reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny mam pytanie. W jakim momencie zwiększyli wam euthyrox? Mam niedoczynność tarczycy i od 3 lat biore euthyrox. Obecnie 75. Czy z założenia dają 3x większą dawkę czy uzależniają to od wyników na bieżąco?

reklama
Hej.
U mnie niezbyt dobrze. Od rana bóle jak na okres:(
Od rana jakoś ciągle płacze bo po prostu łzy mi same płyną...:(
Dzwoniłam do lekarza, bo część leków kończy mi się w sobotę z pytaniem czy sens jest kupować kolejne...powiedział, że beta nie wcześniej niz w poniedziałek....dziewczyny, no same powiedzcie..czy naprawdę sens jest czekać do poniedzislku??
Jednak mam pytanie...bo innaczej muszę zakupić całe opakowanie prolutexu i crinone gel..czy któraś nie ma do odsprzedania 2 ampułek? I 2 crinone gel?
Kochana mnie przy udanym tranaferze 3-dniowego zarodka tez wszystko bolalo jak na okres.

ja nie wiem co ja mam takie wyniki :( normalnie ryczeć mi się chce, skąd taki wynik!!! Piersi tak mnie dziś bolą że mało mi nie pękną!!! ejjj miał ktoś z was takie wyniki estradiolu przed crio???

Piersi moga bolec przy zbyt wysokiej prolaktynie... a ta moze byc wysoka z permanentnego stresu nawet...

Dziewczyny mam pytanie. W jakim momencie zwiększyli wam euthyrox? Mam niedoczynność tarczycy i od 3 lat biore euthyrox. Obecnie 75. Czy z założenia dają 3x większą dawkę czy uzależniają to od wyników na bieżąco?
Oj na pewno nie 3x większa dawka od razu. Ja mam przeboje z tarczyca więc wiem coś o tym...trzeba umiejętnie zwiększać dawkę, żeby ft 4 nie było za bardzo podwyższone, bo wtedy dochodzą kołatania serca,cwysokie tętno i ciśnienie. Ja badam TSH ft3 i ft 3 co 3-4 dni i wtedy decyzja o zmianie dawki. Potrafi mi wciagu tych kilku dni bardzo podskoczyć. Przyczyny- wprowadzenie jakichkolwiek hormonów lub sterydu, tak mój organizm reaguje. I to jest ciulowe.

Zwiekszaja jesli zaistnieje taka potrzeba i tsh wzrosnie.
Mi przy 5 transferach nic nie robili z dawka, dopiero po udanym tsh poszlo w gore to zwiekszyli. I to z 50 na 75 a nie trzykrotnie.

A w którym dniu po transferze ? U mnie dziś 7dpt i naprawdę okresowo. Biorę nospe forte a i tak ból odczuwam
Przegladam swoje notatki z tamtego czasu i od 4 dnia bardzo mnie bolalo w krzyżu, bolaly jajniki, od 5 dnia mam zapisek, ze bóle jak na miesięczke. 11 dnia po transferze zrobiłam test ale jeszcze nie wyszedl, dopiero 12 dnia poszlam na bete i wynik wtedy wynosil 64. Ide dalej i tak do 6 tygodnia mnie bolalo jak na okres.

Ja brałam cały czas letrox 75, dopiero gdzieś w 15 tc przeszłam na 100 czy 125 już niy pamiętam. Oczywiście TSH kontrolowałam.

Przegladam swoje notatki z tamtego czasu i od 4 dnia bardzo mnie bolalo w krzyżu, bolaly jajniki, od 5 dnia mam zapisek, ze bóle jak na miesięczke. 11 dnia po transferze zrobiłam test ale jeszcze nie wyszedl, dopiero 12 dnia poszlam na bete i wynik wtedy wynosil 64. Ide dalej i tak do 6 tygodnia mnie bolalo jak na okres.
Jejku...skoro tak to wyglądało u ciebie....to czy robić ta bete jutro....

reklama
Bolały Cię piersi? Miałaś jakieś plamienia?

Do góry