O jejku jak cudownie co za emocje. Przed Tobą piękne chwile niezapomniane.Dziękuję Kochana
Dzisiaj byłam na ktg i lekarz mnie badal mam już rozwarcie na 4 cm i jeśli do piątku nie urodze to mam przyjść do szpitala już z Torba więc lada moment zwalniam brzuszek dla Ciebie
reklama
Tasza
Fanka BB :)
A ile witd suplementujesz? Mi endo przy 20tys kazał z grubej rury 5tys dziennie. Teraz na zimę biorę 2.5tys.Kurczę, muszę sprawdzić swoje TSH, tuż przed miałam 1,8 a teraz to niestety nie wiem, bo u mnie w klinice olewają takie rzeczy. Przez większą część życia nie schodziło nigdy poniżej 5 i sporo czasu zajęło mi dojście do wspomnianego wyniku. Jak tylko będę w PL to zrobię cały panel, AMH i wit D, bo pewnie znów mam poniżej normy, pomimo, że praktycznie cały czas suplementuję.
Dziewczyny znacie może jakiegoś ogarniętego endokrynologa ze Szczecina lub okolic? Dobry ginekolog też by się przydał...
G
gość_AL19
Gość
Być ubezpieczonym w NFZ i AMH min 1Jakie trzeba spełniać warunki żeby dostać leki z refundacją?
Dofinansowanie do 3 stymulacji
Dziewczyny jeśli się mylę poprawcie mnie.
Aneczka85_01
przyznam ,że... boję się kotów-troszkę..wielbię psy[emoji240][emoji240][emoji240][emoji240]
Ja mam także nadczynność-ale nie miałam jakiś wariacji po stymulacji.Bardziej odbił się na mnie stres[emoji852]
@Netiaskitchen ,co ja mam mówić-wiesz dobrze czego Ci życzę.Od rana o Tobie myślę,dobra Kobieto.DUŻO miłości i cieplutkich myśli w Twoja stronę[emoji173][emoji173][emoji173] Co by nie było-wierzę ,że z Twoja determinacja Maksio doczeka się rodzeństwa[emoji846][emoji846][emoji846][emoji846]
Nie dodały mnie się wszystkie cytaty(chyba za dużo na raz chciałam -jak zwykle to bywa...)- @Dakita30 pięknie prawisz Kochana[emoji7], @s.ols3404 -nooo cudoooownie!!!!!
Co do choinki I JEJ UBIERANIA....samotnego.Ja tyż sie powyłam z Małżem ,bo uświadomiłam sobie ,że to już 3 raz powtarzam,że może to NASZE ostatnie święta samotne...szklanki w oczach
[emoji22][emoji22][emoji22][emoji22][emoji22]
ale !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
uda NAM SIĘ-NAJWAŻNIEJSZE SIĘ NIE PODDAWAĆ [emoji8][emoji8][emoji8][emoji8][emoji8]
A jeśli mogę zapytać jakie masz traby ? Czy poprostu masz nadczynność bez gravesa w pakiecie ?
Aneczka85_01
Moje TSH z 4 skoczyło do 12
To dobra wiadomość przynajmiej dla mnie ze tsh jednak może pójść w górę a nie w dół
Ja w Warszawie miałam 5 tyś dofinansowania i z tego co pamiętam trzeba było mieć zdiagnozowaną niepłodność albo leczyć się chyba 3 lataByć ubezpieczonym w NFZ i AMH min 1
Dofinansowanie do 3 stymulacji
Dziewczyny jeśli się mylę poprawcie mnie.
G
gość_AL19
Gość
Ale jej chyba chodzi o dofinansowanie do leków a nie procedury; )Ja w Warszawie miałam 5 tyś dofinansowania i z tego co pamiętam trzeba było mieć zdiagnozowaną niepłodność albo leczyć się chyba 3 lata
Mam w kroplach, 7 kropel, 1 kropla to 590 j.m. czyli trochę ponad 4tys/dzien, ale u mnie jest coś nie tak z przyswajaniem, z reguły potrzebuję 2 razy więcej niż inni.A ile witd suplementujesz? Mi endo przy 20tys kazał z grubej rury 5tys dziennie. Teraz na zimę biorę 2.5tys.
Ale jest jeszcze drugi problem, najczęściej przy lekach, poziom przyswajanej dawki zależy od dnia i nie można mi nic dobrze ustawić, bo raz jest za dużo, a raz za mało i to się bardzo szybko zmienia. Mam coś skopane, ale się jeszcze taki mądry nie znalazł, co by orzekł co to.
Mój organizm pracuje wg tylko sobie znanego rytmu i własnej równowagi, na początku niby dobrze reaguje, leki działają, a po kilku dniach wraca do poprzedniego stanu (przestaje reagować na lek albo zaczyna wytwarzać duże ilości innych hormonów) lub odbija w drugą stronę.
Taki przykład: jak tylko zaczynam brać magnez lub jakiś zestaw witamin z magnezem, to po kilku dniach zaczynają łapać mnie okropne skurcze... O co chodzi, nie wiem.
Elessi
27 marca wiec staram sie do tego czasu wszystko pozałatwiać, jutro jadę na zakupy chce do konca roku juz przygotować cały pokoj zeby nie dźwigać i skręcać jak juz bede miała gigantyczny brzuch :-), po świętach bede miała tydzien wolnego to akurat poświęcę to na urządzenie pokoju A co tam u ciebie? Mi teraz czas tak szybko leci ze nie wiem jaki jest dzien...No to super bardzo się cieszę.
Kiedy masz termin porodu ?
reklama
Dziewczyny,
w pierwszym cyklu po stymulacji wrócił mi trądzik różowaty :-( miałam go pięknie zaleczonego już od paru lat, a teraz znowu czerwony motyl na twarzy, skóra piecze, twarz puchnie i już zaczynają mi się robić stany zapalne boję się, że czeka mnie teraz wielomiesięczna droga przez mękę... wróciły też bóle stawów chyba mój system immuno się bardzo wkurzył :-(
czy któraś z Was miała podobnie?
w pierwszym cyklu po stymulacji wrócił mi trądzik różowaty :-( miałam go pięknie zaleczonego już od paru lat, a teraz znowu czerwony motyl na twarzy, skóra piecze, twarz puchnie i już zaczynają mi się robić stany zapalne boję się, że czeka mnie teraz wielomiesięczna droga przez mękę... wróciły też bóle stawów chyba mój system immuno się bardzo wkurzył :-(
czy któraś z Was miała podobnie?
Podziel się: