motylek24
Fanka BB :)
Lek nie działa tak z dnia na dzień. TSH 12 to sporo a dawka 25 mała. Spokojnie możesz i 50 zapodać. Nie wiem co z transferem zarodka? Raczej bym poczekała aż TSH się ustabilizuje.U mnie dość skomplikowana sytuacja .Tutaj w Holandii trochę specyficznie podchodzą do procesu leczenia. Euthyrox dostałam od ... ginekologa na cito, a wizytę kontrolna mam dopiero za ponad 2 tygodnie..sama zawsze w pl kontrolowałam TSH , bo kilkanaście lat temu miałam niedoczynnosci a później stwierdzona chorobę autoimmunologiczna .. endokrynolog kazał mi kilka razy w roku kontrolować TSH i pokazać się dopiero gdy przekroczy 4 (przeważnie były wahania 2,6+/- 3,6).. tutaj miałam badania w styczniu i było ok wg lekarzy... ale ostatnio zauważyłam , ze coś się dzieje , wiec wyprosilam lekarza o badanie TSH .. tydzień temu na wizycie , dosłownie mnie zamurowało, jak wynik wyszedł 12 ... a oni mnie do ivf stymulowali przy takim TSH ../ dostałam teraz ten euthyrox 25 i cała listę badań .. jakieś wątrobowe , na nerki , cholesterol , potas , trójglicerydy itd ... tylko zastanawiam się czy robić badania już teraz , czy poczekać jeszcze kilka dni, jak będzie wyglądać sytuacja po włączeniu leku. Jak myślicie ?