reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kochane, ku pokrzepieniu serc zamieszczam swój dzisiejszy wynik.
Dziś jest 12dpt, 2 zarodków 3 dniowych.
To moja druga procedura i ostatnie dwa zarodki, z pierwszej mamy synka. Wszystko w Novum.
Miałam dzisiaj ogromny stres bo założyliśmy, że to nasze ostatnie podejście.
Ale jest. Oczywiście wcześnie jeszcze żeby świętować ale jest radość.
Próbujcie ile tylko macie sił i nie poddawajcie się, za wszystkie Was i każdą z osobna mocno trzymam kciuki. Będę się odzywać jeszcze [emoji8]Zobacz załącznik 974971
Gratulacje :-) mam nadzieję, że za kilka dni też zobaczę taki wynik :-)

reklama
Nigdy nie sprawdzalam poziomu glukozy jak mialam objawy hipoglikemi i nie wiem do jakiego poziomu spada. Trzesa mi sie wtedy rece, mam kolatanie serca i straszny głód, zawsze cos ze sobą nosze do jedzenia na wszelki wypadek.
A robilas kiedys badanie hemoglobiny glikowanej (hba1c)? Wiesz cos na ten temat?
Bo mi kiedys dermatolog zlecila, później nic wyniku nie komentowala a ja sie teraz zastanawiam bo w komentarzu bylo napisane ze ryzyko hipoglikemi u osób z cukrzycą na insulinie. Ja nie jestem na insulinie to sie teraz zastamawiam czy to mnie moze dotyczyc?
Miałam to badanie robione. Ale z tego co wiem, to je się robi, żeby sprawdzić czy prowadzone jest właściwe leczenie. Ja je miałam robione na insulinie. Kurczę, jak Ty masz takie akcje z tym cukrem, to może jeszcze gdzieś to skonsultuj. Może być Ci ciężej zajść w ciążę przez to.
To chyba są wcześniejsze normy, jakoś niedawno była zmiana i ze 120 1h po posiłku podnieśli na 140 a z 90 na czczo do 92. Może dlatego, że ty miałaś od początku zawirowania to ci przykręcił śrubkę, a po 24tc też jest ciężej to ogarnąć, dlatego jeśli od początku miałaś bardziej rygorystyczne normy to teraz ci pewnie chociaż trochę latwiej.

@Justyska13 niech się dzielnie dzielą kropusie :)
Hehe... Normy zostawili mi podobne, tylko mi już trudno dotrzymać tych norm. Musiałabym chyba jeść same jajka z kapustą kiszoną ;) Będę niedługo u diabetologa, to go popytam o to moje katowanie.

@annemarie ogromne, ogromne gratulacje. Masz rację, odpowiedź jest oczywista:yes:

Kochane, ku pokrzepieniu serc zamieszczam swój dzisiejszy wynik.
Dziś jest 12dpt, 2 zarodków 3 dniowych.
To moja druga procedura i ostatnie dwa zarodki, z pierwszej mamy synka. Wszystko w Novum.
Miałam dzisiaj ogromny stres bo założyliśmy, że to nasze ostatnie podejście.
Ale jest. Oczywiście wcześnie jeszcze żeby świętować ale jest radość.
Próbujcie ile tylko macie sił i nie poddawajcie się, za wszystkie Was i każdą z osobna mocno trzymam kciuki. Będę się odzywać jeszcze [emoji8]Zobacz załącznik 974971

Kochana ogromne gratulacje!!!

Ja dzis zdecydowalam sie i poczynilam kroki do naszego ostatniego transferu (2 blastki z 6 doby i to 4CC) nadzieja mala... skonsultowalam sie z moim lekarzem...

I mamy taki oto plan:
- Konsultacja u diabetologa krzywej
- Juz w kolejnym cyklu biopsja endo (to co miala Vinszka) miesiac przed transferem. Lekarz mowi ze to scratching bardziej jest niz jakies badanie...
-Intralipid wlew 2 tyg przed transferem, w trakcie i tydzien po (potwierdzone z lekarzem)
- sztuczny cykl
- steryd i heparyna w ciemno podobnie jak intralipid
- AH, Embryoglue, atosiban (atosiban musze potwierdzic bo sie nie znam ale chce brac co sie da...)

Zadnych genetycznych juz nie dam rady zrobic a do sierpnia chce do tego transferu podejsc...

Co o tym myslicie?

reklama
Jak weszlam na cennik Gamety to tam jest tak napisane:
Pierwsza wizyta 250
Oplata poczatkowa 2000
Stymulacja i pobranie zarodkow 5600
Transfer 1400
Mrozenie ok 1100
No i kazdy wynik osobno cena, ale tego jest mnostwo... :( masakra..
Niestety ale jak się wszystko zsumuje to na prawdę wychodzą kolosalne kwoty :sad:

Do góry