reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

tak tak - kojarze juz te skróty - ile tego jest!
to juz pewnie wizyta i zalecenia od Paśnika konieczne... a terminow brak...
Niby ciężko bo terminow brak, ale trzeba codziennie dzwonic i pytac czy cos sie nie zwolnilo. Ja tak przez tydzień dzwonilam i już watpilam ze termin sie trafi ale po tygodniu sie udało.
No najlepiej jak on juz zleci te badania bo zaleca według przypadku. Troche inaczej jak byly poronienia a troche inaczej jak brak implantacji. Myślę ze Ty mozesz miec jednak takie badania jak ja, bo tez poszlam po 2 nieudanych transferach.

reklama
Niby ciężko bo terminow brak, ale trzeba codziennie dzwonic i pytac czy cos sie nie zwolnilo. Ja tak przez tydzień dzwonilam i już watpilam ze termin sie trafi ale po tygodniu sie udało.
No najlepiej jak on juz zleci te badania bo zaleca według przypadku. Troche inaczej jak byly poronienia a troche inaczej jak brak implantacji. Myślę ze Ty mozesz miec jednak takie badania jak ja, bo tez poszlam po 2 nieudanych transferach.
I zlecil Ci te wszystkie ktore wymienilas?

To może wkleję dawniejszy post annemarie: o różnicy między biopsją a badaniem receptywności bo to dwie różne rzeczy z tego co widzę?

"badanie receptywnosci endometrium to tzw. Era test. Jest to badanie 238 genow ktore wskazuja kiedy otwiera sie „ okno implantacyjne” i macica jest najlepiej przygotowana do implantacji.Wykonuje sie to poprzez zadrapanie endometrium w okreslonych dniach cyklu( jesli sie nie myle) pomiedzy 19-21 dc, nastepnie probka jest wysylana do Hiszpanii i tam badana. Po okolo 5 tyg dostaje sie wyniki , kiedy najlepiej dokonac transferu.

To tak w olbrzymim skrocie , wiecej pod Era Test u wujka Googla.

To o czym mowisz, to biopsja sluzowki macicy z ktorej mozna wywnioskowac ile NK sie w niej znajduje.
Obydwa badania maja taki sam przebieg i robi sie je w podobnym czasie , tyle ze co innego sie bada."
Dziewczyny z tego Co czytalam wczesniej to w wynikach badania ERA jest rowniez poziom komorek NK w endometrium podany, ktoras z dziewczyn pisala o tym

Jak to wyglada
Czy jest w znieczuleniu? I co jakie info mozna uzyskać dzięki temu zabiegowi?

Z biopsji dostaniesz info o nk w endometrium i jak wykształcone jest. Ja miałam jeden dzień przesunięcia jak z cyklu i USG możnaby wywnioskować.

Nie jesteś na znieczuleniu. Ja z zalecenia wzięłam 2x nospe i 1x ibuprofen.
Mnie bolało jak diabli, ale problem z dostaniem się był. Gdyby nie to - to byłoby rachu ciachu i po strachu. [emoji1696] Najgorzej to czekać na wynik było.

Potrzebuję opini od dziewczyn z Novum. Obecnie jestem po dwóch nieudanych cyklach w Invimed warszawa. Myślę nad zmianą kliniki na Novum i moje pytania : czy w Novum cala procedure prowadzi jeden lekarz? W invimed wszystko robil jeden, wizyty u jednego i to bylo ok. Plis o opinie.

Z biopsji dostaniesz info o nk w endometrium i jak wykształcone jest. Ja miałam jeden dzień przesunięcia jak z cyklu i USG możnaby wywnioskować.

Nie jesteś na znieczuleniu. Ja z zalecenia wzięłam 2x nospe i 1x ibuprofen.
Mnie bolało jak diabli, ale problem z dostaniem się był. Gdyby nie to - to byłoby rachu ciachu i po strachu. [emoji1696] Najgorzej to czekać na wynik było.

Długo ?

dziewczyny podrzucam link do spisu badań dziewczyn z wątku o poronieniach, może ktos skorzysta.

Zasada jest taka, że tam nic nie piszemy, jak chcecie zadać jakieś pytanie to wejdźcie na wątek:

Tak i to jeszcze nie wszystkie[emoji44]
Jeszcze ten pakiet na trombofilie co kiedys Ci pisalam, przeciwciala przeciwplemnikowe, antykoagulant tocznia, przeciwciala antyfosfolipidowe, helicobacter pylori. Te kilka ostatnich mozna w diagnostyce zrobic.
Niestety grom jest tego wszystkiego...
I zlecil Ci te wszystkie ktore wymienilas?

reklama
Każdy mierzy swoją miarą , a skoro widziałaś tylko takie wypowiedzi to znaczy że jest zbyt krótko na forum by mnie znać .
[/QUOTE

To forum nie zostalo stworzone aby dawac okazje do naskakiwania na inne dziewczyny, tylko aby dzielic sie wiedza I doswiadczeniem w trudnych staraniach... Kazdy kto tu trafil cos przezyl I jest na roznym etapie swojej walki o dziecko wiec nalezy sie przede wszystkim szacunek.. Pewnie sa inne fora gdzie na porzadku dziennym jest obrazanie sie I wyklucanie wiec proponuje tam Ci sie udac.

Do góry