reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

U mnie cudu NIE MA :(
Jest tylko pecherzyk ciazowy i brak zarodka. Puste jajo płodowe. LEkarz kazał mi dzisiaj odstawic leki i czekac do 10 dni zebym sie sama oczyscila. Bardzo sie tego boje. Jak sie ie oczyszcze to zabieg.
Przeryczałam pol dnia. Łzy sie same cisna. Nie wiem co dalej. Jestem juz dzisiaj pełna zwatpienia.
Bardzo mi przykro i tulę z calych sił[emoji173][emoji173][emoji173] wyplacz sie kochana a nastepnie zbieraj sily na dalsza walke ;*

reklama
Przykro mi, przytulam[emoji173]️
ale nie poddawaj sie - puste jajo zawsze moze sie zdarzyc. Jednak zobacz udalo sie zajsc w ciaze! Nastepny raz bedzie TWOJ[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Dziekuje za pocieszenie. Bede musiała robic cala stymulacje od nowa.
Narazie chce tylko miec to za soba. Boje sie tego ronienia.
Juz mi troche lepiej ale szkoda mi wszystkich po kolei bo kazd wierzyl. Szkoda mi najbardziej mojego meza chociaz on kaze sie przestawic na dobre tory i mowi ze z nastepnej stymulacji beda lepsze zarodki.
A ja sie czuje poporstu taka ... wybrakowana.
Straszne te wizyty w klinice jak sie cos zlego dzieje :(

Dziekuje za pocieszenie. Bede musiała robic cala stymulacje od nowa.
Narazie chce tylko miec to za soba. Boje sie tego ronienia.
Juz mi troche lepiej ale szkoda mi wszystkich po kolei bo kazd wierzyl. Szkoda mi najbardziej mojego meza chociaz on kaze sie przestawic na dobre tory i mowi ze z nastepnej stymulacji beda lepsze zarodki.
A ja sie czuje poporstu taka ... wybrakowana.
Straszne te wizyty w klinice jak sie cos zlego dzieje :(
Przykro mi , że tym razem nie wyszło ale zobaczysz w koncu zajdziesz w ciążę i będziesz szczęśliwa. Przytulam mocno i trzyma kciuki za dalsze starania ✊✊✊✊✊✊✊✊✊

Przykro mi. Bardzo. Jedyne co mi przychodzi na myśl, jako odrobina pocieszenia to to, że zazwyczaj kolejne podejście jest już zdrowa, piękną ciążą. Było tu parę takich przypadków.
Tulam Cię mocno:-*
Dziekuje, teraz jedziemy na tym samy wozku :)
Ja tez musze robic stymulacje od nowa, tylko musze sie ogarnac.
Jesli mozna wiedziec t co u Ciebie jest przeszkoda?

Przykro mi , że tym razem nie wyszło ale zobaczysz w koncu zajdziesz w ciążę i będziesz szczęśliwa. Przytulam mocno i trzyma kciuki za dalsze starania ✊✊✊✊✊✊✊✊✊
Dziekuje. Jestes kochana.
Rana jeszcze sie nie zagoila ale jest troche lepiej.
płacze ze wzruszenia i smutku za każdym miłym postem.
Tez zawsze bylam pewna ze sie uda a jednak z kazda poraszka dochodza chwile zwatpienia.

Dziekuje, teraz jedziemy na tym samy wozku :)
Ja tez musze robic stymulacje od nowa, tylko musze sie ogarnac.
Jesli mozna wiedziec t co u Ciebie jest przeszkoda?
Ejjj kiepski ten mój wózek nie jedź ze mną:) Ty jesteś o niebo dalej... U mnie sporooooo, dużo już pisałam, nie chce się powtarzać I zanudzac Wszystkich. U ciebie będzie dobrze.. Szybciej. Zobaczysz. ✊✊✊

