reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Mamy zamrożonych 5 zarodków, 3 podobno lepsze i 2 gorsze. Chwilę sobie odpocznę i zabieram się do dalszej walki. Zdecydowanie łatwiej ze świadomością, że jakieś zarodki jeszcze są.

To bardzo dobrze ze masz zarodki
Ja po ostatniej wizycie i nieudanym transferze mam zrobić krzywa insulinowa, trombofilie, i test cytotoksycznosci komórek NK

reklama
To bardzo dobrze ze masz zarodki
Ja po ostatniej wizycie i nieudanym transferze mam zrobić krzywa insulinowa, trombofilie, i test cytotoksycznosci komórek NK

Trombofilie robiłam, coś mi tam wyszło dlatego zawsze mam heparynę + acard. Ale z tą krzywą już się tak nosze od dłuższego czasu ale teraz się zbiorę i zrobię. A ten test cytotoksycznosci komórek NK to co pokazuje?

Trombofilie robiłam, coś mi tam wyszło dlatego zawsze mam heparynę + acard. Ale z tą krzywą już się tak nosze od dłuższego czasu ale teraz się zbiorę i zrobię. A ten test cytotoksycznosci komórek NK to co pokazuje?

To z immunologii-jak masz za wysokie,trza będzie zbić-przeszkadzają w zagnieżdżaniu zarodka.

Dziewczyny pomocy, jutro transfer a Chyba zaczyna mi się jakaś infekcja, swedzi, piecze i taki dziwny śluz:/ co powinnam teraz zrobić? Dzwonić do lekarza czy to nie przeszkadza w transferze ?

Cześć dziewczynki
Mam takie pytanie jak wygląda 2 przebieg procedury z mrozaczka.

Możesz podchodzić na cyklu naturalnym lub sztucznym-tu leki wstrzymuje owulacje A dostajesz takie na wzrost enometrium -ok.10-12 dzień cyklu idziesz na monitorowanie Endo.
Lekarz podejmuje decyzję co do dnia transferu (zazwyczaj 19-21 dzień cyklu),dochodzi progesteron do leków.

Na naturalnym więcej monitoringu i chyba dają cos na pęknięcie jajek-nie miałam nigdy to nie wiem dokładnie - niech dziewczyny mnie poprawią-,dostajesz trochę inne leki -sam transfer wygląda tak samo.
Na ostatnim monitoringu ustala lekarz datę transferu.

@Murawa Strasznie tego wszystkiego dużo a najgorsze,że każdy lekarz mówi coś innego i nie wiadomo kogo słuchać. 3 lata temu zaszłam w ciąże naturalnie ale w 8 tyg zatrzymało się serduszko. Myślałam, że invitro szybko mi pomoże ale niestety się pomyliłam. Najgorsze, że to wszystko kosztuje tak dużo i psychicznie i finansowo. Ciężko żyje się kilka lat w „staraniach” a z drugiej strony pragnienie dziecka nie pozwala tego zaprzestać.

reklama
Strasznie tego wszystkiego dużo a najgorsze,że każdy lekarz mówi coś innego i nie wiadomo kogo słuchać. 3 lata temu zaszłam w ciąże naturalnie ale w 8 tyg zatrzymało się serduszko. Myślałam, że invitro szybko mi pomoże ale niestety się pomyliłam. Najgorsze, że to wszystko kosztuje tak dużo i psychicznie i finansowo. Ciężko żyje się kilka lat w „staraniach” a z drugiej strony pragnienie dziecka nie pozwala tego zaprzestać.

Masz rację -Dużo tego.
Staraj się sama trochę poczytać.
Czasami lekarze też nie wiedzą wszystkiego.
Zbadanie immunologii pomogło wielu dziewczynom zajść w ciążę-wiec ja uważam,że warto.A I coraz więcej lekarzy się przekonuje ,bo widzą efekty.
I pamiętaj , że w klinikach niestety często są nastawieniu na zarobienie kasy A nie pomoc ;(
Zobacz na przykład @Dgd-Dziewczyna miała 3 procedury (popraw mnie @Dgd jak coś pokręcilam)A wystarczyło zbadać krzywą I wdrożyć dietę...nawet nie chce mi się komentować postępowania lekarzy...

Do góry