reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Cynamonowe ciasto jogurtowe
Składniki:

220 g mąki pszennej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia
pół łyżeczki sody oczyszczonej
1 łyżka cynamonu
75 g zmielonych migdałów
100 g drobnego cukru do wypieków
2 duże jajka
50 g płynnego miodu lub golden syrupu
1 szklanka (250 ml) jogurtu naturalnego (najlepsze ciasto otrzymałam na jogurcie greckim)
150 ml oleju słonecznikowego lub rzepakowego
cukier puder, do oprószenia
Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej.

Mąkę, proszek do pieczenia, sodę, cukier, cynamon, migdały - przesiać, odłożyć.

Do większego naczynia wbić jajka, dodać miód, jogurt, olej. Wszystko wymieszać widelcem do połączenia. Wsypać suche przesiane składniki i wymieszać widelcem (mieszając w jednym kierunku), tylko do połączenia.

Formę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Do formy przełożyć ciasto, wyrównać (ciasto jest gęste).

Piec w temperaturze 175ºC przez około 35 minut, ale zazwyczaj dłużej, do tzw. suchego patyczka. Wyjąć, lekko przestudzić w formie, następnie uwolnić z formy przekładając na paterę. Wystudzone lub lekko ciepłe oprószyć cukrem pudrem i podawać.

Madzilenak, hmmm nie wiem co CI doradzic. Ja osobiscie jeszcze bym poczekala ale byc moze,ze beta juz by cos wskazala.Planowo masz testowac 24 tak?

Lawendowy,dzieki za rade ;-) pochwalisz sie swoimi dekoracjami ??:-)

Hola, Twoj kot to nie tylko przystojniak ale i tez uwodziceil hihihi :-)

Gotoadora, Twoj krolik , to zastepca kierownika hihihi wszsytko musi dokladnie dopilnowac a i klientow nalezy witac juz w progu hihihi Niesamowity :-D

Madzialenak... Ja bym zaczekala... Bo nie ma sensu się stresować. Ja miałam blastka i po około 6 dniach od jak myślę implantacji beta tylko 45... Także kochanie wstrzymaj się :)

dzięki dziewczyny

miliaa czy Tobie przeszły objawy, czy cały czas miałaś bo mi dzisiaj wszystko przeszło, lekko tylko piersi bolą :-( Denerwuję się, że już po:-(

reklama
Do góry