reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny dostałam dzis @ normalnie jestem w szoku dokladnie 28 dni temu poronilam Moje cykle zawsze 28 dni wiec organizm jak w zegarku pomimo poronienia szok. Mam nadzieje ze to bedzie cykl owulacyjny to moze uda mi sie zrobic transfer w tym cyklu ❤️ Bo chce go zrobic w 100% naturalnie zobaczymy co na to moj dr bo nie chce po transferze brac zadnych lekow tylko sprobowac tak jakbym zaszla naturalnie. Czy ktoras tak podchodzila?

reklama
Kochana wytrzymalas do 12 dpt podziwiam czy bylas wczesniej robic Bete?
Mialas jakies objawy co byly inne niz zawsze na okres?
Gratulacje poczatek ale jest pieknie :*
Wytrzymałam :) chciałam mieć jasność wyników. Parę transferów już mam za sobą i wole robić bete wtedy kiedy sytuacja jest już absolutnie pewna. W ciąży z synkiem zrobiłam w 14dpt :D znajoma mi mówi, że mam nerwy ze stali, ale ja tak wole ;)
Z objawów: w 6-7 dpt miałam bóle brzucha takie okresowe, myślałam że już po wszystkim ale łykałam nospe i przeszło.
W 11dpt, czyli wczoraj, mega wilgoć jakbym okresu miała dostać co po chwile biegałam do wc sprawdzać czy dostałam @
Poza tym uczucie kucia, rozciągania w okolicach jajników.
Porównując pierwszą ciążę i teraźniejsze objawy po transferze to powtarza się wilgoć jak na @ i to z jajnikami. Wtedy nie miałam bólu w 6-7 dpt.

do starań homocysteina raczej powinna być niższa niż 8. 11 to za duzo...
To musze poczytac po co sie w ogole ja robi i na co ma wplyw.. bo nie wiem. Kazali mi to zrobić, wiec zrobilam. W pewnym momencie postanowilam nie czytac w necie nic komoletnie bo naleze do osob, ktore nie potrafią sobie poradzic ze stresem.. i jak cos zlego przeczytam to potem spac nie mogę... moze napiszesz cos wiecej?

Dziewczyny mam pytanie odnośnie endometrium, jakie powinno być przed sama owulacja ? Moje w 14dc ma 6 mm a pęcherzyk ma 24 wiec pewnie zaraz pęknie.

To musze poczytac po co sie w ogole ja robi i na co ma wplyw.. bo nie wiem. Kazali mi to zrobić, wiec zrobilam. W pewnym momencie postanowilam nie czytac w necie nic komoletnie bo naleze do osob, ktore nie potrafią sobie poradzic ze stresem.. i jak cos zlego przeczytam to potem spac nie mogę... moze napiszesz cos wiecej?
Ogólnie i w wielkim skrócie wysoki poziom homocysteiny może wskazywać na problem z metylacją witamin z gr B, co może prowadzić do poronien nawykowych, wad cewy nerwowej płodu czy zakrzepicy lub ogólnych problemów z płodnością.

Ostatnia edycja:
Ogólnie i w wielkim skrócie wysoki poziom homocysteiny może wskazywać na problem z metylacją witamin z gr B, co może prowadzić do poronien nawykowych, wad cewy nerwowej płodu czy zakrzepicy lub ogólnyh problemów z płodnością.
Dziekuje. Wlasnie sobie troche poczytalam. Nawet sie dowiedzialam, ze wysoka homocysteina idzie czesto w parze z wysokim cholesterolem - mam. Zawsze mi mowiono, ze taka moja uroda i chyba to genetyczne.. moze jestescie mi w stanie podpowiedziec.. bo tak.teraz z mezem rozmawiam i zastanawiam się czy nie pojsc do rodzinnej i przed wyjazdem do kliniki zrobic chociaz jakies podstawowe badania na NFZ... na co rodzinny moglby mi dac skierowanie i warto byloby to miec?

Jadlam do momentu badan dna Folik i Oviarin- taki suplement 2x1. A jak zobaczyly mutacje to kazaly jesc polocard, a+e, i ten pregna start. W tym pregna widze, ze jest duza dawka wit. D. Nie biore nic innego bo w zasadzie nie wiem co powinnam. Zaufalam im ale czy to wystarczy nie wiem. Chwile przed badaniami dna zrobilam jeszcze homocysteine. Wyszla 11.06 a wg norm jesli sie je kwas to powinno wyjsc ponizej 12. Mowily, ze wynik dobry. Ale tak jak napisalam, wyszly mutacje i stwierdzily, ze zwykly kwas to za malo.
Homocysteina przy straniach powinna byc między 7-8. Wiec na moje oko ten sztuczny kwas ci nie służy albo za duża dawka.

reklama
Do góry