reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Kochana nie wiem czy mnie pytasz ;-) transfer w poniedziałek 20.05. Dzień punkcji to dzień 0 i potem liczysz albo 3 dni albo 5 zależy czy podajemy 3dniowy zarodek czy blastocyste. My bierzemy udział w badaniu klinicznym i warunkiem sponsora jest podanie blastocysty więc 20 maja transfer. ;-)

A w jakim miescie to badanie?

reklama
Dziewczyny ja juz po wizycie. Jajka rosna na prawym jest jakies 8 pecherzykow w tym 4-5szt 14mm a na lewym slabiej bo ogolnie jakies 4 pecherzyki mniejsze. Dostalam juz od dzis cetrotide na 3 dni. Kolejna wizyta w srode i wtedy lekarz powie kiedy punkcja, w srode mam miec pobrany komplet badan do znieczulenia ale nie wiem co to ma byc. Najprawdopodobniej w sobote lub niedziel.
Dziewczyny to dopiero pozniej dostane ten zastrzyk ovitrele? Tzn po tych zastrzykach cetrotide?

Dziewczyny ja juz po wizycie. Jajka rosna na prawym jest jakies 8 pecherzykow w tym 4-5szt 14mm a na lewym slabiej bo ogolnie jakies 4 pecherzyki mniejsze. Dostalam juz od dzis cetrotide na 3 dni. Kolejna wizyta w srode i wtedy lekarz powie kiedy punkcja, w srode mam miec pobrany komplet badan do znieczulenia ale nie wiem co to ma byc. Najprawdopodobniej w sobote lub niedziel.
Dziewczyny to dopiero pozniej dostane ten zastrzyk ovitrele? Tzn po tych zastrzykach cetrotide?
Ovitrelle dostaniesz jak ci ustala punkcje, podajesz 36h przed. Jajek jest wystarczajaco, nie przejmuj sie, do soboty jeszcze spokojnie urosna, a przynajmniej obejdzie sie bez hiperki. Uprzedzam, ze po cetrotide.mozesz.miec.bolesne zgrubienie i zaczerwienione miejsce na brzuchu, ale to nic nadzwyczajnego, przejdzie po kilku godzinach.
Pakiet do znieczulenia to m.in krzepliwosc i elektrolity.

Dziewczyny musze Wam pokazać. W mieście Kołobrzeg planują dopłaty do in vitro. Ktoś na fb udostepnil wypiedz pani prezydent a pod spodem komentarze. Pierwszy z góry... jak tak mozna???
Screenshot_20190513-201605_Facebook.jpeg

Dziewczyny byłam dziś na monitoringu przed crio, pęcherzyk ma 22 mm ale jeszcze nie pękł. Jutro kolejna wizyta i mam nadzieje, że pęknie ale gdyby nie to czy jest sens podać duże dawki progesteronu i zrobić i tak transfer? Moja lekarka tak proponuje bo mówi, że śluzówka jest idealna i szkoda by było nie zrobić. Co uważacie?

Ovitrelle dostaniesz jak ci ustala punkcje, podajesz 36h przed. Jajek jest wystarczajaco, nie przejmuj sie, do soboty jeszcze spokojnie urosna, a przynajmniej obejdzie sie bez hiperki. Uprzedzam, ze po cetrotide.mozesz.miec.bolesne zgrubienie i zaczerwienione miejsce na brzuchu, ale to nic nadzwyczajnego, przejdzie po kilku godzinach.
Dzieki Asia dobrze wiedziec jakie moga byc reakcje po zastrzyku. Nie no wole by obeszlo sie bez hiperki.
Kurcze a rece to juz mam sine po dwóch pobraniach krwi. Az sie boje co bedzie dalej :-( pomimo ze pobieraja cienka igla krew to i tak siniaki sa. No ale coz...

Dziewczyny byłam dziś na monitoringu przed crio, pęcherzyk ma 22 mm ale jeszcze nie pękł. Jutro kolejna wizyta i mam nadzieje, że pęknie ale gdyby nie to czy jest sens podać duże dawki progesteronu i zrobić i tak transfer? Moja lekarka tak proponuje bo mówi, że śluzówka jest idealna i szkoda by było nie zrobić. Co uważacie?
A mialas ovitrelle? Ilerację masz zarodkow? Bo jesli tylko jeden to nie wiem czy bym ryzykowala... chociaz na sztucznym cyklu w sumie pekniety pecherzyk nie jest potrzebny...

Zastrzyk Ovitrelle dostaniesz 36 godzin przed punkcją[emoji6][emoji110]

reklama

Mi przed znieczuleniem nie robili badań ani na krzepliwość ani jonogramu[emoji44][emoji33]

Do góry