reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Pokaż mi moment w którym naskoczylam na ciebie , to Ty się wtracilas do tej dyskusji, która ciebie nie dotyczy i to ty zaakakowalas dżoasie
To forum nie zostalo stworzone aby dawac okazje do naskakiwania na inne dziewczyny, tylko aby dzielic sie wiedza I doswiadczeniem w trudnych staraniach... Kazdy kto tu trafil cos przezyl I jest na roznym etapie swojej walki o dziecko wiec nalezy sie przede wszystkim szacunek.. Pewnie sa inne fora gdzie na porzadku dziennym jest obrazanie sie I wyklucanie wiec proponuje tam Ci sie udac.

reklama
To forum nie zostalo stworzone aby dawac okazje do naskakiwania na inne dziewczyny, tylko aby dzielic sie wiedza I doswiadczeniem w trudnych staraniach... Kazdy kto tu trafil cos przezyl I jest na roznym etapie swojej walki o dziecko wiec nalezy sie przede wszystkim szacunek.. Pewnie sa inne fora gdzie na porzadku dziennym jest obrazanie sie I wyklucanie wiec proponuje tam Ci sie udac.
To przede wszystkim publiczne forum internetowe i każdy ma prawo do wyrażenia swojego zdania , jeżeli ktoś nie jest przygotowany na krytykę A nie obrażanie to niech unika Internetu i to na tym polega dyskusja ze każdy może mieć swoje zdanie o je wyrażać , bo chyba po to są fora. To ze ktoś posiada inne zdanie to nie znaczy że jest agresywny i kogoś obraża .

Tak i to jeszcze nie wszystkie[emoji44]
Jeszcze ten pakiet na trombofilie co kiedys Ci pisalam, przeciwciala przeciwplemnikowe, antykoagulant tocznia, przeciwciala antyfosfolipidowe, helicobacter pylori. Te kilka ostatnich mozna w diagnostyce zrobic.
Niestety grom jest tego wszystkiego...
pakiet trombofilia mam zapisany, wlasnie dzis podgladalam ceny online.
A pozostale to juz bedziemy robic wg tego co on zaleci...
i tak musze przyjac ze to sie bedzie wleklo jak flaki z olejem.
Musze sobie ustawic przypomnienie zeby codziennie tam dzwonic
Dziekuje Ci jeszcze raz

@Vinszka czy Ty tez robilas to badanie w Invikcie? Czy w jednym wyniku Mialas podany wynik 'okna implantacyjnego' I NK czy to przyszlo osobno? Ja bede musiala specialnie na to badanie do Polski leciec wiec staran sie jak najwiecej dowiedziec wiec z gory dzieki za podpowiedzi :-) :)
Tak w invicta, ale miałam pobrany wymaz tylko raz i to była biopsja. Były jakieś 4 wyniki i info o Endo.
Typowo okna chyba nie miałam. Nie wiem jak to powinno wyglądać.

Z biopsji dostaniesz info o nk w endometrium i jak wykształcone jest. Ja miałam jeden dzień przesunięcia jak z cyklu i USG możnaby wywnioskować.

Nie jesteś na znieczuleniu. Ja z zalecenia wzięłam 2x nospe i 1x ibuprofen.
Mnie bolało jak diabli, ale problem z dostaniem się był. Gdyby nie to - to byłoby rachu ciachu i po strachu. [emoji1696] Najgorzej to czekać na wynik było.
Widzisz a zastanawialam sie czy ERA i biopsja dadza tez sam wynik. I do tego jest nk - czyli nie trzeba by na wstepie tego z krwi nk robic... Dobrze wiedzieec bo i moj lekarz mowil cos o biopsji endometrium.;)

dziewczyny podrzucam link do spisu badań dziewczyn z wątku o poronieniach, może ktos skorzysta.

Zasada jest taka, że tam nic nie piszemy, jak chcecie zadać jakieś pytanie to wejdźcie na wątek:
bardzo fajne, dzieki
edit: zajeb.iste! zwlaszcza to ktore zbiera pelne info!

Ostatnia edycja:
Widzisz a zastanawialam sie czy ERA i biopsja dadza tez sam wynik. I do tego jest nk - czyli nie trzeba by na wstepie tego z krwi nk robic... Dobrze wiedzieec bo i moj lekarz mowil cos o biopsji endometrium.;)

Czytam to wszystko i czytam i chce jak najlepiej się przygotować do tej wizyty
Chciałabym tez żeby lekarz spokojnie wszystko i dokładnie wytłumaczył
Bo stymulacja na tych samych lekach to jedno a brak implantacji to drugie

reklama
Hej zrbieram siły do dalszej walki
Byłam 15 maja u Pasnika w Łodzi twierdził ze moge mieć problemy z implementacją zarodków
zlecił nam bacania nie powiem ci jakie dużo tego było a odrazu tam w laboratorium zrobiliśmy kolejną wizyte mamy dopiero 21 lipca bede dzwonić żeby było cos wcześniej moze ktoś zrezygnuje
I będziemy podchodzic w sierpniu mam nadzieję że teraz się nam uda
Dawno mnie tu nie było chyba po prostu chciałam nie myśleć o tym wszystkim odpocząć psychicznie...
Ale kciuki za Was wszystkie mocno trzymałam [emoji8][emoji123][emoji110]

Do góry