reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

A dawkę konsultowałas z lekarzem ? Ja mam akurat hetero i mi poza metylowanym kwasem nic więcej nie dali. Kiedyś lekarz mówił ze od wyniku mthfr będzie wiedzieć jaka dawkę muszę brać metylowanego .

reklama
Dziewczyny w poniedziałek mam punkcję i wszystko mrożą. Istnieje zbyt duże ryzyko bo jest 26 pęcherzyków i jeden ok 20mm - przez 2 dni jeszcze urosną.

Początkowo myśleli o jeszcze jednym usg w niedziele ale stwierdzili ze lepiej od razu punkcję zrobić. Punkcja pod narkoza - na szczęście bo jest ich tak dużo i komfortowo dla mnie będzie jeśli będę spać.

Zmienili mi lek na pękanie nie ovitrelle tylko dostałam decapeptyl, żeby nie było hiperstymulacji - czy ktoś go brał?
Ja dostalam otrivelle + 2 decapeptyle, bo tak podobno zwieksza sie szansa, ze pwcherzyki beda dojrzale.

Dziewczyny w poniedziałek mam punkcję i wszystko mrożą. Istnieje zbyt duże ryzyko bo jest 26 pęcherzyków i jeden ok 20mm - przez 2 dni jeszcze urosną.

Początkowo myśleli o jeszcze jednym usg w niedziele ale stwierdzili ze lepiej od razu punkcję zrobić. Punkcja pod narkoza - na szczęście bo jest ich tak dużo i komfortowo dla mnie będzie jeśli będę spać.

Zmienili mi lek na pękanie nie ovitrelle tylko dostałam decapeptyl, żeby nie było hiperstymulacji - czy ktoś go brał?
Super kochana, bo wyglada na to ze mimo wcześniejszych zmartwień że przerwą stymulacje to wszystko idzie jednak w dobrym kierunku...[emoji4]
Ja miałam przy ryzyku hiperki i odwołanym transferze diphereline (to chyba to samo co decapeptyl) na wyzwolenie owulacji.
Pregnyl/ovitrell wzmagaja hiperstumulacje.

Ja go dostałam zamiast ovitrelle

Hej dziewczyny.

Dawno mnie tu nie było, ale byłam z Wami codziennie tylko czytałam i tyle nie udzielałam się. Nie daje rady sama muszę się wygadać...
Jestem po 1 inseminacji i 1 procedurze in vitro 2 transfery, nigdy nie dało nawet bety pozytywnej... Zawsze 0.
W sierpniu przygotowania do następnej procedury A tu cud naturalny cud, 2 kreski na teście potem beta rosła prawidłowo 3 weryfikacje potem usg i do serduszka następną wizyta lekarz kazał przyjść sa mieaiac czyli w 10 tyg ciąży. Ciąża z usg wychodziła o ponad tydzień młodsza od terminu miesiączki ale serduszko bilo było ok według lekarza. Kazał odstawic bromergon więc odstawiłam miałam pół tabletki dziennie potem co 2 dni brałam tą dawkę przez tydzień i odstawiłam... tabletki na cukier kazał odstawic merformax od razu jak zrobiłam w 6 tyg ciąży krzywa cukrowa kazał odstawic wyszło że po obciążeniu mam cukrzycę ale jeśli miałam dietę to cukier w normie jak by zaczął skakać za dużo wtedy insulina by weszła w życie. I żel crione też kazał odstawic że wystarczy sam dupeek 2 razy dziennie kwas foliowy metylowany i miałam heparyne 0.4.
Wizyta kolejna 16 października miała być czyli wczoraj.... A tu nagle najgorszy dzień w moim życiu 14 października wieczorem krew, szpital i zobaczyłam że dziecko zatrzymało się końcem 6 tygodnia ciąży czyli zaraz po tej wizycie pierwszej przestało bic serduszko i płód się zatrzymał.... najgorszy dzień mojego życia następny dzień potwierdzające przez 2 lekarza decyzja tabletka i lyzeczkowanie.... 15 października dzień utraconego dziecka. Trafiłam z datą... leżę i myślę czy te wszystkie odstawione leki miałam znaczenia czy to nasze słabe plemniki że była jakaś wada czy te cholerne leki moja prolaktyna nie wiem cukier był w normie po odstawieniu leków więc cukier nie był wysoki... co się stało... cud który się skończył... mam myśli że przyczyniła się do tego bo leki odstawiłam ale co jeśli lekarz mówi zrobić to zrobiłam tak.... co miałam zrobić sama nie jestem lekarzem... Boję się że nigdy już nie będę w ciąży....
Czytałam z duszą na ramieniu, przykre to niestety. Spróbuj poczytać dziewczyny na bb na wątku poronienia nawykowe, one tam piszą o lekach. To była naturalna ciąża więc pewnie nie wymagała lekarstw. Może jakaś niestety wada. Mam nadzieję że kolejny cud zakończy się sukcesem. Ba, jestem pewna że tak będzie.

reklama

To super wieści!!!!☺️☺️Ja brałam decapeptyl ale równocześnie z gonal f na wyciszenie endomendy ... a pOzniej na pęknięcie ovirelle.. może u Ciebie , żeby nie rosły już i nie pękły przed punkcją ...będzie dobrze ☺️☺️☺️☺️

Do góry