reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

A badalas wczesniej kiedys prolaktyne?
Moze masz po prostu hiperprolaktynemie? Wiele z nas to ma. Ja bralam na to Dostinex bo ma malo skutkow ubocznych. Inne dziewczyny np Bromergon czy jakos tak.
Wysoka prolaktyna moze powodowac problemy z implantacja.
Misic yemu zbadalam 6dc i wynosila 43 chyba na pewno ponad 40 od endo dostalam bromergon i po ok 10 dniach spadlo do 9 i teraz mam 9dc i prolaktyna dalej ponad 60. Nigdy wczesniej nir miałam problemu. Moj lrkarz prowadzacy uwaza jak wiekszosc ze przy ivf nier ma to znaczenia ale ja na rym forum wiem ze ma. Bromergonu juz nie biore bo endo mowil ze jesli spadnie to by nie brac. Wiec nie wiem teraz.

reklama

Tu link do obliczania jaka wartosc hcg może być po zastrzyku
Ciezko wyczuc. Mi kreski po zastrzykach wychodzily tak nawet 10 dni po. Jest gdzies kalkulator na necie na jakiejs niemieckiej stronie do liczenia stezenia zastrzyku iles dni po podaniu ale niestety nie mam linku :(
Możesz sprawdzic czy z dnia na dzien kreska bedzie ciemniec.
A pomożecie mi to zinterpretować ? Bo nie wiem czy taka ilość może wpłynąć na test ciążowy :)

Załączniki

• 1F9B803C-E4F0-4ADA-9136-AF139F73CCD4.png
    1F9B803C-E4F0-4ADA-9136-AF139F73CCD4.png
    34,5 KB · Wyświetleń: 97
Jabjuz nie wiem . Tu wszystko laczy sie ze soba i co na co ma wplyw ze prolaktyma taka wywalona w kosmos to nie wiem i ten Estradiol. Ty sprawdzalas poziom? No cyce malo mi nie rozsadzi. Naturalnie to najmniejszy rozmiar mam a dzis to wyplywaja mi.

Estradiol masz w kosmos przez leki, ale to nie ma takiego znaczenia przy crio - ważne jest grubość endometrium. Prolaktyna obowiązkowo do zbicia, no i tsh do regulacji i będzie git :)

A pomożecie mi to zinterpretować ? Bo nie wiem czy taka ilość może wpłynąć na test ciążowy :)

Przy tej dawce zastrzyku beta jest jeszcze między 4 a 9. Jeśli miałaś test o czułości 10, to jest ryzyko że może być zafalszowany. Jeśli o czułości 20 to raczej zwiastuje dobre nowiny :)
Lec jutro na betę! Musi ktoś zmienić passę na tym forum :)

Bolały Cię piersi? Miałaś jakieś plamienia?
[/QUOTE
Piersi mnie bolały ale to też skutki uboczne zażywania progesteronu. Bardzo bolaly plecy, przez całą ciążę, niestety poród później był też z krzyża i mega bolesny. Co jeszcze? Dzgalo mnie tak w pochwie no i 10 dnia po transferze juz mnie odrzucilo od pepsi no i później faktycznie nie jadłam ani nie pilam nic słodkiego. Co do plamien to zaczęło sie około 6 tyg i trwały do 12. Były koloru kawy z mlekiem i chyba bardziej były zwiazane z wpychaniem luteiny dopochowo i robiły sie jakies mikroranki. Za kazdym razem gdy mialam takie plamienia to jechalam na usg ale na szczęście bylo dobrze. Raz zakrwawilam żywą czerwoną krwią- obniżenie trofoblastu. To bylo w 10-tym tygodniu. Dostalam wieksza ilość progesteronu i później bylo ok. Tak naprawdę to caly pierwszy trymestr to byl jeden wielki stres

Przy tej dawce zastrzyku beta jest jeszcze między 4 a 9. Jeśli miałaś test o czułości 10, to jest ryzyko że może być zafalszowany. Jeśli o czułości 20 to raczej zwiastuje dobre nowiny :)
Lec jutro na betę! Musi ktoś zmienić passę na tym forum :)
Dzięki za pomoc test o czułości 20 , ale ja po ostatnim wyniku się nie napalam (wręcz naprawdę podchodzę do tego bardzo sceptycznie ) - spadek dał mi w kosc i to mocno ( chociaż robiłam tez przy becie 53 i wychodził negatywny i to ten o czułości 10 :oops:

reklama
Miałam to samo ale z lekiem za 120 zł ale miałam tam tez leki do stymulacji i w sumie było tego tak duzo ze sie nie zorientowałam zamiast skasować mnie za 2 to skasowała za 3 masakra a było to w grudniu, poszłam tam w styczniu i jej powiedziałam to patrzyła na mnie jak na złodziejkę bo u nich w systemie ilosc sie zgadza wiec ktos kto robił remanent zobaczył ze jest o jeden lek wiecej to zakosił 120zl z drzewa nie spada! Kolezanka powiedziała ze powinnam to zgłosić bo oni musza przechowywać recepty i rachunki a na recepcie było ze 2 op a na rachunku ze 3 wiec skoro sie wszystko zgadza i mnie nie oszukali to znaczy ze sprzedali mi lek bez recepty! Ale juz nie miałam siły.

Czlowiek uczy sie cale zycie... widza ze wychodzi sie z wizyty w emocjach i zdezorientowane. U mnie to grosze na szczescie... ale juz bede zwracac uwage na ilosc bo tez dzis bralam torbe cala i papiery przy sobie mialam i jeszcze zapisywalam cos i przegapilam moment. Femibion 2 tez za 80 pln byl drogi w ch...

Do góry