reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Aha. Trzymam kciuki by sie udalo. Ja mam dalej przeboje z tym tsh niestety. Noe wiem czemu wzrasta.

Moze poprostu przez ciagle zmiany wahania stres itp??
Jak nie hormony to sterydy zmiana diety stres...
Szczerze to i moje wynosi 1,7 a to troszke wiecej niz badane po punkcji... wtedy bylo chyba 1,2
Czy to nie za duzo?
Ale mam zalecenie w razie ciazy od razu je badac. Bo moze szalec tak babeczka powiedziala...

reklama
@Kurcia jakie ty masz wartości tsh i jaką dawkę przyjmujesz? @ilmenau pamiętam że u ciebie też przez transferem był misz masz z tsh. ja już nie wiem jaka dawka była by dobra by tsh utrzymało się w granicy 1-1,5.
Pewnie jeśli jutrzejszy lab potwierdzi dzisiejszy wynik to zwiększę ilość dni z dawką 62,5. Potencjalnie za tydzień transfer wieć powinno spaść w tydzień

Justyś, ja przed samym transferem bralam 75 a normalnie biorę 25, więc potrójna dawka. Ja byłam tydzień przed transferem i miałam tsh 3.67 a w dniu transferu było 1.8 przy encorton 10mg. Powtórz jeszcze jutro. Od kiedy włączasz encorton?

Monia trzymaj sie! Wszystkie tu jesteśmy po przejściach i właśnie po to, by mimo tych kolejnych nieudanych prób się nie poddawać i się wspierać.ja nigdy nie miałam pozytywnej bety :( jadę do Łodzi i zobaczymy co dalej.

Dziewczyny mam do was pytanie. Tydzień temu odstawiłam wszystkie leki po nieudanym transferze. Okres był dla mnie bardzo bolesny, myślałam że jajniki mi pekna tak bolało :( a teraz od 2 dni mam opuchnięta twarz na dole jakby takie chomiki mi się zrobiły , okropnie to wygląda, byłam u rodzinnej wykluczyła świnkę, zleciła morfologię ob i crp. Zastanawiam się czy na własną rękę nie zrobić ft3 ft4 i tsh, brałam encorton 5mg może on mi rozhulał tarczycę i stąd ta opuchlizna?

Kurde a mialas usg tarczycy wczesniej?? Moze masz jakas infekcje w organizmie i one wtedy powiekszaja sie. Na pewno musisz skontrolowac bo to dziwne.

Dzoanna nigdy nie miałam usg tarczycy. Jutro pójdę zrobić ft3 ft4 i tsh i zobaczę ale już wyczytalam na ulotce encorton że efektem ubocznym jest "księżycowata twarz", i już na forum o poronieniach nawykowych Hatice napisała, że jej kuzynka po encortonie miała takie chomiki dość długo zanim to zeszło. Niby brałam tylko 5mg przez 14 dni ale jak Malina mi w Łodzi zaleci z 40mg to nie wiem co to będzie muszę mu wspomnieć, że tak mi się dzieje. Aha no i wspomnę że wcześniej od ok 4 lat przy symulacjach jak kontrolowałam ft3 ft4 i tsh zawsze miałam w normie więc może dlatego nie miałam zalecanego USG.

Justyś, ja przed samym transferem bralam 75 a normalnie biorę 25, więc potrójna dawka. Ja byłam tydzień przed transferem i miałam tsh 3.67 a w dniu transferu było 1.8 przy encorton 10mg. Powtórz jeszcze jutro. Od kiedy włączasz encorton?
nie wiem czy lekarz w ogóle mi da, jutro mam wizytę więc wszystko się okaże
właśnie dostałam pozostałe wyniki i jestem w szoku bo
prolaktyna 9dc 61,7 ng/ml!!!!!
estradiol 1040 pg/ml
progesteron 0,3 ng/ml

powtórzę jutro tsh i jeśli wyjdzie takie samo to pewnie zwieksze do 75 by faktycznie spadło do transferu trochę, bo jesli dostanę encorton od jutra to może dalej szaleć

Hmm no wlasnie nie wiem dlaczego nie dostalam na estrofem ani neoparin znizki tylko pelna cena...
Prolutex ok 25 pln za ampulke wiec ok
Reszta tak jak pisza wszyscy porownywalnie

O acardzie tylko rozmawialsimy wiec moze potwierdze i odstawie jak dojdzie ten neoparin od dnia transferu

Powiem Wam ze ten transfer kasowo rozbija bank...

A gdzie jeszcze robienie dodatkowych badan....

