S
sok12
Gość
Tak podała nam nasza Pani DrSkoro masz endometrioze, maz przeciwciala to nie jest nieplodnosc idiopatyczna chyba... Bo przeciez znacie przyczyne problemow...
PS. A czy to ma aż takie znaczenie jak to jest nazwane?
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Tak podała nam nasza Pani DrSkoro masz endometrioze, maz przeciwciala to nie jest nieplodnosc idiopatyczna chyba... Bo przeciez znacie przyczyne problemow...
Plamienia w ciąży są czesto normalne. Nie ma co tam gmerać. Jeżeli nie krwawisz. Ja np plamiłam po stosunku, czy od luteiby gdy na początku używałam aplikatora. Potem już tylko paluchem. Lekarz powiedzial ze plamienia są naturalne bo wszystko jest mega ukrwione. Radze wyluzować bo jeszcze kilka miesięcy ciąży przed Tobą.Dziewczyny oszaleje. Skąd się biorą te brązowe plamienia? Przeważnie pod koniec dnia. Leżę cały dzień plackiem wstaje tylko na siusiu i takie niespodzianki. Boję się strasznie. Nie wiem czy to od rozciągania macicy czy co? Czasem zabili brzuch. Nie wiem czy mam no IP jechać czy co?
Przy ilości i ruchliwości to to wyglada naprawdę ładnie. Dla porównania u nas było 500 tys koncentracji i żywych 34% z czego ok 40% ruchliwych. Z klasyfikacji mieliśmy 0% z I grupy i tylko 4% z II. Kryptoozospermia i udało się pozyskać choć kilka sztukDziewczyny wrzucam jeszcze raz z prośba o interpretacje bo nie wiem czy dobrze wnioskuje ze tylko 4% prawidłowych plemników i czy można się z takiego wyniku cieszyć? Zobacz załącznik 1043487
Co daje relanium przy in vitro?Brzmi jak sztuczny cykl, ja też jestem na tym etapie, dziś mam 6dc.Okolo 10-12 dc umawiasz się na wizytę, gin ocenia grubość endometrium i jesli jest ok to masz zielone światło na transfer, dostajesz rozpiskę leków na kolejne ok 5 dni (włącza się progesteron i ew inne zależne od sytuacji), a potem transfer. Wytyczne przed samym transferem też są różne zależnie od pacjentki, kliniki, lekarza. Ja lecze się w Invicta więc zawsze przed transferem biorę relanium, sam transfer trwa ok 10 min, w mojej klinice trzeba mieć pełny pęcherz, a po transferze kolejna rozpiska leków i plan badania bety. Pytaj jakbyś miała więcej wątpliwości
Czyli teraz podadzą Ci je w naturalnym cyklu?Jestem po punkcji ale bez transferu, bo było za dużo pęcherzyków (pobrali 22komorki z 36 pęcherzy ) w czwartek mam wizytę i wtedy będziemy omawiać jakości zarodków (10 5dniowych zarodków) i ustalać kiedy transfer
@sok12 na fc jesteśmy jako siłaczki zapraszamI czy ktoś wie jak ta grupa na fb się nazywa?
Miałam taki zestaw w poprzedniej ciąży, też solgar, i mega dawka witc. Teraz też biorę więc zobaczymy.Dziewczyny, rozmawiałam dziś z naturopatka. Wiec jeśli chodzi o suplementy które mogą pomoc w zagnieżdżeniu zarodka to kwasy omega 3, witamina E, witamina D, magnez, żelazo, witamina C, B6 wspomaga produkcje progesteronu, B12 pomaga w transporcie żelaza i ukrwienie macicy. Poleciła mi markę Solgar.
Mówiła tez, ze w efekcie stymulacji ciało jest zmęczone, wątroba kumuluje wszystkie hormony, wiec tez poleciła pic co rano ostropest, żeby wspomóc regenerację.
Może nie zaszkodzi spróbować, w końcu to tylko witaminy...
Rozluźnia i powoduje to że nie ma skurczy w macicyCo daje relanium przy in vitro?
Czy możesz wysłać prt screen z tej grupy? Nie umiem znaleźć ... Dziękuję@sok12 na fc jesteśmy jako siłaczki zapraszam
Ja po relanium również przez godzinę/dwie czułam się jak na haju i od razu szłam spacRozluźnia i powoduje to że nie ma skurczy w macicy