reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Jabjuz nie wiem . Tu wszystko laczy sie ze soba i co na co ma wplyw ze prolaktyma taka wywalona w kosmos to nie wiem i ten Estradiol. Ty sprawdzalas poziom? No cyce malo mi nie rozsadzi. Naturalnie to najmniejszy rozmiar mam a dzis to wyplywaja mi.

Estradiolu jeszcze nie, pewnie w dniu transferu zrobimy. Prolaktyne tak i mam ok. Razem z tsh zbadalam. No cos u Ciebie to troszke szaleje...

reklama
Przy tej dawce zastrzyku beta jest jeszcze między 4 a 9. Jeśli miałaś test o czułości 10, to jest ryzyko że może być zafalszowany. Jeśli o czułości 20 to raczej zwiastuje dobre nowiny :)
Lec jutro na betę! Musi ktoś zmienić passę na tym forum :)

@Butelka123 kochana dawaj znac jutro jak beta a my kciuki zaciskamy![emoji1307][emoji1307][emoji1307]
Przydadza sie dobre wiesci motywacyjne!!![emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Dzoanna nigdy nie miałam usg tarczycy. Jutro pójdę zrobić ft3 ft4 i tsh i zobaczę ale już wyczytalam na ulotce encorton że efektem ubocznym jest "księżycowata twarz", i już na forum o poronieniach nawykowych Hatice napisała, że jej kuzynka po encortonie miała takie chomiki dość długo zanim to zeszło. Niby brałam tylko 5mg przez 14 dni ale jak Malina mi w Łodzi zaleci z 40mg to nie wiem co to będzie muszę mu wspomnieć, że tak mi się dzieje. Aha no i wspomnę że wcześniej od ok 4 lat przy symulacjach jak kontrolowałam ft3 ft4 i tsh zawsze miałam w normie więc może dlatego nie miałam zalecanego USG.

Hmm no to moze faktycznie encorton...
Ej a mnie wlasnie ciagle bola jakby wezly chlonne... MOZE CHOMIKI MI ROSNA!!! [emoji23][emoji23][emoji23] bo tez od jakiegos czasu biore encorton ale numer

Cześć! Jestem tu nowa... czy któraś z Was miała problem z powstawaniem blastek? Pierwsze in vitro z 6 komórek zapłodnilo się 4 i żadna nie dotrwała do 5 doby a teraz z 9 komórek zapłodnilo się tylko 4 i boje się, ze znów będzie to samo...
Myślę, że jest trochę tutaj takich dziewczyn. U nas póki co z zdiagnozowanych przyczyn czynnik męski i też jest problem z przeżyciem zarodków... Więc nie jesteś sama. Mieliście jakieś szersze badania, kariotyp?

Dzoanna oby nie! Smiesznie to brzmi, ale uwierz wygląda jakbyś spuchła po wyrwaniu 8 także mam nadzieję że to szybko zniknie, bo jestem wysoka i szczupła i twarz mam jak księżyc w pełni ;-)

Ja sie z siebie smieje bo czuje wezly chlonne faktycznie i myslalam ze to przez intralipid jakies oslabienie. Wierze ze to nieciekawe ... jak wszystkie skutki uboczne tych kosmicznych staran... ehhh
A pisaly cos dziewczyny o tym jak to cofnac?

Czlowiek uczy sie cale zycie... widza ze wychodzi sie z wizyty w emocjach i zdezorientowane. U mnie to grosze na szczescie... ale juz bede zwracac uwage na ilosc bo tez dzis bralam torbe cala i papiery przy sobie mialam i jeszcze zapisywalam cos i przegapilam moment. Femibion 2 tez za 80 pln byl drogi w ch...
Patrząc na te koszta to juz człowiek machnie ręka i myśli tylko o tym zeby sie udało.

Dzięki za pomoc test o czułości 20 , ale ja po ostatnim wyniku się nie napalam (wręcz naprawdę podchodzę do tego bardzo sceptycznie ) - spadek dał mi w kosc i to mocno ( chociaż robiłam tez przy becie 53 i wychodził negatywny i to ten o czułości 10 :oops:
Ja tez juz sie nie nastawiam na nic nawet jesli test wyjdzie pozytywnie to puki nie bede trzymac maleństwa w rękach to chyba nie bede umiała juz sie cieszyc po tych przejściach.

reklama
Patrząc na te koszta to juz człowiek machnie ręka i myśli tylko o tym zeby sie udało.

Dokladnie, nawet sie ust nie chce otwierac. Dzisiaj na szczescie moj lekarz mnie jakos tak pozytywnie nastawil - w sensie pogadalismy o roznych rozwiazaniach, sytuacjach, badaniach, widze ze on naprawde nie naciaga... na wszystkie badania swiata... mysle ze to dosc dobry lekarz jest a i czlowiek nie zarozumialy jak to lekarze potrafia siegac szczytow ego.
Takze niech sobie aptekarz zje ten estrofem i niech mu cycki urosna[emoji23][emoji23][emoji23]

Do góry