reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

U mnie tez lekarz powiedzial ze rokuje bardzo dobrze i ze 2 zarodki to ryzyko ciazy blizniaczej i choc uwazam ze blizniaki to super sprawa to sama jakos w srodku boje sie takich ciaz. No i lekarz sie nie mylil bo kazdy zarodek u mnie sie przyjmuje. Ja wole na spokojnie urodzic jedno a potem drugie czy trzecie, niech ma brzuszek tylko dla siebie :-)
Teraz to faktycznie sie zaczelam stresowac...moglam jeden zarodek wziasc i podejsc kolejny raz w razie jakby nie wyszlo..a tak bardzo chcialam zwiekszyc swoje szanse ,ze teraz sie boje ,ze jak zagniezdzily sie dwa bąbelki to moze byc tak ,ze zadnego nie donosze. W dodatku od 3 dni jak orzyjdzie wieczor to mam bole @ . Ale dzis to shizuje sie strasznie. Brzuch rozbolal mnie tak ,ze wyprostowac sie nie umie ale bol nie jest na @ tylko taki jak pod koniec stymulacji,wzdety i boli nad spojeniem łonowym tak jakby peknac mi cos w srodku mialo. Nawet nie jajniki tylko tam. Chyba za szybko sie ucieszylam z bety

reklama
Teraz to faktycznie sie zaczelam stresowac...moglam jeden zarodek wziasc i podejsc kolejny raz w razie jakby nie wyszlo..a tak bardzo chcialam zwiekszyc swoje szanse ,ze teraz sie boje ,ze jak zagniezdzily sie dwa bąbelki to moze byc tak ,ze zadnego nie donosze. W dodatku od 3 dni jak orzyjdzie wieczor to mam bole @ . Ale dzis to shizuje sie strasznie. Brzuch rozbolal mnie tak ,ze wyprostowac sie nie umie ale bol nie jest na @ tylko taki jak pod koniec stymulacji,wzdety i boli nad spojeniem łonowym tak jakby peknac mi cos w srodku mialo. Nawet nie jajniki tylko tam. Chyba za szybko sie ucieszylam z bety
No co ty nie stresuj sie!!! Bedzie dobrze blizniaki to fajna sprawa ja poprostu jestem z tych strachliwych, poza tym balam sie jeszcze podzialu zarodka ze np skoncze z trojaczkami a tu juz sie zaczynaja schody. Zobaczysz bedzie dobrze nie panikuj, wyluzuj i czekaj na usg. U mnie w rodzinie wszyscy sie mogla o blizniaki dla nas ale ja jestem cykor.

Dziewczyny ciąża bliźniacza to nie taki horror jak mówicie. Mówię z własnego doświadczenia. Fakt że od ok 20tc na maxa starałam się odpoczywać. Było trudno ale miałam super lekarza i urodziłam w 37tc zdrowe dzieci.

Teraz sami sobie zadajemy pytanie ile zarodków transferować. Nie wykluczamy dwóch.

Dzisiaj po punkcji boli mnie brzuch. Normalnie masakra. Mam nadzieje ze do jutra przejdzie.

U nAS 30 tydzien i tydzien temu mała warzyła 1700[emoji4] Rośnie kawał dziewczynki chyba. Samopoczucie w porządku chociaż zauważam że się szybciej męczę, też chciałabym wiele rzeczy zrobić a nie mogę, dzwignąć podnieść trzeba przystopować[emoji4]Super że się dzieciaki zdrowo rozwijaja:-)

Pochwalcie sie brzuszkami ku pokrzepieniu...[emoji3]

Hej hej też mam takie bóle i jestem po pozytywnej becie nie załamuje się bo przy ciąży z synkiem tez takie mialam i teraz jeatem spokojniejsza....no ale wtedu tez byly zmartwienia bo i plamienia byly.Nie martw się

Dziewczyny ciąża bliźniacza to nie taki horror jak mówicie. Mówię z własnego doświadczenia. Fakt że od ok 20tc na maxa starałam się odpoczywać. Było trudno ale miałam super lekarza i urodziłam w 37tc zdrowe dzieci.

Teraz sami sobie zadajemy pytanie ile zarodków transferować. Nie wykluczamy dwóch.

Dzisiaj po punkcji boli mnie brzuch. Normalnie masakra. Mam nadzieje ze do jutra przejdzie.
Wiadomo że nie horror A coś pięknego ale też trzeba mieć realne podejście do sprawy bo ja tez sobie myślałam że jakbym tylko miałem możliwość to wzielabym dwa przy pierwszym podejściu ale lekarze nawet opcji takiej nie dawali i coś w tym jest ze te z trzeba ich sluchac

Załączniki

• 20190919_143155.jpg
    20190919_143155.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 103
  • 20190901_143213.jpg
    20190901_143213.jpg
    1,9 MB · Wyświetleń: 101
Beta raczej nie wskazuje na bliźniaki:) Nic się nie stresuj. Będzie dobrze. Teraz się odpręż i czekaj na przyrosty.

reklama
Wiadomo że nie horror A coś pięknego ale też trzeba mieć realne podejście do sprawy bo ja tez sobie myślałam że jakbym tylko miałem możliwość to wzielabym dwa przy pierwszym podejściu ale lekarze nawet opcji takiej nie dawali i coś w tym jest ze te z trzeba ich sluchac
wystarczająco napatrzyłam się w szpitalu aby jednak namawiać do pojedynczych transferów. Wiadomo inaczej przy trzydniowych zarodkach albo kolejnych transferach. Każda sytuacja jest inna i ważne aby omówić wszystko z lekarzem.

Do góry