Ależ Ty masz przygody powiem Ci, że ja to omijam lekarzy jak tylko mogę, bo zawsze któryś mi coś nowego wynajduje... a potem spać po nocach nie mogę ani jeść dobrze, że na strachu się skończyłoDziewczyny nie przyznawałam sie ale bol głowy wrocil i postanowiłam dzisiaj isc do neurologa. Okazało sie ze to zapalenie nerwu trojdzielnego. Dostałam leki na tydzien. Powiedział ze to sie czeso nawraca ale nie trzeba tego drastycznie leczyc i ze uproamy sie tymi tabletkami kotre mi przepisal. ALE on do mnie mowi prosze pani tylko tutaj jest chyba jakas odrebna sprawa. Bo Pani ma prawa zrenice wieksza od lewej. Oczywiscie pierwsze pytanie czy nie mam chorej tarczycy bo mam duze oczy. Kazdy lekarz tak reaguje. Powiedzial ze musze isc do okulisty i zrobic badanie dna oka. JEsli sie okaze ze cos tam jest to wrocic do niego i wypisze mi skierowanie na tomografie głowy bo najprawdobodobniej jest tam jakis ucisk!!!! Wyszłam tak roztrzesiona i wystraszona. Od razuudało mi sie dostac do okulisty. Ta patrzy na mnie i faktycznie ma Pani wieksza zrenice Wlała mi jakies krople do oczu, zeby zmierzyc cisnienie w oczach, a ja przestalam widziec na minute. A sama byłam kierowca za minute sie ogranełam i po 10 minutach zaczela mnie badac. Wywrociła mi powieke fuuujjj. Pozniej znowu jakies inne krople znowu jakies badania swiatłami. Nic sie nie odzywa. Mysle sobie napewno cos jest nie tak. Dopiero po jakims czasie mi mowi ze moge spac spokojnie, ze wszystko na 6 !!! Ale co sie strachu najadłam.
reklama
Ja mam na 31-go a Ty? Wtedy już będę miała wyniki czy styczniowy transfer się udał czy nieJa podobnie, też w tamtym cyklu miałam histeroskopię i też nic nie wyszło, plamiłam kilka dni. I wizyta u dr Paśnika też zaklepana pod koniec stycznia
bazylia128
Fanka BB :)
No ja to jak ide to po całości. Nie wiem jakim cudem załatwiłam jeszcze dzisiaj okuliste ale jestem szczesliwa, ze juz wiem. Tak bym chodzila struta do piatku bo najpierw udało sie umowic u jednego dopiero na piatek.Wow, ale miałaś przeżycia . A ja tu stękam że choinki nie chciałam ubierać.
Też bym się bała na Twoim miejscu, dobrze że to nic groźnego
Postaraj sie chociaz troche pocieszyc swietami i tak jak pisałam juz @Liliana87 odpusc sobie do konca roku, a w styczniu tu nas cala grupa bedzie przezywac
Nie martw się o mnie, jutro mi przejdzie przy lepieniu pierogówNo ja to jak ide to po całości. Nie wiem jakim cudem załatwiłam jeszcze dzisiaj okuliste ale jestem szczesliwa, ze juz wiem. Tak bym chodzila struta do piatku bo najpierw udało sie umowic u jednego dopiero na piatek.
Postaraj sie chociaz troche pocieszyc swietami i tak jak pisałam juz @Liliana87 odpusc sobie do konca roku, a w styczniu tu nas cala grupa bedzie przezywac
mary.m
Ja mam na 31-go a Ty? Wtedy już będę miała wyniki czy styczniowy transfer się udał czy nie
29 stycznia, mam nadzieję, że mój transfer dojdzie do skutku za parę dni i też będę wiedziała co i jak. Najchętniej podeszłabym jeszcze w styczniu do stymulacji i zamroziła zarodki, żeby później już działać z ewentualnymi wytycznymi immunologa, ale to jeszcze do konsultacji z moim lekarzem
ilmenau
A o ile zwiększyć? Od początku sterydu?
Ja po 7 dniach brania sterydu musiałam zwiększyć dawkę 3x, żeby zdążyć zbić tsh przed transferem. Moją endokrynolog poleca zbadać tarczyce po 5-7 dniach brania sterydu i na tej podstawie dobiera dawkę.
Tasza
TakTez mi pomaga DEBUTIR - bo to kwas masłowy ?
bazylia128
Jakbys miała taki bol głowy to tez bys popedziła. Oczywiście lekarz powiedzial ze to ewidentnie wina tego przewiania jak mylam okna Najbardziej mi sie chcialo smiac jak na lezaco przy zamknietych oczach musialam dotknac czubka nosa i sie bała ze nie trafie W ogole kazał mi młynki robic rekami i pukał mi kolana mlotkiem. Ja sie zaczełam smiac bo bylam taka zdenerwowana i do niego z tekstem ze psychicznie wszysko ze mna ok tylko czasami tak własnie reaguje na stres. W sytuacjach, w ktorych wiem ze musze sie powstrzymac smiac mi sie chce najbardziej i czasami nie potrafie tego opanowac.Ależ Ty masz przygody powiem Ci, że ja to omijam lekarzy jak tylko mogę, bo zawsze któryś mi coś nowego wynajduje... a potem spać po nocach nie mogę ani jeść dobrze, że na strachu się skończyło
reklama
Tasza
Tak. Maślan w sumie. Nawet cielakom go zalecają na rozwój kosmków jelitowych[emoji6]Tez mi pomaga DEBUTIR - bo to kwas masłowy ?
Podziel się: