reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

@sandra777.12 no to dzidziuś Ci zafundował przeżycia na święta 😳 to jest coś.czego.sie ogromnie boję i o czym myślę kilka razy dziennie :( wiem, że nie mam wpływu na to czy to się wydarzy czy nie- tak samo jak Ty nie miałaś.
I najważniejsze, że wszystko dobrze się skończyło. Ja też się staram mieć w głowie słowa mamyginekolog- nie każde plamienie/krwawienie w ciąży oznacza poronienie. Około połowa kobiet na którymś etapie ciąży to przechodzi. Życzę Ci spokoju i aby taka sytuacja się już nie powtórzyła 😘 dbaj o siebie i odpoczywaj 😊
Funduje cwaniak mały 😂
Zastanawiam się czy te plamienia są np przez acard - on przecież rozrzedza krew.
Aaa dziewczyny powiedzcie mi coś o estrofemie, bo wiem, że około 8 tc zaczyna się z niego schodzić. Ale czy on też nie powoduje, że macica jest mocniej ukrwiona ?
Odpoczywam ;) ale teraz trzeba zjeść 😂 umieram z głodu a dopiero co oczy otworzyłam 🤣
Ale forum pierwsze 🥰

reklama
Funduje cwaniak mały 😂
Zastanawiam się czy te plamienia są np przez acard - on przecież rozrzedza krew.
Aaa dziewczyny powiedzcie mi coś o estrofemie, bo wiem, że około 8 tc zaczyna się z niego schodzić. Ale czy on też nie powoduje, że macica jest mocniej ukrwiona ?
Odpoczywam ;) ale teraz trzeba zjeść 😂 umieram z głodu a dopiero co oczy otworzyłam 🤣
Ale forum pierwsze 🥰
o to ja Ci podpowiem- od 9dpt kiedy miałam plamienia mi i Profesor Malinowski i moja lekarka zalecili odstawienie acardu. Ja mam go na nowo włączyć po pierwszym USG jak wszystko będzie dobrze. I jak będą plamienia to znów go odstawić tak do 3 dni kiedy już będzie czysto i znów próbować włączyć. Więc spokojnie możesz odstawić. Zwłaszcza po takiej sytuacji. Acard utrzymuje się w organizmie do 7 dni więc na tydzień spróbuj odstawić, nie powinno Ci zaszkodzić.
A co do estrofemu nie mam pojęcia, będę na wizycie u lekarki w piątek i będę pytać o leki i napisze tu co się dowiedziałam :)

Te normy w Niemczech są zupełnie inne i pokazują dopiero od 5 tygodnia 150- 5000 mlU/ ml dlatego pytam bo nie wiem [emoji848][emoji849]
Bierz pod uwage, ze gdyby to byla naturaln ciaza to na bete poszlabys ok 14 dnia, a wtefy przy prawidlowych przyrostach mialabys wynik na poziomie 800-1000.
Ta beta dopiero sie rozkreca, wg mnie wyglada bardzo dobrze.

Bardzo dziękuję za info 😘😘, każda porada jest dla mnie na wagę złota. A robiłaś badanie KIR?? Jak to wygląda nie mogę znaleźć na neci? Mogę zrobić w każdym dniu cyklu? To z krwi?
KIR to genetyczne badanie więc dzien cyklu mię jest wogole istotny. Ja akurat w Medgen robiłam. Poczytaj na ich stronie o tym badaniu. Oprócz APC Łodz nie wiem gdzie jeszcze robią niestety
Dziewczyny, 17 grudnia miałam Transfer- wczoraj pierwsze pobieranie krwi - beta 29 , zaczynam się nie pokoc bo trochę niska.....w piątek kolejna krew ..... Boże tak się modlę by się udalo 😪🙏🙏🙏🙏
Jak to niska? Jak dobrze liczę to 6dpt wiec jest jak najbardziej ok!

reklama
Do góry