reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Mam pytanie.We wtorek mam mieć wykonywana laparoskopię ale jutro na 9 rano mam się stawić do szpitala.I tu właśnie nie wiem czy muszę być na czczo czy można lekkie śniadanie???

Czas ,gdy byłam w ciąży,był najpiękniejszymi chwilami w moim życiu.Teraz czuję pustkę i bardzo brakuje mi małej istotki pod sercem.Do końca życia będę myśleć o moim aniołku,i wierzę ,że jeszcze poczuję pod sercem to jeszcze raz.
Na pewno i do Ciebie los się w końcu uśmiechnie, a jaki macie teraz plan?

Dziewczyny, poszlam z mezem na spacerek. Wróciliśmy, poszłam siku a tam znpwu brazowe plamienie. Nie panikuje. Jakos mi lzej jak ktoś wiecej niz ja i maz wie co mnie martwi. Te uplawy to takie jak przed krwawieniem miesiaczkowym mam. I to sie zdarza raz góra dwa w ciagu dnia. W tamtym tygodniu byly dwa dni i dzis...martwie sie ale liczę na to ze bedzie dobrze, bo na usg tydzien temu nie bylo nic zlego widac a zarodek mial 2.5 milimetra.
Do którego tygodnia moga sie utrzymywac takie brazowe uplawy?
Ja mialam takibincydent tez jak juz byl zarodek jak uplawy maja kolor czekoladowy to moga to byc wahania progesteronu..

Na pewno i do Ciebie los się w końcu uśmiechnie, a jaki macie teraz plan?
Muszę chyba odczekać ze 3 miesiące,żeby wszystko się zagoiło i wróciły hormony do normy.Boję się tylko znowu całej tej stymulacji ,tak bardzo źle się czułam.Ale myślę ,że już jako że to przeszłam ,to będzie mi lżej ,bo wiem jak to wygląda.Tym razem chcemy przebadac zarodek przed podaniem,to są duże koszta,ale jednak będę spokojniejsza,wiedzac,ze dziecko nie będzie miało z.downa,z.edwardsa,lub patau.

Ale ty miałaś tylko jeden z hodowli,tak,?Ja się w sumie nastawiam nawet na to,że nie będzie nawet z hodowli żadnego dobrego zarodka.
My mieliśmy w sumie wychidowanych 5 zarodków ale nie chcieliśmy badać bo koszt 1 zarodka to 2500zl. Ale strasznie czuliśmy presję z ich strony i po dwóch nie udanych transferach 3 zbafalismy i okazał się zdrowy. I każdy z tych 3 transferów był tej samej klasy. Przypadku tego 3 transferu wdrozylismy leczenie od Paśnika. Z tego wszystkiego zapomniałam się zapytać co w ogóle bada te badanie

reklama
My mieliśmy w sumie wychidowanych 5 zarodków ale nie chcieliśmy badać bo koszt 1 zarodka to 2500zl. Ale strasznie czuliśmy presję z ich strony i po dwóch nie udanych transferach 3 zbafalismy i okazał się zdrowy. I każdy z tych 3 transferów był tej samej klasy. Przypadku tego 3 transferu wdrozylismy leczenie od Paśnika. Z tego wszystkiego zapomniałam się zapytać co w ogóle bada te badanie
U nas koszt badania 1 zarodka to 4600 ,2 zarodków 6000 zł.Boję się ,że może powtórzyć się wada genetyczna,więc musimy przebadać.

Do góry