reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Kochane,mam pewne pytanie.Oďrazu z góry przepraszam za jego zadanie.Podziwiam Was kobietki i trzymam za wszystkie kciuki.I do sedna.Czy jest możliwe z Polsce in vitro-płatne jeśli nie istnieje problem bezpłodności,chodzi o poczęcie bliźniaków?
Musisz sama sprawdzić i spróbować zapytać w wybranej klinice. Mnie osobiście wydaje się że lekarz nie powinien wyrazić zgody. Możesz mieć dzieci to po co narażać się na stymulację i leki?

reklama
Mnie zakwalifikowano do ivf a nie mamy z mężem problemu jeśli chodzi o płodność . Zachodziłam w ciąże . Niepłodność to stan kiedy przez długi czas się stara para a dziecka niema a po mnie widać ze przyczyny znalezdz nie można tego stanu . Wykonałam wiele badań , staramy się 4 lata . Do ivf podchodzę w styczniu

Ale ona pisze o platnym, prywatnym ivf.
Placisz, nie korzystasz z zadnej refundacji i nie musisz podawac powodu.
Niby dlatego mialaby udowadniac, ze leczy sie rok? Nie ma nigdzie takiego wymogu.
Wg mnie nie powinno byc problemu.
Podchodzic do invitrO nie majac problemu z zajściem w ciąże ????bo ktoś chce mieć bliźniaki ????? Przepraszam , ale dla mnie to trochę przesada ... podobnie jakby ktos podchodził do ivf bo chce mieć tylko dziewczynkę i prosi o pomoc embriologow . A jeśli nie uda się zajść w bliźniacza ciąże tylko pojedyncza ? Aż się boje pomyśleć ... dla mnie sorry, ale stanowcze NIE !

Lepiej robić w drugiej połowie cyklu, ale ja akurat robiłam w 4dc i docent powiedział że też będą miarodajne... Nie trzeba być na czczo...
Dzieki dziewczyny za odpowiedz:) :) Ja też dzisiaj mam 4dc. Jak zrobię później to boję się że mogę nie zdążyć z wynikami przed wizytą u P.

Życzymy cierpliwości wszystkim oczekujących na wyniki i wizyty.

❤❤❤Trzymamy kciuki za wgryzanie się Kropków w nowe 9 miesięczne domki Mamuś❤❤❤

Ruszamy do boju po nasze szczęścia.
Czekamy na pozostałe dziewczyny i spełnienie największego marzenia każdej z nas bycia mamą :):* Trzymamy kciuki za same dobre wiadomości!

Shake it up baby, twist and shout :)
Będzie sie działo
💕💕💕💕💕

Skontrolujcie kalendarz i uzupełnijcie pod linkiem:
Link do: Kalendarz

"Masz problem z dopisaniem się do kalendarza? Masz zainstalowaną aplikację ""Arkusze Google""?"
Jeśli nie - zrób to!
Sklep Play -> wyszukaj arkusze google -> zainstaluj -> po zainstalowaniu otwórz kalendarz

2019-11-21 Apola wizyta serduszkowa ❤❤❤
2019-11-21 Witamitawegaminka prenatalne❤❤❤
2019-11-22 nadzieja xxx BETA❤✊
2019-11-25 Justi55 BETA❤✊
2019-11-26 Mitotaj termin porodu
2019-11-26 mary.m decyzja o transferze
2019-11-26 sandra777.12 wizyta przed transferem
2019-11-28 Vinszka termin porodu
2019-11-28 Elizabeth68 USG❤❤❤
2019-12-01 pini88 termin porodu
2019-12-03 Pala termin porodu
2019-12-20 Skarbulenka termin porodu
2020-02-05 Konstancja27 termin porodu
2020-02-10 AleAle27 termin porodu
2020-06-08 Gość gość ANNA termin porodu

Dziewczyny życzymy cudownych wizyt :*
@Apola wizyta serduszkowa ❤❤❤
@Witamitawegaminka prenatalne❤❤❤

Podchodzic do invitrO nie majac problemu z zajściem w ciąże ????bo ktoś chce mieć bliźniaki ????? Przepraszam , ale dla mnie to trochę przesada ... podobnie jakby ktos podchodził do ivf bo chce mieć tylko dziewczynkę i prosi o pomoc embriologow . A jeśli nie uda się zajść w bliźniacza ciąże tylko pojedyncza ? Aż się boje pomyśleć ... dla mnie sorry, ale stanowcze NIE !
Dla mnie też to jest nieetyczne, plus niestety może się wydawać ludziom że to pójście do kliniki i wyjście z bliźniakami.
Lepiej przemyślec takie pomysły, bo mimo wszystko ciąża bliźniacza to nie jest ciąża fizjologiczna i nikt nie zagwarantuje, że akurat ta kobieta donosi. Ja w swojej pracy widzę powikłania wczesniaczcq, krwawienia dokomorowe, dysplazje oskrzelowa plucne i itd Więc myślę że żaden lekarz nie powinien wyrazić zgody na ivf bez niepłodności by być w ciąży bliźniaczej, to nieetyczne.
Sory ulalo mi się.

reklama
Ale nie o tym rozmawiamy. To czy to dobry pomysl czy zly to osobna kwestia i decyzja tylko i wylacznie autorki posta. Nie oceniajmy, bo to nie nasza sprawa. Wg pisiorow to co my robimy tez jest zle i nieakceptowalne, niezaleznie od powodow.
Ona pytala czy to mozliwe i moim zdaniem tak. U mnie na pewno mozna, w Polsce zakladam, ze tez, choc moge sie mylic.

Do góry