Noo tyle, że nie wszyscy np potrzebują i robią histero a to u nich koszt pewno z 2 tysi ponad. Do tego leki np. Ja ma do stymulacji refundowane, więc trochu mniej liczę. Dlatego się trochę zdziwiłam. Mnie i tak się opłaca bo ja tyle za 1 stymulację i 4 transfery zabuliłam(dwa razy badania, bo już straciły ważność)30 tys juz wlozylam ze wszystkiim. Wizyty kwalifikujace ,wszystkie badania,wirusologia, histeroskopia itd itd meza badania,przeleczona ureoplasma i oczywiscie z lekami. Zbieram rachunki i podliczam wszytko. Program zaproponowal lekarz bo powiedzial ze procz nie droznych jajowodow moje amh 1,55 szalu nie robi a maz nie mial ani jednego plemnika w klasie A. Powiedzial ,ze mamy sie naszykowac na kilka prob. Jak nam sie uda w 1 cyklu to zwracaja 3900.
reklama
Witamitawegaminka
Fanka BB :)
A co do zarodkow to bylam nastawiona na 1 bo Panie w recepcji mowili ,ze dwa to sie podaje po 35 rz,z niskim amh ,po nie powodzeniach . Na to sie nastawilam..ale jak embriolodzy w porozumieniu z lekarzem zaproponowali 2 to sie ucieszylam..wiem jakie jest ryzyko ciazy mnogiej i chcialam blizniaki a wtedy myslalam ze to zwiekszy mi szanse i moze chociaz 1 zemna zostanie. Lekarz tylko zapytal czy mialam problem przy pierwszym porodzie,mowie ze nie,ze rodzilam naturalnie przeszlo 3 kg..choc waze 50 kg i jestem bardzo drobna. Powiedzial ze nie mam przeciwskazan do podania 2 zarodkow...A kto ci doradzil ten pakiet 2+1 za 30tys? Byly ku temu jakies wskazania? Bo jesli u was problemem sa tylko jajowody to z ciaza nie powinno byc problemu i dlaczego podali ci 2 zarodki z tego moga byc blizniaki albo trojaczki no chyba ze chcecie. Nie znam twojej histori I nie jestem lekarzem ale na Moje przeczucie to troche wszystko na wyrost. Cos czuje ze jesli teraz nie jestes w ciazy to bedziesz przy nastepnym transferze wiec zostana wam jeszcze sniezynki i nie bedzie potrzeby na kolejne procedury poprostu szkoda tej kasy. U nas bylo kiepskie nasienie ale dr odradzal mi mrozenie komorek bo stwierdzil ze szkoda kasy, uparlam sie bo nie chcialam kolejnej stymulacji w razie gdyby Przez nasienie nie bylo zadnych zarodkow. Ale okazalo sie ze dr mial racje i 3300zl poszlo do smieci bo zostalismy z 5 blastkami, oba transfery sie udaly co prawda w pierwszej ciazy przestalo bic serce ale teraz jest wszystko ok i mamy jeszcze 3 sniezynki ktore bedzie trzeba zabrac do domu a tez mamy juz nastoletnia corke wiec jesli kazdy sie przyjmie i bedzie rozwijac prawidlowo to skonczymy z 5 dzieci. Cos czuje ze bedziesz miala blizniaki i bedziesz jeszcze oddawac zarodki do adopcji :-). Powodzenia mamuska lepiej rozgladaj sie za wozkiem dla blizniakow. ❤
Witamitawegaminka
Mi podejrzewali miesniaka dlatego mialam wskazanie do histero,co sie okazalo dr po zabiegu stwierdzil,ze mam idealny domek dla dziecka hihi a to co wygladalo jak miesniak to rog macicy i smial sie ,ze mam rogata macice...co kolwiek to znaczyNoo tyle, że nie wszyscy np potrzebują i robią histero a to u nich koszt pewno z 2 tysi ponad. Do tego leki np. Ja ma do stymulacji refundowane, więc trochu mniej liczę. Dlatego się trochę zdziwiłam. Mnie i tak się opłaca bo ja tyle za 1 stymulację i 4 transfery zabuliłam(dwa razy badania, bo już straciły ważność)
A co do zarodkow to bylam nastawiona na 1 bo Panie w recepcji mowili ,ze dwa to sie podaje po 35 rz,z niskim amh ,po nie powodzeniach . Na to sie nastawilam..ale jak embriolodzy w porozumieniu z lekarzem zaproponowali 2 to sie ucieszylam..wiem jakie jest ryzyko ciazy mnogiej i chcialam blizniaki a wtedy myslalam ze to zwiekszy mi szanse i moze chociaz 1 zemna zostanie. Lekarz tylko zapytal czy mialam problem przy pierwszym porodzie,mowie ze nie,ze rodzilam naturalnie przeszlo 3 kg..choc waze 50 kg i jestem bardzo drobna. Powiedzial ze nie mam przeciwskazan do podania 2 zarodkow...
