reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Staram się nie myśleć ale chyba muszę się skupić zupełnie na czyms innym choć nie powiem z tylu głowy to jednak siedzi
Jakby nie było , tym bardziej ze mąż tez mówi o maluchu ...
Wiem ze jest ciezo nie myśleć , ciężko patrzeć się na kobiety w ciąży i małe dzieci , ale każda się doczeka wielkiego brzucha, rozstępów, nieprzespanych nocy za sprawą najpiękniejszej istoty na świecie., której uśmiech wszystko wynagrodzi i doda sił

reklama
Rozumiem Ciebie... my też rozmawiamy mimochodem... i nie umiem "wyłączyć głowy"
a dzis jak siedziałam w kolejce do pobrania krwi to jeszcze taka mała dzidzia siedziała obok, i akurat miała czkawkę :) i jak nigdy chyba jeszcze poczułam że baardzo chciałabym być już mamą o_O
Im dalej w las, tym trudniej się oderwać od tego tematu NIESTETY. Chce się sprawdzić, zbadać, dowiedzieć jak najwięcej... a tu tyle niewiadomych...

Kochana podchodzisz do drugiej stymulacji, to kolejne szanse na sukces! Bardzo blisko do osiągnięcia celu! Może to już końcówka??

Jakie zmiany tym razem będziecie wprowadzać przy transferach?? omówiliście to z lekarzem??

Jeszcze wlasnie nie
Czekam do wizyty
Mamy ja w środę i zobaczymy co nam zaproponuje
Wypisze sobie dokładnie wszystko na kartce o co chce zapytać żeby nic mi nie umknęło
Boje się tej stymulacji , w sumie to juz będzie trzecia
Pierwsza się nie powiodła i została przerwana
Moze ja nie zasłużyłam na dziecko choć wszyscy dookoła mowia ze będę cudowna mama

Jeszcze wlasnie nie
Czekam do wizyty
Wypisze sobie dokładnie wszystko na kartce o co chce zapytać żeby nic mi nie umknęło
Moze ja nie zasłużyłam na dziecko choć wszyscy dookoła mowia ze będę cudowna mama
Kochana zasłużyłaś i będziesz wspaniała Mamusia ♥️♥️♥️

Jeszcze wlasnie nie
Czekam do wizyty

Nawet tak nie myśl! Oczywiście, że zasługujesz, jak każda z nas. Mamy trochę pod górkę, ale to nie znaczy że się nie uda!
Za to potem jesteśmy w stanie docenić każda chwilę z Maluszkiem, docenić macierzyństwo i to, że jesteśmy silaczkami, bo walczymy!
Któraś z nas kiedyś pięknie napisała, że każda z nas ma przed sobą ileś dni i wyzwań zanim zostanie mamą, i każdy dzień, każde badanie, stymulacja, transfer itp przybliża nas do tego.
✊✊✊ żeby ta droga przed tobą była bardzo krótka!

Jeszcze wlasnie nie
Czekam do wizyty
Nie mysl tak nawet... wiem ze jestes w dolku teraz, ale uwierz ze to minie. Zobacz pisza tu dziewczyny ktore tez przechodzily to co my i dzis sa mamami - to na ich przykladzie trzeba sie motywowac.

Co mialas robione z tych badan:?
pakiet trombofilia
krzywa cukrowo insulinowa (jak wyjdzie zle to tez jakis lek daja na to ale nie pamietam jaki - lekarz powie juz)
prolaktyna
immunologia - te subpopulacje limfocytow (w tym komorki nk)
Badanie receptywnosci endometrium / biopsja endometrium

Dziewczyny mi doradzaly zeby zrobic ostatni transfer na zasadzie:
jesli wyjda podwyzszone komorki nk to zrobic transfer z intralipidem oraz ze sterydem i nie robic scratchingu (wtedy jest niewskazany)
a jesli wyjdzie ze komorki nk w normie to zrobic bez intralipidu ale ze scratchingiem
Ewentualnie zrobilabym tez wczesniej biopsje (Vinszka pisala ze miala to robione jeden cykl przed transferem)

Wtedy masz obstawione:
ze robisz transfer w dobrym czasie
oraz ze ewentualna immunologia nie przeszkodzi w transferze
I heparyne dolozy Ci jesli wyjdzie cos nie tak w krzepliwosci

Tyle zebralam na dziś - moze cos wykorzystasz??

Działaj kochana!!!

Jeszcze wlasnie nie
Czekam do wizyty
Kochana widze jeszcze ze Invicta Waw ma bezplatna konsultacje dla par ktorym nie powiodlo sie ivf, moze chcesz sprawdzic co Ci powiedza?
albo zobacz ten artykuł, może to jakaś wiedza dla Ciebie na wizytę:

i żeby było jasne to nie reklama! :p

Dziewczyny czy z ovitrelle trzeba powietrze wypuscic ze strzykawki czy tak z tym wstrzykiwac? Bo w ulotce nic noe jest napisane i tym.

A ja 5 lat sie starali I coo mi tera

Widze ze hormony daja wam znac nie powiedzialam ze to pojscie na latwizne czytaj miedzy wierszami
Jej nie chodziło o twoja wypowiedz tylko chciała skomentować komentarz do twojej ale chyba jej usunęło tamten komentarz i został tylko twoj wpis :-) wiec sie poklucilyscie bez sensu o komentarz który nie był do ciebie bo to dżoasia napisała ze poszła na łatwiznę bo zrobiła in vitro :-)

reklama
Do góry