reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dakita gratuluje Ci bardzo serdecznie !! A ilu dniowy zarodek i w którym dpt miałaś betę dodatnia ?? ( przepraszam ze pytam ale noe dawno dołączyłam do forum)
Dziękuję 🥰 to był już mój szósty transfer, ale pierwszy z beta powyżej 1. Miałam podaną blastocystę i w 8dpt badałam betę po raz pierwszy i miałam wynik 151. Powtórzyłam po 2dniach i była 463. Liczą się przyrosty, a nie wartości :) mówi się, że dobrze jak przyrasta ok 100%, ale już przyrost o 66% uznaje się za normę. To chyba bardzo indywidualna kwestia.
Mocno trzymam kciuki ✊ za Ciebie i Twoją betę! 13dpt to już wynik raczej pewny, oby był pozytywny!

Hej. U mnie tez podejscie po leczeniu immuno takim standardowym nie udalo sie. Bralam encorton i equral. Pozniej podeszlam do transferu z heparyna i atosiban przy transferze. Teraz czekam na miesiaczke i na nowo wracam po mrozaczki. Bylam u Pasnika i u mnie nie widzi nic co moglibysmy poprawic. To co trzeba bylo juz zbilismy. Ale jeszcze wlew z accofilu przy tym transferze zrobie.
Zastanawiam się właśnie nad wizyta u pana dr tylko ze z Krakowa to kawał drogi. Szkoda tylko ze przyczyn transferze ( ostatnia śnieżynka) nie weszłam cykl wcześniej na leczenie przez miesiąc. A dr Paśnik to gdzie przyjmuje ??

Dziewczyny ja nie wytrzymałam i robiąc dziś progesteron i estradiol pobrałam od razu do bety.
wczesniej robiąc bete w 9dpt wynosiła 1... teraz 4dpt jest 2,30. Nie ukrywam, ze troche się uśmiechnęłam do tego wyniku z racji ze trochę drgnęła mimo, ze wiem jak może być... w poniedziałek powtórzę testy.
progesteron 70, estradiol 200

Cześć dziewczyny, jestem osobą, która starała się cztery lata o dziecko z pomocą in vitro, chętnie pogadam, mam sporą wiedzę. Obecnie zaczynam 7 miesiąc ciąży bliźniaczej.
Hej! To ja jestem bardzo ciekawa jak to u Ciebie przebiegało ❤️ Aktualnie mam podane dwie blastki i umieram z niecierpliwości. Pamietasz jak wyglądały u Ciebie przyrosty bety?

Dzięki za słowa otuchy! Poleciała bym z chęcią bo moja akcja serca to tak oscyluje w około 200 ale jestem w pracy do pozna od rana wiec dopiero jutro z rana. Będzie to 13 dpt. Nie robię sobie nadziei niestety mam zupełnie negatywne przeczucia !
Przestań się zadręczać - będzie dobrze, trzymam kciuki 😀
A tak na marginesie, to nie znam żadnej dziołchy po transferze, która by miała same pozytywne przeczucia:p . Każda myśli, że się nie udało;)

Cześć dziewczyny, jestem osobą, która starała się cztery lata o dziecko z pomocą in vitro, chętnie pogadam, mam sporą wiedzę. Obecnie zaczynam 7 miesiąc ciąży bliźniaczej.
Witam, super że się w końcu udało. Cieszą mnie takie wiadomości.
Opowiedz nam Twoją historię choroby?

reklama
Do góry