reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Wzajemnie!!! Mi się skojarzyło że świętami 😀😀😀no wiecie:Cicha noc...
Ale to pewnie dlatego, że nabyłam pierwsze prezenty i od razu zapakowałam, więc nastrój świąteczny powolutku do mnie przychodzi. Polecam patent z pakowaniem prezentów stopniowo i wcześniej niż na dzień przed wigilią😉Tylko wtedy koniecznie trzeba nakleić takie robocze karteczki, co tam w środku jest i dla kogo. Bo inaczej tragedia murowana. Jednego roku zapomniałam o karteczkach i kilka prezentów musiałam odpakować bo za cholerę nie pamiętała co tam jest... 😘😘😘

Dopiero dwa lata temu się zbuntowałam i powiedziałam rodzince, że będę pakowała tylko te prezenty, które kupiłam. Przez lata wyglądało to tak:

Tata - zapakujesz mamie prezent?
Mama - zapakujesz wszystkim?
Brat - zapakujesz rodzicom?
Drugi brat - zapakujesz rodzicom?

Trzeba przyznać, że każdy z nich przychodził w innych terminach i każdy dzielnie pilnował moich drzwi, żeby nikt nie wlazł.

Co roku więc wiedziałam, które prezenty pod choinką są dla mnie.

No i zbuntowałam się.

Już pierwszego roku Tata tak zapakował, że każdy dostał nie to, co zaplanował nam dać. Nie przyznał się od razu :) my nic nie zarejestrowaliśmy (prezenty typu: figurka, ramka, kosmetyki). No ale nie wytrzymał i poprzekładał nam z rąk do rąk :)

Już trzeci rok będę się zastanawiać, co jest dla kogo! :)

Nadal w tym względzie jestem dzieciakiem.
Płakałam drugi miesiąc, że nie będę miala żywej choinki - wczoraj: "Eureka!!! Wstawię ją do kojca!!!!" (obowiązkowo ma mieć min. 180 cm, nie zejdę z tonu. Świerk, nic innego).

Dziewczyny właśnie jestem po pierwszej weryfikacji.
W sobotę miałam transfer jednej morulki w 4 dobie
3 dni po transferze to znaczy dzisiaj byłam na badaniach i beta pokazuje wynik 28,4
Progesteron 93,90
Estradiol 2845
Jest to ogólnie 21 dzień cyklu.
Co myślicie ? Ja już dostaje no wiecie pierd**ca 🤪
Miałaś pregnyl podany? Za wcześnie na betę ciążowa.. Progesteron wysoko to dobrze!

reklama
Do góry