I pod tym względem choć to normalny kraj nie to co u nas, leków za to macie mikrusio.... No i z tymi sikaczami.... Ze tez bety nie można zrobićW Holandii nie ma czegoś takiego jak NFZ czy prywatnie. Jest państwowo i wszystko pokrywa ubezpieczenie [emoji4] nie płace ani centa
Pierwsze 3 procedury pokrywa ubezpieczenie zdrowotne które jest obowiązkowe żeby tu pracować i mieszkać
reklama
Tak to fakt, ka z kliniki nawet dostałam test ciążowyI pod tym względem choć to normalny kraj nie to co u nas, leków za to macie mikrusio.... No i z tymi sikaczami.... Ze tez bety nie można zrobić
Artemida90
Fanka BB :)
I pod tym względem choć to normalny kraj nie to co u nas, leków za to macie mikrusio.... No i z tymi sikaczami.... Ze tez bety nie można zrobić
Mogłabym zrobić ale niestety musiałabym do rodzinnego isc po skierowanie (nie zrobia żadnych badan krwi w labo bez skierowania, na tzw własna rękę) a potem tydzień czeka się na wynik. Chyba ze wybłagam na cito to po 2 dniach wynik. No z jednej strony plusy z innej minusy. Przeżyłam hsg bolało tylko zakładanie sprzętu - te gmeranie przy szyjce masakryczne uczucie.
No hsg i u nas bez znieczulenia tylko na "głupim Jasiu" ale reszta i wogole znieczulenie bez problemu... Po co cierpieć jak są te mało obciążające krótkotrwałe znieczulenia... Ja jestem za blogoscia nieświadomości choć wiem, że to zostawia ślad, niestety.Mogłabym zrobić ale niestety musiałabym do rodzinnego isc po skierowanie (nie zrobia żadnych badan krwi w labo bez skierowania, na tzw własna rękę) a potem tydzień czeka się na wynik. Chyba ze wybłagam na cito to po 2 dniach wynik. No z jednej strony plusy z innej minusy. Przeżyłam hsg bolało tylko zakładanie sprzętu - te gmeranie przy szyjce masakryczne uczucie.
Mi 3 miesiące po operacji dalej włosy wypadają garściami i są ma są kry czne, mimo odżywek, masek, suplementacji itp.
Artemida90
No hsg i u nas bez znieczulenia tylko na "głupim Jasiu" ale reszta i wogole znieczulenie bez problemu... Po co cierpieć jak są te mało obciążające krótkotrwałe znieczulenia... Ja jestem za blogoscia nieświadomości choć wiem, że to zostawia ślad, niestety.
Mi 3 miesiące po operacji dalej włosy wypadają garściami i są ma są kry czne, mimo odżywek, masek, suplementacji itp.
No tu nawet głupiego Jasia nie ma [emoji5] tylko przeciwbólowe naproxen np
Forget-me-not...
Ja tez pierwszą procedurę mialam w Uk. I u mnie w klinice punkcja byla bez narkozy, nie wspominam tego dobrze, ale przeżyłam[emoji6]Tak, z 30 minut to trwało smacznie se spałam. Dali zastrzyk w łapkę i zasnęłam błyskawicznie. Nic nie będziesz czuła.
Moglam mieć jeszcze dwie procedury refundowane, ale postanowilam leczyc sie dalej w Polsce...
U Ciebie to pierwszy transfer? Trzymam kciki za pozytywny tescik[emoji6]
1 wszy transfer za mną. Jak nie wyjdzie to już będę wiedziała z czym to się je!Ja tez pierwszą procedurę mialam w Uk. I u mnie w klinice punkcja byla bez narkozy, nie wspominam tego dobrze, ale przeżyłam[emoji6]
Moglam mieć jeszcze dwie procedury refundowane, ale postanowilam leczyc sie dalej w Polsce...
Oooo nie chciałaś kontynuować tego w Uk?Ja tez pierwszą procedurę mialam w Uk. I u mnie w klinice punkcja byla bez narkozy, nie wspominam tego dobrze, ale przeżyłam[emoji6]
ilmenau
Dziewczynki dzisiaj miałam transfer mrożonego zarodka, robiłam też progesteron i wyszedl 18.33, czy to dobry wynik?
Jest ok, powyżej 10 plus suplementacja progiem daje dobry wynik. Trzymam kciuki za wysoka betę! Kiedy testujesz?
W Holandii nie ma czegoś takiego jak NFZ czy prywatnie. Jest państwowo i wszystko pokrywa ubezpieczenie [emoji4] nie płace ani centa
Pierwsze 3 procedury pokrywa ubezpieczenie zdrowotne które jest obowiązkowe żeby tu pracować i mieszkać
Pod tym względem to jest normalny kraj a nie średniowiecze jak u nas!
reklama
Czarnula34
@Czarnula34 gratulacje!
Dziewczyny trzymajcie kciuki, przyszła @, jutro wizyta w klinice i dowiemy się czy zaczniemy stymulacje.
Podziel się: