @sandra777.12 - USG
2020-01-31 @fredka84 - wizyta u dc Pasnika
2020-02-05 @Konstancja27 - temin prorodu
2020-02-10 @AleAle27 - termin produ
2020-05-27 @goffa13 -termin porodu
2020-06-08 @Gość gość ANNA - termin porodu
2020-06-08 @nieagatka - termin porodu
2020-08-03 @Justi55 - termin porodu

@Dakita30 dzisiaj beda piękne widoki 👍 👍 👍 👍 👍

@Czarnula34 pochwal sie co tam na wizycie :-D:-D:-D

@Aneczka85_01 mocne ✊✊✊✊ za dobre informacje.

Miłego dnia ❤❤❤💋💋💋💋

Zabrałam dziś ostatniego Kropka, proszę o wpisanie na 07.01. na betę :)

Czemu formalność? Trzeba być dobrej myśli! Ja dziś jestem 4dpt i we wtorek sprawdzam betę wiec jesteśmy w podobnej sytuacji, trzymajmy kciuki za siebie na wzajem 💪
Ja najchętniej wzięłabym relanium i przespała ten czas ale dziecko mam w domu bo wolne wiec nie chce go zostawiać samopas... 🙈
Oczywiście doszukuje się już u siebie, ze brzuch mnie boli i lędźwia jak przy okresie ale wiem ze to paranoja. Jestem dobrej myśli za nas obydwie ❤
Podziwiam za optymizm!! A jaki miałas zarodeczek podany? Pewnie śliczny blastus?
Dziś musiałam morfo dla docenta zrobić i oznaczylam proga i estradiol no i próg aż 48 a jadę na tych samych dawkach co ostatnio (wtedy był 23) a estradiol skoczyl do 2516 !! Jeszcze 3 dni przed ET był raptem 320.... Za to leukocyty mam 54tys po accofilu...

Tak, w tym faruchu to ja ! I to prawda, przewalony. Patrz, wszystkie ciotki wąsate A dzieci majo! Siostry moje też...
Ja już przywykłam do tego, że gładka jak dupa niemowlaka nigdy nie będę [emoji16]
No ale postaram się trochę bardziej przychylnie na siebie patrzeć.. takie moje postanowienie na Nowy roczek..
A dam Wam dla przypomnienia ten sexy fartuszek.. pośmiejta się trochę z baby. ;*
Zobacz załącznik 1061277
Zgrabna kobieta jesteś, co Ty tu z jakimiś hisur czymś tam wyjeżdżasz 😛 figura godna pozazdroszczenia 😊

W załączniku przesyłam Wam "wielkie" 2milimetrowe serduszko mojego maleństwa z dziś 🥺
Na USG widziałam jak to maleńkie serce kurczyło się i rozprężało.. jak to jest możliwe? 😳 tak bardzo się cieszę, jak nie mogę uwierzyć i boje się uwierzyć, aby nie zapeszyć, by coś po drodze się nie stało. Tyle radości, ile strachu.
P.S. dobrze odczytuje na górze? 5tydz+6dni? Przepraszam za głupie pytanie ale pierwszy raz w życiu mam zdjęcie z USG czegoś innego niż endometrioza 🤦

Załączniki

• IMG_20191227_141907.jpg
    IMG_20191227_141907.jpg
    1,2 MB · Wyświetleń: 101
To ma najwększe znaczenie :) Wiek ciąży obliczaja czas od ostatniej @ :) Tez byłam zdziwiona jak mi obliczał i sie okazało ze to 7 tydzien.

Przy ivf liczy się trochę inaczej, bo może być lekkie przesunięcie na cyklu sztucznym (u mnie było 5 dni, więc sporo)
Wiek ciąży = ilość dni po transferze + wiek zarodka + 14 dni

Dziewczyny pomocy nie wiem co zrobić które badanie wykonać? Czy wszystkie trzy ?W łodzi nikt nie odbiera chyba mają wolne [emoji17]Zobacz załącznik 1061266

To wszystko to jest to samo tylko w różnych laboratoriach inaczej się nazywa. W apc na pewno jest to jako test imk.

reklama
W załączniku przesyłam Wam "wielkie" 2milimetrowe serduszko mojego maleństwa z dziś 🥺
Na USG widziałam jak to maleńkie serce kurczyło się i rozprężało.. jak to jest możliwe? 😳 tak bardzo się cieszę, jak nie mogę uwierzyć i boje się uwierzyć, aby nie zapeszyć, by coś po drodze się nie stało. Tyle radości, ile strachu.
P.S. dobrze odczytuje na górze? 5tydz+6dni? Przepraszam za głupie pytanie ale pierwszy raz w życiu mam zdjęcie z USG czegoś innego niż endometrioza 🤦

Śliczne ❤️

Dobrze odczytujesz, pomiary są robione na podstawie wielkości pęcherzyka i zarodka. Super, że tak szybko widać serduszko :)

Do góry