reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Tzn ? W czym nam pomaga a

Nie myśl o tym. W ogołe staraj sie o tym jak najmniej myslec. Idz do przodu. My wiem po co :) Za chwile bedzie lepeiej :)
Im bardziej sie rozczulamy nad soba tym gorzej. Ludzie choruja i nie maja wpływu na chorobe. Tez sie katuja lekami napewno duzo bardziej silniejszymi niz my. U nas to tylko przejsciowe :)

reklama
Kochane martwię się dalej.Jutro zaczynam dokładnie 9 tc już wcześniej plamilam czerwono brązowo było to kontrolowane ciąża prawidłowa.Czy was też tak pobolewa brzuch ?czasami jest to naprawdę silny ból nie codziennie ale np wczoraj i dziś jest.Ten ból tak przypomina okresowy i często przy nim coś poleci
Wiesz każdy organizm reaguje inaczej na ciążę. Ty sama mi pisalas wczesniej i mnie pocieszalas ze w poprzedniej ciazy mialas mega bole okresowe do 3 miesiaca ciazy.

Kochane martwię się dalej.Jutro zaczynam dokładnie 9 tc już wcześniej plamilam czerwono brązowo było to kontrolowane ciąża prawidłowa.Czy was też tak pobolewa brzuch ?czasami jest to naprawdę silny ból nie codziennie ale np wczoraj i dziś jest.Ten ból tak przypomina okresowy i często przy nim coś poleci
Hej, ja koncze 6tc i tez mnie ciagle brzuch boli jak na okres tylko ze ja nie plamie ani krwawie. Nie wiemwiem czy tona normalne ale czytalam w internecie ze raczej tak... moze warto powiedziec lekarzowi o tym ?

U mnie 6tc ale tak, pobolewa brzuch, jajniki i czasem małe plamienia. Lekarz mówił, że tak jest bo jestem w ciąży. Ale to nic przyjemnego o_O

Tak to prawda tylko poprostu nie mogę sobie przypomnieć czy to tak wyglądało cal y czas mi się wydaje że te bóle teraz są mega mocne i to mnie martwi
To prawie cały miesiąc. Jak ja sie przejmwalam tymi bolami takimi typowo okresowymi to mi lekarz powiedzial: TO NATURALNE. Ale jesli sie bardzo denerwujesz zawsze mozesz isc wczesniej do jakiegos normalnego ginekologa na USG.

reklama
Dopadł mnie mega dół .. zaczynam dziś od nowa „ przygodę” z gonal F ... pierwsze wkłucie i jeszcze do d.... sinior od razu wyszedł... i aż z tego wszytkiego się poryczalam ... czemu tyle musimy cierpieć .. wstrzykiwać w siebie ogromne ilości hormonów , po których czuje się jak tuczona gęś , brzuch puchnie , a organizm wariuje i fizycznie i psychicznie ... czemu człowiek musi to przechodzić ???? Za jakieś grzechy z przeszłości ???? I jeszcze się nie udaje ... i kolejny raz , kolejny i kolejny ... Gdzie tu sprawiedliwośc... Was w Polsce jeszcze tyle pieniędzy to kosztuje , odmawianie siebie wakacji , bierzecie kredyty.. podle to wszystko ... ach bym się napiła ... ale chyba dobrze , ze nic nie ma w domu ....
Przyszło nam walczyć z całych sil. Z bólem i całymi konsekwencjami ale cel jest cudem i warto to wszystko znieść. Dużo wytrwałości Kochana ☺️

Do góry