reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Jak weszlam na cennik Gamety to tam jest tak napisane:
Pierwsza wizyta 250
Oplata poczatkowa 2000
Stymulacja i pobranie zarodkow 5600
Transfer 1400
Mrozenie ok 1100
No i kazdy wynik osobno cena, ale tego jest mnostwo... :( masakra..

To tak boli bo inni nawet nie pomyślą o dzieciach a juz je mają
Poza tym takie rzeczy powinny być jakoś wspomagane przez państwo bo niektórzy nawet nie mają szansy na jakakolwiek refundację

reklama
To tak boli bo inni nawet nie pomyślą o dzieciach a juz je mają
Poza tym takie rzeczy powinny być jakoś wspomagane przez państwo bo niektórzy nawet nie mają szansy na jakakolwiek refundację
Dokladnie.. ja juz wiem, ze bedziemy musieli dopozyczac na 1 raz.. a o kolejnych nawet boje sie pomyslec..

[/QUOTE]
Miałam to badanie robione. Ale z tego co wiem, to je się robi, żeby sprawdzić czy prowadzone jest właściwe leczenie. Ja je miałam robione na insulinie. Kurczę, jak Ty masz takie akcje z tym cukrem, to może jeszcze gdzieś to skonsultuj. Może być Ci ciężej zajść w ciążę przez to.

Hehe... Normy zostawili mi podobne, tylko mi już trudno dotrzymać tych norm. Musiałabym chyba jeść same jajka z kapustą kiszoną ;) Będę niedługo u diabetologa, to go popytam o to moje katowanie.

@annemarie ogromne, ogromne gratulacje. Masz rację, odpowiedź jest oczywista:yes:

Czytam forum. Napisałaś o kapuscie kiszonej ....i jak mnie zassalo. Dobrze ze w lodówce była :-) mniam. Ah te zachcianki ciążowe.
Wszystkim Wam tego życzę :-)

Kochana ogromne gratulacje!!!

Ja dzis zdecydowalam sie i poczynilam kroki do naszego ostatniego transferu (2 blastki z 6 doby i to 4CC) nadzieja mala... skonsultowalam sie z moim lekarzem...

I mamy taki oto plan:
- Konsultacja u diabetologa krzywej
- Juz w kolejnym cyklu biopsja endo (to co miala Vinszka) miesiac przed transferem. Lekarz mowi ze to scratching bardziej jest niz jakies badanie...
-Intralipid wlew 2 tyg przed transferem, w trakcie i tydzien po (potwierdzone z lekarzem)
- sztuczny cykl
- steryd i heparyna w ciemno podobnie jak intralipid
- AH, Embryoglue, atosiban (atosiban musze potwierdzic bo sie nie znam ale chce brac co sie da...)

Zadnych genetycznych juz nie dam rady zrobic a do sierpnia chce do tego transferu podejsc...

Co o tym myslicie?

Tez myśle o tym schratingu endo ale zobaczymy co lekarz powie na wizycie i jaki ma plan dla nas
Trzymam kciuki by Twój transfer był ostatni i by tluste kreski na teście wyszły[emoji2][emoji110][emoji173]️

Wlasnie odszukalam ze mam jeszcze w obecnym pakiecie w opiece medycznej badanie subpopulacji limfocytow...
Jak mi sie uda to zrobic - i moze przez internet badanie na trombofilie to wiedzialabym czy ten scratching robic czy podawac intralipid i steryd... zobacze co uda mi sie w tym miesiacu jeszcze zrobic...
Dzieki!![emoji3] jak sie czujesz mamuska??

reklama
Do góry