reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Nie marnuj czasu! Mnie tak lekarze 4 lata zmarnowali :-( niemal identyczna sytuacja (bez polipów) za to z niedoczynną tarczycą, Hashimoto, IBS i silną autoagresją... dopiero jak mężowi nasienie do reszty padło (gdzie już na początku starań było bardzo słabo) na tapetę weszło in vitro. Żeby móc podejść do ICSI mąż zmienił całkowicie tryb życia, pracę, rzucił palenie, dieta... poprawiło się, ale szału nie ma. Mam żal do siebie, że nie byłam bardziej stanowcza i uparta i dałam się tak zwodzić :-(
3 inseminacje? Moja rada, prosto z serducha, zmień lekarza/klinikę. Powodzenia :-)
Co masz z autoagresji jeśli mogę spytać?

reklama
No właśnie wcześniej mi pękały raczej- z takim przejmującym bólem właśnie, a teraz w pewnym momencie siadając na toalecie przestał boleć mnie brzuch w okolicy jajnika i po jakimś czasie dostałam miesiączkę. Może faktycznie wchłonęła się.
Jak ja mialam torbiel ktora mega szybko rosla, dawala objawy okropne, bol, przy chodzeniu, siedzeniu, dotykaniu, przy wszystkim doslownie plus wieczne mdlosci z otrzewnej to mnie polozyli na oddzial i szprycowali jakims sterydem zeby sie jajnik nie daj boze nie skręcił bo trzeba by go usuwac. A miala torbiel ledwo ponad 6cm. Wiem,ze sa kobiety, ktore maja ponad 10cm i nawet tego nie czują. Ja jak mi rosnie wieksza niz 5 to mam juz rzeznie. Mialam tak kilka razy, na szczescie nie pekaly tylko wlasnie sie wchlanialy, mialam je monitorowane i widzialysmy na usg jak one flaczeją, z duzej okrągłej robią się plaskie i wylatują z okresem. Dodam,ze nawet dwie inseminacje byly bez sensuz podane nasienie na bardzo duzych pecherzykach, ktore przerosly w torbiele. Moja miejscowa dr mowila zawsze, ze mam takie twarde te pecherze, jak porcelanowe.. ze czesto tak maja dziewczyny przy PCSO ale ja niby nie mam.

reklama
Do góry