reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

reklama
Mój i tak ma tyle na głowie ostatnio, że aż żal mi go wciągać w zadania domowe, a ja mam upragnione dziecko w brzuszku to i okna mi tak nie przeszkadzają. [emoji23] Lekarz też mówił, żeby się nie przejmować, ale czekamy do połówkowych. Sprawdzimy i podpytamy. [emoji3526] Trzeba być dobrej myśli.

A brzuszek... no powoli rośnie. [emoji7] A badasz estradiol? U mnie był dosyć niski to zeszłam całkowicie z niego w 15 tc. Od 20 tc odstawiłam luteinę.
@Vinszka czy Ty miałaś badane NK w Endo z tego co pamiętam? jak zbadano ci je do transferu? Udało się od razu?

Ale nie biorę żadnych leków na tarczyce wogóle,nigdy nie brałam...
Doczytałam masz TSH 2.9 czyli w normie. Prawie żaden ginekolog nie przepisze ci hormonu bo jest ok. Jeśli się martwisz to zrób 3 hormony TSH , ft 3 i Ft4. Jeśli będą ok. to nie ma co panikować tylko umówić się na wizytę do endokrynologa i to jeszcze takiego co ciężarne leczy. Mi kiedyś przy TSH 4.6 endokrynolog nic nie przepisał twierdząc że jest przecież dobrze.

Doczytałam masz TSH 2.9 czyli w normie. Prawie żaden ginekolog nie przepisze ci hormonu bo jest ok. Jeśli się martwisz to zrób 3 hormony TSH , ft 3 i Ft4. Jeśli będą ok. to nie ma co panikować tylko umówić się na wizytę do endokrynologa i to jeszcze takiego co ciężarne leczy. Mi kiedyś przy TSH 4.6 endokrynolog nic nie przepisał twierdząc że jest przecież dobrze.
Dziś mam kontrolną wizytę u endrykologa,spytam się jak to wygląda.Pisałam dziś do swojego gin i odpisał mi,że TSH powinno być w granicach 1.Poproszę endrykologa,żeby dał mi skierowanie na hormony tarczycy,mam nadzięję ,że da.A poza tym,to nastraszyła mnie siostra ,powiedziała,że powinnam mieć niższe tsh,dlatego się przejęłam.Ale może za bardzo panikuję i się martwię.

@Vinszka czy Ty miałaś badane NK w Endo z tego co pamiętam? jak zbadano ci je do transferu? Udało się od razu?
Tak, ale miałam badane z racji wysokiego nk przy pierwszym transferze i cesarki na szybko. Ponoć wtedy mogło się NK w endo zwiększyć, że każdy zarodek byłby odrzucany przez organizm.

Mam za sobą dwa udane transfery za pierwszym razem.

reklama
Do góry