reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Dziewczyny, proszę pomóżcie. Właśnie chwile rozmawialam z miejscowa pania doktor.. Jutro mam przyjść i miedzy pacjentami mnie przyjmie. Powiedziała,że trzeba mi wywołać okres. Lekami. Pierwszy raz tak będę miała. I teraz moje pytanie ( nie chciałam jej pytac, bo słyszałam , ze jedzie autem). Czy jak ona mi wywoła okres to ja mogę się 2dc stawic w klinice?? Czy w takim wywołanym okresie beda mnie szykowali do transferu czy bede musiala czekac na kolejny cykl??? Płakać mi się chce strasznie... same problemy ze mną ;(
jejeku,mysle ze powinnas sie skonsyultowac a klinika :( I przestan tak o sobie myslec. Pomysl ze jestes WYJATKOWA i dlatego tak sie dzieje.

ja mam na nikiel, chrom, kobalt i molibden... Nic tylko kranówki nie pić i w szklanych garnkach gotować ;-) oczywiście żadnej biżuterii i broń boże nie dotykać kluczy i monet [emoji23]
No ja w to wierzę akurat. Organizm mam wrażenie że zmądrzał mi po protokole i części rzeczy i tak nie robię. A zrezygnować ze wszystkiego i tak się nie da, bo nawet w lesie trudno byłoby funkcjonować[emoji3] ale biżuterii fakt nie noszę i do żarcia w puszkach też mnie nie ciągnie.... no może poza mlekiem kokosowym bo do niego mam giga słabość[emoji23].

No ale naparza mnie to masakrycznie. Ten nikiel szczególnie, ale pewnie dlatego że pęcherze wyszły steryd sobie z tym wolniej radzi.

Potwierdzam, to dla lekarza ułatwienie jest 😄. U mnie była taka sytuacja za pierwszym razem, że miałam transfer na pustym pęcherzu, wtedy pielęgniarka dosłownie leżała na moim brzuchu i z całej siły wgniatała mi ten przyrząd do USG, bo nic nie było widać, a też jestem szczupła
U mnie jakos nie ma z tym problemu. Ostatnim razem pielegnarka powiedziaala ze slabo wypelniony pecherz a moj D powiedzil ze nie zkodzi bo wszystko pieknie widac ;)

Dziewczyny, proszę pomóżcie. Właśnie chwile rozmawialam z miejscowa pania doktor.. Jutro mam przyjść i miedzy pacjentami mnie przyjmie. Powiedziała,że trzeba mi wywołać okres. Lekami. Pierwszy raz tak będę miała. I teraz moje pytanie ( nie chciałam jej pytac, bo słyszałam , ze jedzie autem). Czy jak ona mi wywoła okres to ja mogę się 2dc stawic w klinice?? Czy w takim wywołanym okresie beda mnie szykowali do transferu czy bede musiala czekac na kolejny cykl??? Płakać mi się chce strasznie... same problemy ze mną ;(
Skontaktuj się z lekarzem prowadzącym czy akceptuje jej zalecenia i wtedy ustalicie co działać po miesiączce.

No ja właśnie taki będę mieć cykl przed transferem bo właśnie jestem podczas wywoływania dziś 52dc i od 1dc biorę estradiol i ruszam z sztucznym cyklem do transferu. Nie martw się wywoływany nie znaczy inny po prostu wywołany lekami jakbyś normalnie przechodziła proces owulacji i nastąpi zlusCzenie endometrium

reklama
Czytam to o północy po tym jak dzieć zjadł mi makrelę z kolacji i o czym ja mam teraz myśleć...[emoji23]

No ślina mi cieknie no...[emoji23]
Ja na sniadanie zjem rosol i juz nie moge sie doczekac. Przespalam caly dzien i ciezko mi zasnac. Nie lubie wypadac z rytmu. A wczoraj bylo Kochanie bedziesz sie zle jutro czula na co ja A skoncz pierdzielic !!!

Do góry