reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

@fredka84 ODEZWIJ SIE :-) :) :-) :) :-) :) :-) :) Jak tam u ciebie ????
Hej, u mnie jakoś tak nijak. Na histeroskopii nic nie wyszło, zrobili ten stratching ( nigdy nie wiem jak to się pisze) i to by było ja tyle. Trochę krwawię, ale to chyba tak ma być? Nawet nie zapytałam lekarza ile będę krwawić 🤔 Wolałabym żeby mi coś znaleźli, a znowu czytam że mam wszystko prawidłowe....
Jakoś nastroju Bazylko nie mam, trochę już przestaję wierzyć w to co robię.....Doła mam małego, choinkę sama ubrałam dziś, miałam już jej w ogóle nie ubierać ale się jakoś zebrałam w sobie... Do końca roku na chorobowym jestem, i tak siedzę w domu i rozmyślam.
Do Paśnika się umówiłam na koniec stycznia...
Przepraszam, że smucę

reklama
Hej dziewczyny,
Odebrałam dziś wyniki genetyczne i mam gen MTHFR 1298A-C - układ homozygotyczny nieprawidłowy.
MTHFR c677C prawidłowy. Czy któraś z Was wie może co to znaczy ? Jestem przerażona ;/
Musisz sprawdzić sobie poziom homocysteiny, wit b12 i kw. Foliowego. Zacząć przyjmować ich formy metylowanie. Ja biorę thorne methyl guard. Wysoka homocysteina może blokować rozwój zarodka przez niedożywienie i niemożność implantacji. Zalecają z grubsza odstawić gluten i laktozę. Da się z tym żyć[emoji6]

Hej, u mnie jakoś tak nijak. Na histeroskopii nic nie wyszło, zrobili ten stratching ( nigdy nie wiem jak to się pisze) i to by było ja tyle. Trochę krwawię, ale to chyba tak ma być? Nawet nie zapytałam lekarza ile będę krwawić 🤔 Wolałabym żeby mi coś znaleźli, a znowu czytam że mam wszystko prawidłowe....
Jakoś nastroju Bazylko nie mam, trochę już przestaję wierzyć w to co robię.....Doła mam małego, choinkę sama ubrałam dziś, miałam już jej w ogóle nie ubierać ale się jakoś zebrałam w sobie... Do końca roku na chorobowym jestem, i tak siedzę w domu i rozmyślam.
Przepraszam, że smucę
JESTEŚ :):) Po histeroskopii bedziesz chwile krwawiła, mozesz nawet do 7 dni.
Prosze sie nie dołować. Zrobiłas juz coś w sprawie TSH ? Miałas ostatnio podwyższone. Kochana endokrynolog chyba Ci teraz jest najszybciej potrzebny. Masz teraz duzo wolnego to szukaj ;)

Dziewczyny nie przyznawałam sie ale bol głowy wrocil i postanowiłam dzisiaj isc do neurologa. Okazało sie ze to zapalenie nerwu trojdzielnego. Dostałam leki na tydzien. Powiedział ze to sie czeso nawraca ale nie trzeba tego drastycznie leczyc i ze uproamy sie tymi tabletkami kotre mi przepisal. ALE :) on do mnie mowi prosze pani tylko tutaj jest chyba jakas odrebna sprawa. Bo Pani ma prawa zrenice wieksza od lewej. Oczywiscie pierwsze pytanie czy nie mam chorej tarczycy bo mam duze oczy. Kazdy lekarz tak reaguje. Powiedzial ze musze isc do okulisty i zrobic badanie dna oka. JEsli sie okaze ze cos tam jest to wrocic do niego i wypisze mi skierowanie na tomografie głowy bo najprawdobodobniej jest tam jakis ucisk!!!! Wyszłam tak roztrzesiona i wystraszona. Od razuudało mi sie dostac do okulisty. Ta patrzy na mnie i faktycznie ma Pani wieksza zrenice :) Wlała mi jakies krople do oczu, zeby zmierzyc cisnienie w oczach, a ja przestalam widziec na minute. A sama byłam kierowca :-) :):laugh2: za minute sie ogranełam i po 10 minutach zaczela mnie badac. Wywrociła mi powieke fuuujjj. Pozniej znowu jakies inne krople znowu jakies badania swiatłami. Nic sie nie odzywa. Mysle sobie napewno cos jest nie tak. Dopiero po jakims czasie mi mowi ze moge spac spokojnie, ze wszystko na 6 !!! :) Ale co sie strachu najadłam.
Ale przygoda[emoji6]

