reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny proszę o poradę ,w październiku rozpoczęłam stymulację ,in vitro noe zakończyło się sukcesem ,miałam hiperke . Na początku listopada byłam na wizycie i jajnik miał 12 cm przez przestymulowanie, hiperka przeszła było Ok.A teraz od dwóch cykli czyli w połowie listopada i właściwie do teraz w czasie cyklu czuje ból macicy tak jakby skurcze .Czy któraś z Was tez tak miała ? Zawsze miałam skurcze przed okresem a teraz w środku cyklu .Oczywiscie jutro Święta wiec już nigdzie nie mogę się umówić na wizytę , pomóżcie !!!

Oczywiście że tak
No wiesz ty co..., Twoje dziecko nie będzie miało wtedy urodzin tylko wydobyciny😂 I nie będziesz mogła nazywać się prawdziwą matką😂
To są oczywiście moje głupie żarty, ale wiecie, że niektóre idiotki w to wierzą?!? Gdzieś coś o tym czytałam jak ktoś się z takich maDek nabijał, bo na fejsbuku takie głupoty wypisywały.... Wydobyciny.... Świat się kończy...

Oj tak znany, a jakże ;) Wracając do tematu podejmowania decyzji o zrobieniu badań, czy wybieraniu kliniki ;) Kiedy to było :) Ja wogole nie mialam problemu z mezem zeby zobil badania, a niestety znam przypadki gdzie mezczyzni sie calkowicie blokowali na sama mysl o zbadaniu nasienia. Z czego to wynika ze kobiety sa silniejsze, bardziej zdeterminowane i gotowe do poświecen ? Fajnie ze jestes blisko ze swoja bratowa. Ja za swoja nie przepadam. tzn toleruje ale trzymam na dystans i nigdy z nia nie wchodze na trudniejsze tematy. Ona jest kierownikiem reklamy w bardzo znanej sieciowce w Poznaniu. I wyzej sr...aaa niz sie ma hehehehe A daleko jej do idealu. Wygladem tez nie grzeszy 😋😋😋 (bosssze gdyby ona to przeczytała):angry::angry::angry: dlatego probuje nadrobic śmiechem, a smieje sie jak kaczka :-D:-D i strasznie sie popisuje. Wszedzie jej pełno i przerywa jak sie cos mowi. Dla mnie to brak kultury i wogole bardzo mnie mecza takie osoby. Ale ze wzgledu na meza i rodzine staram sie jak moge :-D zeby jej czyms nie dowalic :-D No... taka mała dygresja przed swietami.
Ha ha ha, uśmiałam się😂

No wiesz ty co..., Twoje dziecko nie będzie miało wtedy urodzin tylko wydobyciny[emoji23] I nie będziesz mogła nazywać się prawdziwą matką[emoji23]
To są oczywiście moje głupie żarty, ale wiecie, że niektóre idiotki w to wierzą?!? Gdzieś coś o tym czytałam jak ktoś się z takich maDek nabijał, bo na fejsbuku takie głupoty wypisywały.... Wydobyciny.... Świat się kończy...
Moja przyjaciolka leczyla sie u psychologa z powodu cesarki, bo miala wyrzuty sumienia... Nie rozumiem tego, ale fakt, sa ludzie, ktorzy myslabze taka forma porofu jest gorsza i ja moglabym im co najwyzej pokazac srodkowy palec [emoji16]

Moja przyjaciolka leczyla sie u psychologa z powodu cesarki, bo miala wyrzuty sumienia... Nie rozumiem tego, ale fakt, sa ludzie, ktorzy myslabze taka forma porofu jest gorsza i ja moglabym im co najwyzej pokazac srodkowy palec [emoji16]
No co ty??? Aż tak to jej ciążyło?
Ja tego nie rozumiem, bo dla mnie to w ogóle jest nie pojęte, żeby ktoś się do kogoś przypierdzielał o to jak rodzi, szok.

Oj tak znany, a jakże ;) Wracając do tematu podejmowania decyzji o zrobieniu badań, czy wybieraniu kliniki ;) Kiedy to było :) Ja wogole nie mialam problemu z mezem zeby zobil badania, a niestety znam przypadki gdzie mezczyzni sie calkowicie blokowali na sama mysl o zbadaniu nasienia. Z czego to wynika ze kobiety sa silniejsze, bardziej zdeterminowane i gotowe do poświecen ? Fajnie ze jestes blisko ze swoja bratowa. Ja za swoja nie przepadam. tzn toleruje ale trzymam na dystans i nigdy z nia nie wchodze na trudniejsze tematy. Ona jest kierownikiem reklamy w bardzo znanej sieciowce w Poznaniu. I wyzej sr...aaa niz sie ma hehehehe A daleko jej do idealu. Wygladem tez nie grzeszy [emoji39][emoji39][emoji39] (bosssze gdyby ona to przeczytała):angry::angry::angry: dlatego probuje nadrobic śmiechem, a smieje sie jak kaczka :-D:-D i strasznie sie popisuje. Wszedzie jej pełno i przerywa jak sie cos mowi. Dla mnie to brak kultury i wogole bardzo mnie mecza takie osoby. Ale ze wzgledu na meza i rodzine staram sie jak moge :-D zeby jej czyms nie dowalic :-D No... taka mała dygresja przed swietami.
Mi się wydaje, że jesteśmy silniejsze też ze względu na to że mamt świadomość że nasz zegar biologiczny tyka. Myślenie na zasadzie "teraz albo nigdy". Przynajmniej ja tak mam. Facet może zrobić sobie dziecko kiedy chce. Patrz: Korwin, Kalisz[emoji23]

Dzisiaj zrobiłam zupke grzybowa, łazanki i makowca i oczywiscie nasz przysmak bez ktorego Wigilja nie była by Wigilją tj. groch z kapustą ;) Znacie ta potrawe? Jest przepyszna ale niestety wiatropędna :rolleyes2:[emoji104]
Znamy Poznaniaku[emoji6] ja machnęłam ostatecznie bigos, zupę makową, piernik i sernik. Dziś na słodko[emoji3]

reklama
Teraz siedzę w kolejce do gina po leki. Pewnie zrobi usg czy nie ma jakiejś mendy. No i jak się pojawi @ to pojade do kliniki. A myslisz,ze po takiej wywoływanej miesiące transfer moze miec mniejsze szanse na powodzenie??
Mi się udało rozpuścić mendę. Wczoraj skończyłam duphaston i wieczorem pojawiła się jak w zegarku. Antyk już zapodany[emoji3]

Do góry