reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Alex, fajnie, że mogłaś podzielić się ze znajomymi informacją o podejściu do in vitro.
U mnie też wiedzą moi rodzice, rodzice męża, jego siostra, no i nasi znajomi. Niestety w pracy nie mogłam się "pochwalić". Nie zrozumieliby, a tylko ocenili i plotkowali.
Trzy tygodnie szybciutką zlecą i będziesz mogła wziąć w ramiona swoje Maleństwo. A to chłopiec, czy dziewczynka?
jeśli chodzi o imiona, to nie przeglądałam takowych stron. Imię dla chłopca mam wybrane, ale generalnie chciałabym dziewczynkę. Ale niestety żadne imię żeńskie nie przypadło mi na razie go gustu, no chyba, że Aleksandra.
U mnie w szkole, to co druga dziewczynka to Julka, Nicola, Wiktoria.

reklama
a do którego lekarza chodziłaś bo ja chodze do dr Żurawskiego niby jest kontaktowy ale nie zabardzo delikatny podczas badań

Gosia_1983 - ja chodzę do dr Gizlera. Nie zwracałam uwagi na delikatność ( chociaż nie narzekam w tym temacie). Jak dla mnie liczy się jego fachowość. Pierwszy raz u niego podchodziłam i prawie się udało. Mam zamiar nadal u niego się leczyć. Zawsze otrzymuję konkretne odpowiedzi od niego i zlecił mi badania, które pozwoliły wykluczyć i wyleczyć moje przypadłości niektóre ( niestety poziomu wszystkich hormonów nie da się zmienić). Teraz mam być w 20 - 26 dniu cyklu u niego. No i decyzja co dalej będzie.

.... gdy byłam w podstawówce znalazłam mojej mamy zeszyt z przepisami i tam na ostatniej stronie zrobiłam wielkie odkrycie: mama miała bodajże 7 chłopaków, bo było tam tyle imion męskich, co prawda po drugiej stronie były jakieś dwa żeńskie, ale te mnie w ogóle nie zainteresowały. Czekałam na mamę aż wróci z pracy, a gdy w końcu się doczekałam powiedziałam: już wiem! a mama : no ale co wiesz? ile miałaś chłopaków! mama zrobiła wielkie oczy :szok: , pokazałam jej moje odkrycie, śmiała się bardzo i powiedziała: to nie żadni moi chłopacy, to były imiona dla ciebie!

Gosia_1983 - ja też dojeżdżam ponad 100 km do wroc, ale nie zwracałam uwagi na to przy podejściu do procedury. Zależało mi na czasie. A jak długo trwa to zależy od protokółu jak im idziesz. Najpierw to musisz ustalić ze swoim lekarzem. Jest długi ( z wyciszaniem i antykami przez 20 - 21 dni plus czas na stymulację ) no i krótki ( bez antyków).

Lawendowy ja jestem jak najbardziej za spotkaniem we wtorek :tak:może inne miejsce ? A czy to nię bezie już czasami po pierwszym testowanku madzialenak?:szok:
Jeśli chodzi o mój sukces przy tej 3 ciej próbie to podchodze tym razem bardzo sceptycznie.. nie chce nawet głośniej myśleć że TAK UDA się .. boję się tej myśli, boję się cieszyć i wychodzić za bardzo do przodu w czasie.. będzie co ma być.. zbyt wiele przeszłam począwszy od maja żeby teraz cieszyć się na zapas.. po prostu nie mogę.. muszę przeczekać.
Gotadora a jak pojemność Clexan to była?

Ja też mam taki zeszycik, z ogólniaka jeszcze, z aforyzmami, tekstami piosenek no i też mam wypisane imiona męskie i żeńskie.
Ale ostatnio, jak wpadł mi w ręce, to zgadzają się tylko 3 imiona męskie i 1 żeńskie.
Jak gust człowiekowi potrafi się zmienić:-)

Aduś, Gotadora, Madzialenak, rozumiem, że we wtorek się spotykamy?! Może Fusun do nas dołączy?
Aduś będziesz miała wrześniowe dzieciątko:-) , ciut młodsze od dzieciątka Madzialenak :-)
Może i Gotadora załapie się na wrzesień?J uż Wam zazdroszczę:-)

ale to by było fajnie! Ale Lawendowy Sen - i Ty będziesz miała bobo w 2013 , więc nasze bąbelki będą w tym samym wieku - to będzie szczęśliwy Rok :-)

ja oczywiście zamelduje się po wizycie w Barbadosie :-):-D:-)

Fusun - zapraszamy do Barbadosa!!!

reklama
Gosia_1983 - ja chodzę do dr Gizlera. Nie zwracałam uwagi na delikatność ( chociaż nie narzekam w tym temacie). Jak dla mnie liczy się jego fachowość. Pierwszy raz u niego podchodziłam i prawie się udało. Mam zamiar nadal u niego się leczyć. Zawsze otrzymuję konkretne odpowiedzi od niego i zlecił mi badania, które pozwoliły wykluczyć i wyleczyć moje przypadłości niektóre ( niestety poziomu wszystkich hormonów nie da się zmienić). Teraz mam być w 20 - 26 dniu cyklu u niego. No i decyzja co dalej będzie.

No to ja mam jakiegos innego lekarza u mnie wszystkie badania wyszły idealnie raczej mamy problem z nasieniem. No wiec życzę ci powodzenia ja zaczne stymulacje na początku nowego roku i mam nadzieje ze bedzie szczesliwy ten 2013 :-)

Do góry