ilmenau
Fanka BB :)
No tak.. w polsce metformina nie jest dopuszczona do uzywania przez kobiety w ciazy i karmiące piersią. Moja dr napisala,zebym odatawila do oficjalnych komunikatow. Czesto jest tak,ze na jedno pomaga a na drugie szkodzi niestety;( swoją drogą to fakt,ze teraz w telewizji pelno reklam "lekow", jedna po drugiej... w sklepach spozywczych leza jak cukierki na ladzie.. cudownie by byloby nie musiec brac NIC
Wielu lekarzy pozwala brać metformine w ciąży, bo w innych krajach jest to dopuszczone. Ja bralam do 16 tygodnia.
Zgadzam się, że cudownie by było nic nie brać ale to nie w naszym przypadku...
Asia kochanie nie wiem czy jestem silna. U nas na razie temat ivf się zakończył ale wiadomo że nie odpuszczę naturalnie. Są noce kiedy szlocham ale układam sobie w głowie że na razie muszę cieszyć się innymi rzeczami i żyć dalej. Boli mnie ta nie sprawiedliwość ale póki mąż nie zmieni zdania to muszę jakoś funkcjonować. Ojjj huśtawki są ciągle a najbardziej mnie wkurza to że ktoś przychodzi i wyzywa się na mnie bo ma problemy i oczekuję zrozumienia bo np ojciec 85lat umierający... Wiem wiem to ojciec ale człowiek od zawsze musiał liczyć się Z tym że kiedyś go zabraknie, ja przez ostanie 1,5 roku jakoś nie wyzywalam się na nikim, nie krzyczałam że mam problemy itp dusilam to w sobie. A uważam że u nas jest nad czym zaplakac itd bo żadna z nas nie była na to przygotowana że przyjdzie jej zmierzyc się z niepłodnościa.
Asia nie jest to łatwe ułożyć sobie w głowie to że możesz nie być mama, i powiem wam wszystkim (byc może wymagam terapii, nie wiem, chociaż koleżanka psycholog mówi że dobrze sobie radzę, bo jako pedagog specjalny zmierzylam się nie raz z tragedia i znam te etapy wychodzenia z zaloby w teorii i praktyce, i wzztskie je widziałam u siebie) nie pogodzilam się z tym i pewnie nigdy się z tym nie pogodzie ale powoli akceptuje ten stan bo inaczej wpadlabym w depresję.
Justys, miło się czyta twoje posty, bije z nich taki spokój i dojrzałość. Musiałaś to solidnie przepracowac, duży szacun. Nie wiem czy ja bym tak potrafiła, jesteś wielka
Ja zawsze będę za ciebie trzymać kciuki!!!