reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Cześć dziewczyny!!
Pisałam w niedziele ze spóźnia mi
Się okres i pytałam czy jest możliwe przy wysokiej fragmentacji zajść w ciąże, ale edytowałam wiadomość i usunęłam to pytanie bo sama się po głowie postukała po to to pisze ...
Dziś dalej @ nie przyszła i postanowiłam zrobić test ciążowy. Żaden czuły, zwykły o czułości 25 i ku mojemu ogromnemu zdziwieniu po 10 sekundach zobaczyłam plus na teście. Byłam z mężem na telefonie i oboje płakaliśmy ze szczęścia. Do teraz się trzęsę i nie dowierzam ze to jest możliwe. W klinice powiedzieli jasno ze z taka fragmentacja raczej nikłe są szanse na naturalna ciąże.
Mąż brał suplementy od około 8 Listopada, przestał pic alkohol ale staraliśmy się dalej, siał się ze trzeba działać bo jak się uda to kupa kasy nam zostanie w kieszeni. Jak teraz o tym myśle to jestem mu ogromnie wdzięczna ze się starał i nie odpuścił... bo dzięki temu jestemy w ciąży. To jest cud! Jeszcze nie Bożonarodzeniowy ale prawie!

Chciałabym podziękować za przyjęcie mnie do grupy, za odpowiedzi które mi udzielałyście jak miałam jakieś pytania. Za to ze fajnie się was czyta i przeżywa z Wami wszystkie smutki i radości. Wierze w wasze powodzenie i walkę aż do ujrzenia pozytywnego testu (bety) tak ja ja dziś ujrzałam. Cuda się zdarzają.

A to mój test w 29dc Zobacz załącznik 1057533
Cudownie !!! Gratuluję!

reklama
Wow!!! I to jest dopiero news, a nie tam ciąża Rozenkowej[emoji16][emoji16][emoji16]
Nawet nie wiesz, jak bardzo się cieszę i Ci Gratuluję!!! [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Właśnie to samo pomyślałam [emoji23] cuda się zdarzają . Jeszcze nie podeszła do procedury a już ciąża . Tak to jest chyba jak się głowę zajmie czymś innym

A wiec tak dziewczyny , byłam u gin dzisiaj która da mi encorton w małej dawce na moje ana. Mówiła ze acard tez jest dobry w trakcie starań , heparyna wejdzie dopiero po transferze jak się uda. Czekamy na wizytę w klinice 27.12 i wtedy mam dać jej znać czy lekarz w klinice da mi encorton czy tez nie . Ale już jestem spokojna ze wkoncu zrobię tyle ile mogę by się udało

Dziewczyny czy może któraś pomoc w interpretacji wyniku? Za dobrze to chyba nie jest, prawie same strzałki w górę lub dół 🙁 🙁
IMG_20191216_194200.jpg
IMG_20191216_194200.jpg

Dziewczyny w 11 dpt pojawiło mi się różowe plamienie. Właściwie to taka niteczka krwi. Przypomnę, że w 8 dpt moja beta wyniosła <2 a dzisiaj nie wyszedł mi sikaniec. Także zastanawiam się czy okres mi się rozkręca? Leki mam odstawić dopiero w czwartek.

Dziewczyny czy może któraś pomoc w interpretacji wyniku? Za dobrze to chyba nie jest, prawie same strzałki w górę lub dół 🙁 🙁Zobacz załącznik 1057539Zobacz załącznik 1057539
Akurat strzałki to nic złego 😉 ja miałam praktycznie wszystko obniżone. Ochronę zarodka masz ok to jest il10, ale podwyższone il2 i to już nie jest ok w stosunku do ochrony. Ja zrozumiałam doc, że to il2 to jakby atak na zarodek? W gruncie rzeczy nic dobrego. Jak cos przekręcam to poprawcie mnie proszę! Ja mam ochronę zarodka ok 200 😕 ale il2 też później normy. Docent mowil, że dla niego jest ważny stosunek inf/il10 i jest ok jeśli wynosi od 0.1 do 0.5. U Ciebie jest za wysoki, ale co się na to stosuje to niestety nie pomogę. Mam nadzieję, że cokolwiek wyjaśniłam 😉

Dziewczyny w 11 dpt pojawiło mi się różowe plamienie. Właściwie to taka niteczka krwi. Przypomnę, że w 8 dpt moja beta wyniosła <2 a dzisiaj nie wyszedł mi sikaniec. Także zastanawiam się czy okres mi się rozkręca? Leki mam odstawić dopiero w czwartek.
Najlepiej jakbyś zrobiła betę. Rzadko dostają dziewczyny okres w trakcie brania leków, ale się zdarza :(

Lekarz powiedział że jak do piątku nie urodze i przez święta to 27 grudnia mam przyjść i będziemy indukowac. Dlatego wolałabym aby wszystko mi się samo zaczęło niż było wywoływane. Już powoli stresa łapie.
Wiem co przeżywasz ja w pewnym momencie swirowalam hormony też robiły swoje urodziłam w 41 tygi 5 dni i obiecałam synkowi że jak się pojawi dostanie klapa w dupkę że tak mamę trzymał do końca.Jeszcze troszkę i będziecie razem.

Różnie bywa. Niektóre dziewczyny nie mają okresu zanim nie odstawią leków(np. ja tak mam), ale niektóre dostają @ w terminie niezależnie od leków. Tylko zanim cokolwiek odstawisz powtórz pls betę. Na wszelki wypadek.

reklama
Do góry