reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Czytam to wszystko i czytam i chce jak najlepiej się przygotować do tej wizyty
Chciałabym tez żeby lekarz spokojnie wszystko i dokładnie wytłumaczył
Bo stymulacja na tych samych lekach to jedno a brak implantacji to drugie
@Marzycielka7 zgadzam sie z Toba, prroblem w tym ze rozni lekarze moga miec odmienne opinie. Jak ma sie zarodki dosc dobrej jakosci to uwazam bo tym Co juz poczytalam ze warto to zdiagnozowac.. za 2 tyg bede z moim lekarzem z Polski o tym badaniu rozmawiac, on ma bardzo duze doswiadczenie w Invikcie I duzo sukcesow na koncie wiec wierze ze powinnam mu zaufac..

reklama
Potrzebuję opini od dziewczyn z Novum. Obecnie jestem po dwóch nieudanych cyklach w Invimed warszawa. Myślę nad zmianą kliniki na Novum i moje pytania : czy w Novum cala procedure prowadzi jeden lekarz? W invimed wszystko robil jeden, wizyty u jednego i to bylo ok. Plis o opinie.
Chyba zależy jak sie trafi...
Ja cala stymulacje mialam u jednego, ale juz później dużo wizyt u innych bo albo urlop albo juz zapelniony grafik na dany dzień albo tego dnia nie pracuje...
Ale podpytywalam tu dziewczyny u innego lekarza i prawie wszystkie miala u jednego.
Jak spojrzysz na stronie novum na godziny pracy lekarzy to zobaczysz ze nie wszyscy pracuja codziennie wiec jesli ci zalezy zeby jeden prowadzil to lepiej wybrac takiego ktory jest prawie codziennie w klinice. Oczywiscie nie kierowalabym sie tylko tym przy wyborze[emoji6]

@Marzycielka7 zgadzam sie z Toba, prroblem w tym ze rozni lekarze moga miec odmienne opinie. Jak ma sie zarodki dosc dobrej jakosci to uwazam bo tym Co juz poczytalam ze warto to zdiagnozowac.. za 2 tyg bede z moim lekarzem z Polski o tym badaniu rozmawiac, on ma bardzo duze doswiadczenie w Invikcie I duzo sukcesow na koncie wiec wierze ze powinnam mu zaufac..

Kochana w której Invikcie ?

nie zwracalam nawet uwagi na to, poprostu koncowka to bylo powietrze i uwazalam na koncu aby max wcisnac ale minimum powietrza. Przy domiesniowych to chyba nie ma az takiego znaczenia. :) Kurde juz ovitrelle - a za chwilke jajcobranie!
Dzięki zastrzyk zrobilam juz o 20. Wypuscilam to powietrze i wszytsko wstrzyknelam w brzuchol teraz zostalo mi tylko czekac na niedziele :-)

@dżoasia @Olk@24 chyba źle zrozumiałyście wypowiedź @Pini88(chyba że ja kompletnie inaczej to odbieram) ,po pierwsze nie użyła słowa iść na łatwiznę jako wybór in vitro tylko przytoczyła przypadek swojej kuzynki która ma PCOS i udało jej się zajść w ciąże w nogami do góry i nie rozumiem co w tym złego?
Miała dziewczyna szczęście jak wiele innych u których lekarze nie dawali szans,przecież na forum mamy dziewczyny którym in vitro nie pomogło a zaszły naturalnie w ciąże.Tylko zazdrościć takim przypadkom jak moja bratowa-też pcos lekarz nie dawał szans a mają całą gromadkę.
Nikt @dżoasia nie powiedział ze Twoje 8 lat walki to było pójście na łatwiznę a jedyna słuszna i ciężka droga do obecnego sukcesu.
Wydaje mi się ,że zrobił się kwas zupełnie niepotrzebnie także dziewczynki proszę o głęboki oddech ;)
I właśnie odebrałam to tak jak ty nie wiem po co odrazu takie wypowiedzi jak każdy przypadek inny A nikt nikogo nie ocenia zbedne

;) dobrze, że maz sprawdza sie jako polożna bo z tego co czytam przy stymulacji do in vitro i po itd. Czesto przyjmuje sie zastrzyki a sama w zyciu bym sobie nie podala [emoji85][emoji85][emoji85]
KoChana tez tak mowilam a teraz po tygodniu smieje sie ze mogę podawac kazdemu. Dla mnie najgorszy byl pierwszy zastrzyk a kolejne to już proscizna. Tylko te igly doprowadzaja mnie do szalu bo kazdy lek ma inaczej igle. Mensinorm mial zatyczke gumowa i ogle normalnie sie wkladalo, cetrotide mial koncowke wkrecana a ovitrelle jeszcze inna i maz mi musiał ogarniac pierwsze igly a tak to luzik. ;) Jedne bola inne nie ale siniakow nie mam w ogóle nawet nie widac dziurek po iglach, gdzie rece mam zmasakrowane po pobraniach krwi co 2 dzień i juz mam zrosty.
Zobaczymy co bedzie dalej z zastrzykami bo teraz penie po punkcji luteina pojdzie w ruch??? Nawet nie wiem

reklama
Do góry