reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Ludzie nie mają za grosz taktu.. ale duzo ludzi tez nie wie z jakimi problemami się borykamy i nieswiadomie cos powie..a my odbieramy to zdecydowanie mocniej..
Dla przykladu. Nasza ciaza pozamaciczna pekla dokladnie 12 grudnia, tuz przed swietami.. odratowali mnie w ostatniej chwili. Uwazamy,ze stracilismy dziecko a nie jak to niektorzy uwazaja, taka ciaza to nie ciaza.. wszak zarodek mial juz 1.6cm... maz stracil dziecko i prawie mnie. A w tym czasie wszedzie o narodzinach dzieciatka Jezus.. w kosciele ksiadz na kazaniu w swieta, ze mlodzi sa wygodni, nie chca dzieci albo ida na latwizne i decyduja sie na ogromne zlo, czyli in vitro..a tylko adopcja jest dozwolona.. tyle zlego nas spotkalo,ze przestalismy chodzic do kosciola co tydzien..
Ludzie nie wiedza, albo wiedza i z premedytacja dokladaja. Tak jak napisala @Viniszka. Moja siostra ma termin porodu na koniec sierpnia, poczatek wrzesnia. Chce zorganizowac baby shower. Jej kolezanka zalozyla grupe i zgodzilysmy sie na zbiorke kasy i wspolne prezenty. Ok. Napisalam,ze sie doloze,pomoge ale nie mam dzieci i sie nie znam niech ktos sie zajmie zakupami... zrobilam to raczej swiadomie, wiecie czemu. To nie. Kilka dziewczyn z tej 11 wie na pewno jak u nas jest. Mysle,ze 3 co najmniej. Zadna sie nie zglosila, jedna wrecz z naciskiem,ze uwaza,ze to siostra rodzona powinna sie tym zajac, bo zrobi to najlepiej.. 9 z nas ma juz male dzieci.. no i co? Siostra zacisnela zeby i ogarnia temat, bo nie moze pozwolic na to, aby ciezarna siostra nie mogla sie przy niej cieszyc z tak wspanialego czasu.. samo to,ze bala sie poinformowac mnie o ciazy i zrobila to dopiero w 4 mcu, zeby mi nie robic przykrosci.. i poplakala sie przy tym.. ja oczywiscie tez.. ale musialam sobie to w glowie ulozyc, zeby bylo dobrze.. a w rodzinie gdzie wiedza jak jest, bo kiedy ratowali mi zycie i maz powiadomil mamę( wczeniej nic nie wiedzieli) to ona mocno wierzaca zadzwonila z prosba o modliwe, patrza na mnie z litoscia jak na okaz wymarlego juz dinozaura...
To jest po prostu brak słów.. ale tak to niestety jest, jeżeli nie jesteś w tej sytuacji nie zrozumiesz. My mamy pełne wsparcie w rodzicach i mojej siostrze, bardzo bliskich znajomych. Mojego męża brat nie wie i nie chcemy żeby widział, on żyje w świecie zabawek elektronicznych i wycieczek, a jest od nas starszy.. No ale każdy jest inny.
Pamiętaj, że każdy nosi tyle ile jest w stanie znieść, jesteście silni o dacie radę. Pomysł sobie jak to wszystko będzie „smakować” jak już się uda ;) przyjdzie na nas czas ;)

Dziewczyny my juz po wizycie;) Mialam dac znac wieczorem, bo mam chorobe lokomocyjna i z tel mi ciezko ale boje sie,ze do wieczora o czyms zapomne.
1. Nasze wyniki są ok. Przeciwciala cytomegalii swiadczą o tym,ze oboje ja przechodzilismy i juz na nia nie zachorujemy. Przecieciala rozyczki swiadcza o tym,ze bylam na nia szczepioni i tez juz na nia nie zachoruje. Toxoplazmozy nie przechodzilam, w przypadku ciazy musze uwazac. Wirus wzwB u meza swiadczy o tym,ze mial z nim doczynienia i prawdopodobnie organizm sam z nim sobie poradzil, ale nalezy powiadomic o tym lekarza rodzinnego aby co pol roku bez problemu dal skierowania na kontrolne wyniki watrobowe. A wiec wszelkie obawy bezpodstawne;)
2. Wyniki nasienia sa ok. Jedyne co to ruchliwosc plemnikow slabsza, ale jest ich duzo, a ruchliwosc nie przeszkadza przy in vitro
3. Czekamy 2 tyg na wyniki z chlamydii i ok. 4 na wyniki genetyczne kariotypow i CRP.
4. Dzis jest 13dc, najwiekszy pecherzyk mial 13mm,wiec owulacja jesli bedzie to ok 20dc. Okres tez przyjdzie tak jak teraz na pewno po min 30 dniach. Torbielki juz nie bylo.
5. Bez wzgledu na brak wynikow genetycznych probujemy juz teraz i w 2-3dc mam sie tam stawic na usg i wyniki z krwi. Jak beda ok, to zaczynamy stymulacje- krotki protokol.
6. Jestem podekscytowana czy to normalne????
ja byłam w szoku gdy dowiedziałam się że już dostaję zastrzyki do stymulacji, a jednocześnie trochę szczęśliwa, ale też się bałam tego wszystkiego. trzymam kciuki

reklama
Do góry