reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

tak tak - kojarze juz te skróty - ile tego jest!
to juz pewnie wizyta i zalecenia od Paśnika konieczne... a terminow brak...
Niby ciężko bo terminow brak, ale trzeba codziennie dzwonic i pytac czy cos sie nie zwolnilo. Ja tak przez tydzień dzwonilam i już watpilam ze termin sie trafi ale po tygodniu sie udało.
No najlepiej jak on juz zleci te badania bo zaleca według przypadku. Troche inaczej jak byly poronienia a troche inaczej jak brak implantacji. Myślę ze Ty mozesz miec jednak takie badania jak ja, bo tez poszlam po 2 nieudanych transferach.

reklama
Niby ciężko bo terminow brak, ale trzeba codziennie dzwonic i pytac czy cos sie nie zwolnilo. Ja tak przez tydzień dzwonilam i już watpilam ze termin sie trafi ale po tygodniu sie udało.
No najlepiej jak on juz zleci te badania bo zaleca według przypadku. Troche inaczej jak byly poronienia a troche inaczej jak brak implantacji. Myślę ze Ty mozesz miec jednak takie badania jak ja, bo tez poszlam po 2 nieudanych transferach.
I zlecil Ci te wszystkie ktore wymienilas?

To może wkleję dawniejszy post annemarie: o różnicy między biopsją a badaniem receptywności bo to dwie różne rzeczy z tego co widzę?

"badanie receptywnosci endometrium to tzw. Era test. Jest to badanie 238 genow ktore wskazuja kiedy otwiera sie „ okno implantacyjne” i macica jest najlepiej przygotowana do implantacji.Wykonuje sie to poprzez zadrapanie endometrium w okreslonych dniach cyklu( jesli sie nie myle) pomiedzy 19-21 dc, nastepnie probka jest wysylana do Hiszpanii i tam badana. Po okolo 5 tyg dostaje sie wyniki , kiedy najlepiej dokonac transferu.

To tak w olbrzymim skrocie , wiecej pod Era Test u wujka Googla.

To o czym mowisz, to biopsja sluzowki macicy z ktorej mozna wywnioskowac ile NK sie w niej znajduje.
Obydwa badania maja taki sam przebieg i robi sie je w podobnym czasie , tyle ze co innego sie bada."
Dziewczyny z tego Co czytalam wczesniej to w wynikach badania ERA jest rowniez poziom komorek NK w endometrium podany, ktoras z dziewczyn pisala o tym

Jak to wyglada
Czy jest w znieczuleniu? I co jakie info mozna uzyskać dzięki temu zabiegowi?

Z biopsji dostaniesz info o nk w endometrium i jak wykształcone jest. Ja miałam jeden dzień przesunięcia jak z cyklu i USG możnaby wywnioskować.

Nie jesteś na znieczuleniu. Ja z zalecenia wzięłam 2x nospe i 1x ibuprofen.
Mnie bolało jak diabli, ale problem z dostaniem się był. Gdyby nie to - to byłoby rachu ciachu i po strachu. [emoji1696] Najgorzej to czekać na wynik było.

Potrzebuję opini od dziewczyn z Novum. Obecnie jestem po dwóch nieudanych cyklach w Invimed warszawa. Myślę nad zmianą kliniki na Novum i moje pytania : czy w Novum cala procedure prowadzi jeden lekarz? W invimed wszystko robil jeden, wizyty u jednego i to bylo ok. Plis o opinie.

Z biopsji dostaniesz info o nk w endometrium i jak wykształcone jest. Ja miałam jeden dzień przesunięcia jak z cyklu i USG możnaby wywnioskować.

Nie jesteś na znieczuleniu. Ja z zalecenia wzięłam 2x nospe i 1x ibuprofen.
Mnie bolało jak diabli, ale problem z dostaniem się był. Gdyby nie to - to byłoby rachu ciachu i po strachu. [emoji1696] Najgorzej to czekać na wynik było.

Długo ?

dziewczyny podrzucam link do spisu badań dziewczyn z wątku o poronieniach, może ktos skorzysta.

Zasada jest taka, że tam nic nie piszemy, jak chcecie zadać jakieś pytanie to wejdźcie na wątek:

Tak i to jeszcze nie wszystkie[emoji44]
Jeszcze ten pakiet na trombofilie co kiedys Ci pisalam, przeciwciala przeciwplemnikowe, antykoagulant tocznia, przeciwciala antyfosfolipidowe, helicobacter pylori. Te kilka ostatnich mozna w diagnostyce zrobic.
Niestety grom jest tego wszystkiego...
I zlecil Ci te wszystkie ktore wymienilas?

reklama
Każdy mierzy swoją miarą , a skoro widziałaś tylko takie wypowiedzi to znaczy że jest zbyt krótko na forum by mnie znać .
[/QUOTE

To forum nie zostalo stworzone aby dawac okazje do naskakiwania na inne dziewczyny, tylko aby dzielic sie wiedza I doswiadczeniem w trudnych staraniach... Kazdy kto tu trafil cos przezyl I jest na roznym etapie swojej walki o dziecko wiec nalezy sie przede wszystkim szacunek.. Pewnie sa inne fora gdzie na porzadku dziennym jest obrazanie sie I wyklucanie wiec proponuje tam Ci sie udac.

Do góry