reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Witam Was dziewczyny! Potrzebuję rady. Czy jest wsród Was dziewczyna która była stymulowana do in vitro z torbielą na jajniku? Ja torbiele mam ciąge. Odnawiają się co miesiąc, nie chcą schodzić po tabletkach anty.
Ja miałam, jedna torbiel w lewym jajniku. Ok 2,5cm. Była przed stymulacją, nie urosła, ale nie zniknęła. Przetrwała ze mną przez całą ciąże, poród i teraz jest sobie nadal. Może przez kolejną stymulację też będzie mi towarzyszyć. Już się nią nie przejmuję.

reklama
A to Wasze pierwsze podejście ?
Ja miałam krótki protokół, bo sytuacja była nagła i trzeba było wyrobić się do 6 grudnia by skorzystać z dofinansowania i stad pewnie taka decyzja o krótkim. Tak się właśnie zastanawiam czy to tak jest ze na długim jest pewne ze będzie lepsza odpowiedz organizmu na stymulację ?
Ja powinnam mieć transferowana blascyste w piątej dobie ale ze w niedziele nie pracują to podali w czwartej dobie morule.
I już we wtorek mam zrobić właśnie betę, progesteron i estradiol, później 6 to samo i 10. To nasze pierwsze podejście ale bardzo mi zależało by spróbować w tym roku...
To nasze drugie podejście do invitro. W pierwszej próbie mieliśmy 3 blastocysty a teraz niestety jednego kropeczka, ale ja w niego wierze ❤️ Miałam długi protokół ze względu na AMH -1,78

Moje kochane czy jest wsród Was dziewczyna która stymulowana była Pergoveris i ovaleap? I jeszcze jedno? Co to znaczy iść na naturalnym cyklu? Wybaczcie ale to moje początki i stąd to może dziwne pytanie.

@Akszeinga ja miałam ovaleap o potem zmieniony na menopur
Naturalny cykl czyli podanie zarodków na twoim naturalnym cyklu (czyli podczas owulacji) Taki cykl jest bez leków praktycznie. Sztuczny jest gdy nie masz swojej owulacji

To trochę się u Was działo, ale jak widać maleństwo nic sobie nie robi z krwawien.
Ja jutro usg, odliczam godziny, bo swiruje że za dobrze się czuje by być w ciąży... Głupia ja...
Cudownie słyszeć o małych raczkach😍😍😍
Rośnie jak na drożdżach, już 2.5cm😍?!
Ciekawe co u @Oleczka27 słychać?
Jak milo ze ktos o mnie pamieta ♥️♥️♥️

poltora tygodnia temu moje szczescie mialo 8.1 mm i serduszko bilo rowniutko, okolo 150/min. Nadal biore luteine 3x200mg i duphaston 3x1 i accard 1x2. Dziś oddalam krew do badan. Najblizsza wizyte mam w sobotę 7 grudnia i mocno wierze ze moje szczescie rosnie sobie i zyje spokojnie ☺☺☺

Witam kochane. Ja siedzę sobie w domku na zwolnieniu l4 ponieważ pracuje na produkcji gdzie trzeba naprawdę dźwigać. Dzisiaj się czuje fatalnie w piątek miałam transfer dwóch kropeczek. Od rana mi zimno nie mogę się zagrzac jeszcze brakuje żebym była przeziębiona [emoji17]

reklama
DZIEN DOBRY!!! kochane :) ja wczoraj prawie caly dzien przespalam i cala noc. Mazek donosil tylko herbatke z imbirem :) dzisiaj w pracy wszyscy cos ode nie chca, a mi sie nie chce :) I nawet maz przyszedl o 11 na kawke (taki mamy zwyczaj bo Lukasz pracuje w domu ), a ja sie prawie slowem nie odezwalam :) W ten weekend bylam bardzon egoistyczna, mylalam tylo o sobie. Chociaz jak bylimsy na zakupach w czestochowie to kupilam patere na ciasto A TO OZNACZA ze nie ja bede z tego naczynia jadla a raczej maz :) buziaki dla was kochane MOJE :)

Do góry