reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Tak sobie myśle, zawsze miałam podawane zarodki w 3 dobie. Teraz 5 zamrożonych tez było w 2 dobie. Czy było by zasadnym rozmrożenie wszystkich i próba hodowania ich do 5 doby? Czy lepiej przy następnym transferze poprosić o 2 i zrobić transfer znowu w 3 dobie?
Kochana jak sie nie myle to @sssurtkatka miala tak rozmrazane i hodowane do blastki. A @annemarie chyba podawane dwa zarodki z roznej doby 3 i 5 dniowca. Pytaj dziewczyn bardziej obeznanych. A robilas immunologie i biopsje endometrium? Moze okienko implantacyjne masz przesunięte

reklama
Kochana jak sie nie myle to @sssurtkatka miala tak rozmrazane i hodowane do blastki. A @annemarie chyba podawane dwa zarodki z roznej doby 3 i 5 dniowca. Pytaj dziewczyn bardziej obeznanych. A robilas immunologie i biopsje endometrium? Moze okienko implantacyjne masz przesunięte

Za immunologie się jeszcze nie brałam, moja Pani Doktor nie bardzo w to wierzy no ale chyba trzeba będzie zacząć coś badać na własną rękę. Narazie zrobię jeszcze tą krzywą insulinowo glukozową, zobaczę co tam wyjdzie. Aczkolwiek u mnie jest niskie amh i endometrioza wiec obawiam się, że problemem mogą być poprostu słabe zarodki.

Za immunologie się jeszcze nie brałam, moja Pani Doktor nie bardzo w to wierzy no ale chyba trzeba będzie zacząć coś badać na własną rękę. Narazie zrobię jeszcze tą krzywą insulinowo glukozową, zobaczę co tam wyjdzie. Aczkolwiek u mnie jest niskie amh i endometrioza wiec obawiam się, że problemem mogą być poprostu słabe zarodki.
NA spokojnie zaposuj sobie na kartce rozne opcje badan i powoli roj jal cos na wlasna reke. Musle ze mądrzejsze glowy podpowiedza ci tu jeszcze co zrobic i w miare możliwości dzialaj. Trzymam kciuki

reklama

Edit.
Doczytałam.
W takim razie ja bym zrobiła przed kolejnym transferem immuno. Krzywa też jest dobrym pomysłem.
Jeszcze pakiet na trombofilie.
Ja żałuję,że zrobiłam to po 3 a nie 1 transferze.

Do góry