Dziewczyny czytam forum co wieczór zza krzaków, uzależniłam się :) Kibicuję Wam i smucę się razem z Wami. Żałuję tylko jednego - że nie trafiłam tu wcześniej, najlepiej kilka lat temu :) O wiele więcej się od Was dowiedziałam niż od lekarzy :) W sobotę wizyta, jeśli endometrium będzie ok to w wigilię transfer😳 teściowa u mnie będzie, a nie chcę jej mówić póki co 🙄 bierzemy ostatni zarodek - 3 dniowy. Ale czytając Wasze rady też już mam plan B i umówiłam wizytę u dr Paśnika na koniec stycznia

Dziewczyny nie przyznawałam sie ale bol głowy wrocil i postanowiłam dzisiaj isc do neurologa. Okazało sie ze to zapalenie nerwu trojdzielnego. Dostałam leki na tydzien. Powiedział ze to sie czeso nawraca ale nie trzeba tego drastycznie leczyc i ze uproamy sie tymi tabletkami kotre mi przepisal. ALE :) on do mnie mowi prosze pani tylko tutaj jest chyba jakas odrebna sprawa. Bo Pani ma prawa zrenice wieksza od lewej. Oczywiscie pierwsze pytanie czy nie mam chorej tarczycy bo mam duze oczy. Kazdy lekarz tak reaguje. Powiedzial ze musze isc do okulisty i zrobic badanie dna oka. JEsli sie okaze ze cos tam jest to wrocic do niego i wypisze mi skierowanie na tomografie głowy bo najprawdobodobniej jest tam jakis ucisk!!!! Wyszłam tak roztrzesiona i wystraszona. Od razuudało mi sie dostac do okulisty. Ta patrzy na mnie i faktycznie ma Pani wieksza zrenice :) Wlała mi jakies krople do oczu, zeby zmierzyc cisnienie w oczach, a ja przestalam widziec na minute. A sama byłam kierowca :-) :):laugh2: za minute sie ogranełam i po 10 minutach zaczela mnie badac. Wywrociła mi powieke fuuujjj. Pozniej znowu jakies inne krople znowu jakies badania swiatłami. Nic sie nie odzywa. Mysle sobie napewno cos jest nie tak. Dopiero po jakims czasie mi mowi ze moge spac spokojnie, ze wszystko na 6 !!! :) Ale co sie strachu najadłam.
Wow, ale miałaś przeżycia 😱. A ja tu stękam że choinki nie chciałam ubierać.
Też bym się bała na Twoim miejscu, dobrze że to nic groźnego

Przepraszam, że smucę

Ja podobnie, też w tamtym cyklu miałam histeroskopię i też nic nie wyszło, plamiłam kilka dni. I wizyta u dr Paśnika też zaklepana pod koniec stycznia

reklama
JESTEŚ :):) Po histeroskopii bedziesz chwile krwawiła, mozesz nawet do 7 dni.
Prosze sie nie dołować. Zrobiłas juz coś w sprawie TSH ? Miałas ostatnio podwyższone. Kochana endokrynolog chyba Ci teraz jest najszybciej potrzebny. Masz teraz duzo wolnego to szukaj ;)
Napiszę jutro do mojej pani doktor czy mam tabletki czy co tam robić. Po świętach na pewno chcę zrobić te krzywą cukrową jeszcze

Do góry