Dziewczyny dziś byłam na wizycie i w sob transfer... zrobiłam miesiąc przerwy po nieudanym transferze i wracam do gry o maleństwo może tym razem się uda bardzo tego pragnę ale jeśli się nie uds to trudno... co ma być mi przeznaczone to będzie.... ednometrium w dzisiejszym dniu to 0,98 mm więc jest ok. Oprócz garści leków, które bralam od okresu przepisal mi znów jak za pierwszym razem duphaston i progresteron i kazal w sob rano zrobić tylko progresteron. Mysle zeby zrobić jakieś jeszcze inne badania . Jakie dziewczyny warto jeszcze zrobić? Pozdrawiam Was wszystkie i wciąż mocno trzymam kciuki za te , które juz w ciąży i również za te które tak bardzo jak ja pragną dziecka. Buziaki

U mnie cudu NIE MA :(
Jest tylko pecherzyk ciazowy i brak zarodka. Puste jajo płodowe. LEkarz kazał mi dzisiaj odstawic leki i czekac do 10 dni zebym sie sama oczyscila. Bardzo sie tego boje. Jak sie ie oczyszcze to zabieg.
Przeryczałam pol dnia. Łzy sie same cisna. Nie wiem co dalej. Jestem juz dzisiaj pełna zwatpienia.
@bazylia128 tule mocno ❤❤

reklama
to ja się wypowiem bo tak zostałam przywołana:) niektórym dziewczynom Jestem dobrze znana tobie nie Niemniej jednak mam za sobą 5 procedur i 7 transfer był tym szczęśliwym dwie pierwsze procedury miała macierzyństwie w Krakowie i zarodki porażka. Trzecia procedura właśnie Provita i zarodki również masakra mimo że stymulacja obiecywała dużo o cytatów Wynikało to z zarówno z USG jaki badań to udało pobrać się tylko 3 dojrzały oocyty z czego były dwa zarodki 2 transferowane były zarobki to jest bardzo dużo fragmentacja oczywiście się nie udało. I przed zmiana Kliniki na pro-v-t Wahałam się między Provita a gyncentrum a wybrałam provite tylko i wyłącznie dlatego że chciałam leczyć się u doktora Grettki. No i kolejne dwie procedury po procedury w Gyncentrum u wspomnianego doktora który międzyczasie w trakcie mojej trzeciej stymulacji odszedł z provity. Dr nie chciał za bardzo się zgodzić na kolejną stymulacji widząc efekty trzech poprzednich Natomiast ja się uparłam że chce chociaż jeszcze raz spróbować gdzie doktor wyraźnie wskazywał na adopcję zarodka lub adopcji komórki jajowej natomiast tak jak mówię uparłam się i efekty stymulacji zaskoczyły wszystkich bo Pobrano 21 o cytatów które nadawały się do zapłodnienia Z czego powstały piękne zarodki które praktycznie wszystkie były bez fragmentacji. Jedyne co robiłam przed tą stymulacją to kupiłam zestaw suplementów z ferti formuły który brałam gdzieś myślę 2 miesiące wcześniej a tak to nie wiem czy po prostu mają tak genialne laboratorium czy laboratorium w połączeniu z tymi lekami No ale podczas tej czwartej stymulacji też nie udało się uzyskać ciąży Natomiast pierwszy transfer z piątej stymulacji dał upragnioną ciąże i tutaj również bardzo dobry wynik stymulacji zarodki rewelacyjne Obecnie mam zamrożone jeszcze 3 blastocysty i bodajże 2 W trzeciej dobie. Jeśli zdecydowałabym się na to Klinikę to polecę Ci może nie mojego lekarza ale myślę że Dr Piekarz Adamczyk będzie strzałem w dziesiątkę. Mam nadzieję że wszystko jest czytelne ponieważ korzystam z klawiatury głosowej
Dziękuję za twoją wiadomość. To niesamowite jaka roznica byla w wyniku stymulacji. Ale te zmiany wyszly ci na dobre mam nadzieje ze mi tez wyjdzie bo juz nie mam pomyslu. Masz jakieś problemy immuno? Jaki u was był problem,który was zakwalifikował do ivf?
A tak swoja droga 21 occytow to piękny wynik!
Jeżeli już wybrałabym gyn to myślałam bardziej o dr Grettka albo Mercik. A mogłabyś mi powiedzieć czemu dr Piekarz?
Dzieki jeszcze raz ;)

Do góry