reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

reklama
Masz rację -Dużo tego.
Staraj się sama trochę poczytać.
Czasami lekarze też nie wiedzą wszystkiego.
Zbadanie immunologii pomogło wielu dziewczynom zajść w ciążę-wiec ja uważam,że warto.A I coraz więcej lekarzy się przekonuje ,bo widzą efekty.
I pamiętaj , że w klinikach niestety często są nastawieniu na zarobienie kasy A nie pomoc ;(
Zobacz na przykład @Dgd-Dziewczyna miała 3 procedury (popraw mnie @Dgd jak coś pokręcilam)A wystarczyło zbadać krzywą I wdrożyć dietę...nawet nie chce mi się komentować postępowania lekarzy...

Wiem wiem, to właśnie zainspirowana jej historią lecę w pierwszej kolejności na krzywą :)

Ale jeżeli zarodek się zaimplantuje, a potem przestaje się prawidłowo rozwijać, to na to też mają wpływ komórki nk?

Może tak być ,moga też być inne przyczyny-komórki nk w nadmiarze traktują zarodek jak tkankę rakową "szkodliwą" dla organizmu i ją eliminują. Ja np wiem ,że przu podanej blastce 5.2.1. na pewno miałam implantację(2 dnia masakryczne ciągniecię w macicy,no i była beta) ,ale ostaecznie była cb..więc coś nie poszło,mimo super blastki :(

Tego nie wiem
Ale wydaje mi się one nie dopuszczają do jego zagnieżdżenia raczej tylko
Hmmm no właśnie ja też nie mam pojęcia....dziewczyny pomóżcie, jak to jest z NK i KiR-ami(nie wiem czy tak to się odmienia ;) ) czy jak zarodek się zaimplantowal to mimo wszystko warto jest je przebadać?? Czarna magia ta immunologia...:eek:

reklama
Do góry