No i jeśli lekarz tak mówił to trzeba Go słuchać, bo się zna!!! Trzymam kciuki za Ciebie
Witamitawegaminka
Przykro mi
Az nie wiem co napisac...pocieszeniem jest tylko to co pisza dziewczyny, lekarz miejmy nadzieje ,ze sie myli , a jak nie to nastepny raz napewno bedzie ok...bol jednak trzeba przejsc,wyplakac sie i nie dusic nic w sobie bo to tylko szkodzi i narasta. Bedzie dobrze kochana.Dziekuje ale u mnie pecherzyk nie podrósł prawidłowo.
Powodzenia w czwartek.
Witamitawegaminka
Dziekuje bardzo za kciukasy. Moj entuzjazm spadl do zera, .az opieprzyl mnie ,ze poszlam na betke w 7dpt zamiast po 10 i sprowadzil na ziemie. Powiedzial ,ze moga to byc resztki po zastrzyku i nie chce bym sie tak cieszyla a pozniej byla rozczarowana.No i jeśli lekarz tak mówił to trzeba Go słuchać, bo się zna!!! Trzymam kciuki za Ciebie
Agniecha1508
@nadzieja xxx - 23 się okaże- jakie se endo uchodowałam.Super doborze ze nie jestem sama @Agniecha1508kiedy podchodzisz?
motylek24
U mnie właśnie odwrotnie lekarz nie podał mi dwóch zarodków że względu na to że jestem drobnej budowy. Dziękuję mu za to codziennie bo miałam ogromne problemy w ciąży. Ledwie donosiłam do 37 tc. W tym trzy miesiące plackiem w szpitalu. Z bliźniakami nie miałabym szans. Pierwsza ciążę też donosiłam i urodziłam w 40 tc, bez problemów.A co do zarodkow to bylam nastawiona na 1 bo Panie w recepcji mowili ,ze dwa to sie podaje po 35 rz,z niskim amh ,po nie powodzeniach . Na to sie nastawilam..ale jak embriolodzy w porozumieniu z lekarzem zaproponowali 2 to sie ucieszylam..wiem jakie jest ryzyko ciazy mnogiej i chcialam blizniaki a wtedy myslalam ze to zwiekszy mi szanse i moze chociaz 1 zemna zostanie. Lekarz tylko zapytal czy mialam problem przy pierwszym porodzie,mowie ze nie,ze rodzilam naturalnie przeszlo 3 kg..choc waze 50 kg i jestem bardzo drobna. Powiedzial ze nie mam przeciwskazan do podania 2 zarodkow...
Ostatnia edycja:
Elessi
U mnie tez lekarz powiedzial ze rokuje bardzo dobrze i ze 2 zarodki to ryzyko ciazy blizniaczej i choc uwazam ze blizniaki to super sprawa to sama jakos w srodku boje sie takich ciaz. No i lekarz sie nie mylil bo kazdy zarodek u mnie sie przyjmuje. Ja wole na spokojnie urodzic jedno a potem drugie czy trzecie, niech ma brzuszek tylko dla siebie :-)U mnie właśnie odwrotnie lekarz nie podał mi dwóch zarodków że względu na to że jestem drobnej budowy. Dziękuję mu za to codziennie bo miałam ogromne problemy w ciąży. Ledwie donosiłam do 37 tc. W tym trzy miesiące plackiem w szpitalu. Z bliźniakami nie miałabym szans. Pierwsza ciążę też donosiłam i urodziłam w 40 tc, bez problemów.
reklama
Dokładnie musi być:-)Aż ciężko mi uwierzyc w to. Jak lekarz zapytał Nas o imię, mówię Agnieszka jak robił usg tak przestał i mówi no bardzo rzadkie imię nie miałem jeszcze Agnieszki :-)Ha ha jaki zbieg okoliczności to jak nic musi być Paulinka
Podziel się: