reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dakita gratuluje Ci bardzo serdecznie !! A ilu dniowy zarodek i w którym dpt miałaś betę dodatnia ?? ( przepraszam ze pytam ale noe dawno dołączyłam do forum)
Dziękuję 🥰 to był już mój szósty transfer, ale pierwszy z beta powyżej 1. Miałam podaną blastocystę i w 8dpt badałam betę po raz pierwszy i miałam wynik 151. Powtórzyłam po 2dniach i była 463. Liczą się przyrosty, a nie wartości :) mówi się, że dobrze jak przyrasta ok 100%, ale już przyrost o 66% uznaje się za normę. To chyba bardzo indywidualna kwestia.
Mocno trzymam kciuki ✊ za Ciebie i Twoją betę! 13dpt to już wynik raczej pewny, oby był pozytywny!

Hej. U mnie tez podejscie po leczeniu immuno takim standardowym nie udalo sie. Bralam encorton i equral. Pozniej podeszlam do transferu z heparyna i atosiban przy transferze. Teraz czekam na miesiaczke i na nowo wracam po mrozaczki. Bylam u Pasnika i u mnie nie widzi nic co moglibysmy poprawic. To co trzeba bylo juz zbilismy. Ale jeszcze wlew z accofilu przy tym transferze zrobie.
Zastanawiam się właśnie nad wizyta u pana dr tylko ze z Krakowa to kawał drogi. Szkoda tylko ze przyczyn transferze ( ostatnia śnieżynka) nie weszłam cykl wcześniej na leczenie przez miesiąc. A dr Paśnik to gdzie przyjmuje ??

Dziewczyny ja nie wytrzymałam i robiąc dziś progesteron i estradiol pobrałam od razu do bety.
wczesniej robiąc bete w 9dpt wynosiła 1... teraz 4dpt jest 2,30. Nie ukrywam, ze troche się uśmiechnęłam do tego wyniku z racji ze trochę drgnęła mimo, ze wiem jak może być... w poniedziałek powtórzę testy.
progesteron 70, estradiol 200

Cześć dziewczyny, jestem osobą, która starała się cztery lata o dziecko z pomocą in vitro, chętnie pogadam, mam sporą wiedzę. Obecnie zaczynam 7 miesiąc ciąży bliźniaczej.
Hej! To ja jestem bardzo ciekawa jak to u Ciebie przebiegało ❤️ Aktualnie mam podane dwie blastki i umieram z niecierpliwości. Pamietasz jak wyglądały u Ciebie przyrosty bety?

Dzięki za słowa otuchy! Poleciała bym z chęcią bo moja akcja serca to tak oscyluje w około 200 ale jestem w pracy do pozna od rana wiec dopiero jutro z rana. Będzie to 13 dpt. Nie robię sobie nadziei niestety mam zupełnie negatywne przeczucia !
Przestań się zadręczać - będzie dobrze, trzymam kciuki 😀
A tak na marginesie, to nie znam żadnej dziołchy po transferze, która by miała same pozytywne przeczucia:p . Każda myśli, że się nie udało;)

Cześć dziewczyny, jestem osobą, która starała się cztery lata o dziecko z pomocą in vitro, chętnie pogadam, mam sporą wiedzę. Obecnie zaczynam 7 miesiąc ciąży bliźniaczej.
Witam, super że się w końcu udało. Cieszą mnie takie wiadomości.
Opowiedz nam Twoją historię choroby?

reklama
Do góry