reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Tzn ? W czym nam pomaga a

Nie myśl o tym. W ogołe staraj sie o tym jak najmniej myslec. Idz do przodu. My wiem po co :) Za chwile bedzie lepeiej :)
Im bardziej sie rozczulamy nad soba tym gorzej. Ludzie choruja i nie maja wpływu na chorobe. Tez sie katuja lekami napewno duzo bardziej silniejszymi niz my. U nas to tylko przejsciowe :)

reklama
Kochane martwię się dalej.Jutro zaczynam dokładnie 9 tc już wcześniej plamilam czerwono brązowo było to kontrolowane ciąża prawidłowa.Czy was też tak pobolewa brzuch ?czasami jest to naprawdę silny ból nie codziennie ale np wczoraj i dziś jest.Ten ból tak przypomina okresowy i często przy nim coś poleci
Wiesz każdy organizm reaguje inaczej na ciążę. Ty sama mi pisalas wczesniej i mnie pocieszalas ze w poprzedniej ciazy mialas mega bole okresowe do 3 miesiaca ciazy.

Kochane martwię się dalej.Jutro zaczynam dokładnie 9 tc już wcześniej plamilam czerwono brązowo było to kontrolowane ciąża prawidłowa.Czy was też tak pobolewa brzuch ?czasami jest to naprawdę silny ból nie codziennie ale np wczoraj i dziś jest.Ten ból tak przypomina okresowy i często przy nim coś poleci
Hej, ja koncze 6tc i tez mnie ciagle brzuch boli jak na okres tylko ze ja nie plamie ani krwawie. Nie wiemwiem czy tona normalne ale czytalam w internecie ze raczej tak... moze warto powiedziec lekarzowi o tym ?

U mnie 6tc ale tak, pobolewa brzuch, jajniki i czasem małe plamienia. Lekarz mówił, że tak jest bo jestem w ciąży. Ale to nic przyjemnego o_O

Tak to prawda tylko poprostu nie mogę sobie przypomnieć czy to tak wyglądało cal y czas mi się wydaje że te bóle teraz są mega mocne i to mnie martwi
To prawie cały miesiąc. Jak ja sie przejmwalam tymi bolami takimi typowo okresowymi to mi lekarz powiedzial: TO NATURALNE. Ale jesli sie bardzo denerwujesz zawsze mozesz isc wczesniej do jakiegos normalnego ginekologa na USG.

reklama
Dopadł mnie mega dół .. zaczynam dziś od nowa „ przygodę” z gonal F ... pierwsze wkłucie i jeszcze do d.... sinior od razu wyszedł... i aż z tego wszytkiego się poryczalam ... czemu tyle musimy cierpieć .. wstrzykiwać w siebie ogromne ilości hormonów , po których czuje się jak tuczona gęś , brzuch puchnie , a organizm wariuje i fizycznie i psychicznie ... czemu człowiek musi to przechodzić ???? Za jakieś grzechy z przeszłości ???? I jeszcze się nie udaje ... i kolejny raz , kolejny i kolejny ... Gdzie tu sprawiedliwośc... Was w Polsce jeszcze tyle pieniędzy to kosztuje , odmawianie siebie wakacji , bierzecie kredyty.. podle to wszystko ... ach bym się napiła ... ale chyba dobrze , ze nic nie ma w domu ....
Przyszło nam walczyć z całych sil. Z bólem i całymi konsekwencjami ale cel jest cudem i warto to wszystko znieść. Dużo wytrwałości Kochana ☺️

Do góry