reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

U nas też był czynnik męski, dlatego ta 3 doba jest taka kluczowa. Jak przetrwa w labo to powinien mieć większe szanse na ciążę.
Ale jak sama widzisz tutaj co lekarz, co klinika to inna opinia i inne techniki leczenia. Ja swojej bardzo ufam. Jakby nie patrzeć to moja druga ciąża i też za pierwszym podejściem udana. [emoji7]
Decyzja zawsze należy do Ciebie. [emoji8]
Dokładnie - co klinika, a przede wszystkim lekarz to inne metody :) Wczoraj embriolog zrobił wielkie oczy, jak powiedziałam, ze chce, żeby każdy zarodek był mrożony osobno, nawet te z 3 doby. Po poprzednim razie powiedzialam sobie, ze póki co, nie chce podawać po 2. I jak coś, to zawsze mogę rozmrozić 2, a nie ryzykować i zamrażać niewykorzystanego.
Chyba zrobie, jak wczoraj postanowiliśmy i zobaczymy, ile przetrwa:)

reklama
U nas też był czynnik męski, dlatego ta 3 doba jest taka kluczowa. Jak przetrwa w labo to powinien mieć większe szanse na ciążę.
Ale jak sama widzisz tutaj co lekarz, co klinika to inna opinia i inne techniki leczenia. Ja swojej bardzo ufam. Jakby nie patrzeć to moja druga ciąża i też za pierwszym podejściem udana. [emoji7]
Decyzja zawsze należy do Ciebie. [emoji8]

Z tą ocena Klinik to ja bym uważała, bo moja jest zupełnie inna a chyba jesteśmy w tej samej
Ja myślę, że jak udaje się za 1 razem to każda by się chwalilo i super bo to znaczy, że Jesteś "łatwiejszym" przypadkiem-przepraszam za określenie ;-) ;) ale jak masz już większe problemy-patrz ja- to naprawdę dobór kliniki i lekarza ma OGROMNE znaczenie. I tu naprawdę trzeba się zastanowić.
Ja wiem, że jak mi nie wyjdzie (tfuuuu) z ostatnim zarodkiem to na pewno zmieniam klinikę

Dokładnie - co klinika, a przede wszystkim lekarz to inne metody :) Wczoraj embriolog zrobił wielkie oczy, jak powiedziałam, ze chce, żeby każdy zarodek był mrożony osobno, nawet te z 3 doby. Po poprzednim razie powiedzialam sobie, ze póki co, nie chce podawać po 2. I jak coś, to zawsze mogę rozmrozić 2, a nie ryzykować i zamrażać niewykorzystanego.
Chyba zrobie, jak wczoraj postanowiliśmy i zobaczymy, ile przetrwa:)
Myślę że to dobra decyzja. Ja mam mrożone pojedynczo. Osobiście boję się ciąży mnogiej i nie tyle jak sobie dać radę z dwójką ale jak utrzymać ciążę mnogą do końca.

Z tą ocena Klinik to ja bym uważała, bo moja jest zupełnie inna a chyba jesteśmy w tej samej
Ja myślę, że jak udaje się za 1 razem to każda by się chwalilo i super bo to znaczy, że Jesteś "łatwiejszym" przypadkiem-przepraszam za określenie ;-) ;) ale jak masz już większe problemy-patrz ja- to naprawdę dobór kliniki i lekarza ma OGROMNE znaczenie. I tu naprawdę trzeba się zastanowić.
Ja wiem, że jak mi nie wyjdzie (tfuuuu) z ostatnim zarodkiem to na pewno zmieniam klinikę
Kliniki... fakt ogólnie powiedziane, może ośrodek w danej miejscowości? Pewnie mogę być łatwym przypadkiem, ale jak widzę niektóre dziewczyny, które robią badania po którymś nieudanym transferze, a ja miałam je robione przed stymulacja to dla mnie świadczy o wiedzi i umiejętności lekarza. [emoji4]

Kochane dziewczyny :) Właśnie dostałam info, ze z 7 pobranych komórek prawidłowo zapłodnilo się 5:-) :):-) :) Nie mogę w to uwierzyc, bo takiego wyniku na pewno się nie spodziewałam. Aż popłakałam się ze szczescia i jak zadzwoniłam do m to myślał, ze się coś stało8-) Mam nadzieje, ze wszystkie beda waleczne i beda się pieknie rozwijać:yes:

Wczoraj wstępnie zdecydowaliśmy, ze zamrozimy w 3 dobie 2, a resztę hodujemy do 5 doby. Zastanawiam się, czy to dobry pomysł.

Bosko [emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Kliniki... fakt ogólnie powiedziane, może ośrodek w danej miejscowości? Pewnie mogę być łatwym przypadkiem, ale jak widzę niektóre dziewczyny, które robią badania po którymś nieudanym transferze, a ja miałam je robione przed stymulacja to dla mnie świadczy o wiedzi i umiejętności lekarza. [emoji4]

Tak dlatego właśnie napisałam :Klinika i Lekarz

Pochwalę się jak coś poczuje. [emoji4] Ale myślę, że najszybciej to jednak 16 tc można coś poczuć. Teraz jak coś czuję to bąbelki w jelitach [emoji12]

Pala to witamy w 2 trymestrze ciąży! [emoji8]
Nio jest o niebo lepiej rano mam.jescze szarpania na wymiotu ale potem juz jest ok cos zjem wiecej☺ Czyli na spokojnie czekamy na.ruchy naszych maluszkow a Vinszka idziemy terminem tak samo☺

A jak to z tymi ruchami dzieciaczka jest?Pytaja mnie czy cos czuje a ja 14+3 I mowie ze chyba za wczesnie☺ Kochane co macie podobne terminy jak u Was?
Ja 13+5 I oprocz dziwnego bolu brzucha takie rwanie wydaje mi sie ze macica mi sie rozciaga to nic nie czuje

reklama
Do góry