Vinszka Zarażaj zarażaj ile wejdzie!!!

Ale lekarz nie omieszkal wspomniec ze to 4CC i niestety nie rokuja najlepiej nie mniej i tak biore dwa...

@atena100 @Forget-me-not... @First @anielka0612 @Kamaaa @s.ols3404 @Kurcia @Marzycielka7
Dziewczyny wszystkie [emoji173]️ dzieki za kciuki!!! Przydadza sie bardzooooo!
To moja ostatnia deska ratunku jest
Heparyne mozna miec refundowana dopiero w ciazy..i to jak sie ma podstawy do tego. Takze ja w ciazy a refundacji mi jeszcze nikt nie wypisal mimo ze mam pai1 wiec jakby sie uparli to by mogli...
Dziewczyny no szlak mnie trafia!!! poszłam rano zrobić badanie do labu blisko mnie (z lenistwa nie poszłam do tego co ostatnio) robiłam homocysteinę, tsh, prolaktynę, progesteron, estradiol. I co godzinę temu w labie mi daja tylko tsh bo że tamtych jeszcze nie ma i że może jutro oszzzz zagotowałam się no ale dobra nic nie zrobię, po czym patrzę na tsh a mój wynik 2,0... a 2,5 tyg temu po zwiekszonej dawce był 1,1... ej ja już nie wiem o co chodzi z ta moja tarczycą. Co ją rozwala? Encortonu nie mam teraz...
tsh po odstawieniu leków po nieudanym transferze
8 czerwca 1,4 dawka 3x w tyg 75....... 4x w tyg 33,5
od 13 czerwca dawka uregulowana by codziennie były podobne dawki 2x w tyg 62,5....... 5x w tyg 50 i tu po 1,5 tygodnia czyli 24 czerwca tsh 1,1
od 24 czerwca do dziś czyli po 2,5 tyg tsh 2,0

Jutro jadę do wcześniejszego labu powróżyć badanie i zobaczę czy to pomyłka labu czy moje tsh coś szaleje. Tylko pytanie dlaczego szaleje???
@Kurcia jakie ty masz wartości tsh i jaką dawkę przyjmujesz? @ilmenau pamiętam że u ciebie też przez transferem był misz masz z tsh. ja już nie wiem jaka dawka była by dobra by tsh utrzymało się w granicy 1-1,5.
Pewnie jeśli jutrzejszy lab potwierdzi dzisiejszy wynik to zwiększę ilość dni z dawką 62,5. Potencjalnie za tydzień transfer wieć powinno spaść w tydzień
Ostatnio jak badalam to mialam tsh 1.6 i biore dawke 75.
Ale powiem Ci ze tsh lubi skakac i kiedys badalam mialam tsh chyba 0.9 a 3 dni pozniej mialam 2.3. Pytalam o to endokrynolog i ona mowila ze tsh skacze. Wynik sie moze roznic nawet dlatego ze dzien wczesniej zjadlas wiecej slonych potraw (jod) niz innego.
Wiec generalnie chodzi o to zeby TSH ogolnie bylo w zdrowych "widelkach" gdzies troche ponizej 2. Ale jak raz bedzie 1.2 a zaraz 1.9 to po prostu taki urok.

reklama
Hej.
U mnie niezbyt dobrze. Od rana bóle jak na okres:(
Od rana jakoś ciągle płacze bo po prostu łzy mi same płyną...:(
Dzwoniłam do lekarza, bo część leków kończy mi się w sobotę z pytaniem czy sens jest kupować kolejne...powiedział, że beta nie wcześniej niz w poniedziałek....dziewczyny, no same powiedzcie..czy naprawdę sens jest czekać do poniedzislku??
Jednak mam pytanie...bo innaczej muszę zakupić całe opakowanie prolutexu i crinone gel..czy któraś nie ma do odsprzedania 2 ampułek? I 2 crinone gel?
Jeśli chcesz mogłabym Ci przesłać crinone, ale i tak nie dotrą do soboty. Teraz nie ma mnie w domu, bede dopiero późnym wieczorem i mogłabym dopiero jutro wysłać.
Także chyba moja pomoc byłaby zbyt pozna. Wiec nie pozostaje chyba Ci nic innego, jak tylko wykupić leki. I idź na bete. Te nerwy kropkowi na pewno nie sprzyjają.

@anielka0612 ty badałaś w 9dc estradiol, jaki miałaś?
Ja miałam 174,90pg/ml. To Ty jakiś bardzo wysoki masz. W porównaniu ze mna ;)

Do góry