reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny muszę się wygadać.Moja bliska osoba dziś się dowiedziała ze dzidzus jeśli nie dojdzie samoistnie do poronienia i tak nie przeżyje.Jest w 10 tc z naturalnego poczęcia.

reklama
Cześć dziewczyny [emoji3526] jutro mam transfer jakieś złote rady od Was?
Starać się nie myśleć za dużo (wiem, wiem łatwo powiedzieć ;))
możesz jeść świeżego, dojrzałego ananasa. Jakieś 2-3 plasterki. Ananas ma składnik który podobno pomaga w zagnieżdżaniu. Unikaj gorących kąpieli, stresu i mi lekarka za każdym razem przypominała żeby nie skakać, podskakiwać itp. :)
Powodzenia! :)

Pomocy!!!!
Czy to normalne że rano i do południa czuje się dobrze A tak od godz 17 jest mi tak niedobrze że tylko leżę i nie wstaje :-(
Czuje się jakbym dzień wcześniej ostro popila i po prostu jestem nie do życia ;-( ciężko mi jest z tym strasznie funkcjonować :-( czy to normalne że zamiast z rana mam na wieczór takie stany?
Do tego dochodzi ból głowy....

@Jodzia wiem dieta i ta nasza insulina ale pozwolilas sobie na annanasa przed i po transferze?? Czy zdecydowanie nie???

Ktos pisal ze ananas aktywuje / pobudza komorki nk
Wiec jesli mialas badana immunologie i sa podwyzszone to nie jesc
A jesli nie to jak najbardziej wskazane.
Powodzenia [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

@Jodzia wiem dieta i ta nasza insulina ale pozwolilas sobie na annanasa przed i po transferze?? Czy zdecydowanie nie???
Przy pierwszym transferze był ananas, orzech, awokado. Odpoczywalam. Spacerowalam. I nic z tego nie wyszło.
Teraz zero tego wszystkiego. Po transferze poszliśmy do centrum handlowego na zakupy potem 3h autem do domu. Na drugi dzien do pracy. Następne dni kupiliśmy rośliny i walczylam w ogrodku.
I się udało.
Wiec jak to dziewczyny mówią jak się ma udać to tak będzie. Nic nie poradzisz. Jedynie się nie przemeczyc za bardzo.
Powodzenia :-)

Kochana to znaczy ze co ktorym dniu masz miec transfer ?? Jak to sie wtedy liczy w takim razie ?? Cykl naturalny czy sztuczny??
Kochana nie wiem czy mnie pytasz ;-) transfer w poniedziałek 20.05. Dzień punkcji to dzień 0 i potem liczysz albo 3 dni albo 5 zależy czy podajemy 3dniowy zarodek czy blastocyste. My bierzemy udział w badaniu klinicznym i warunkiem sponsora jest podanie blastocysty więc 20 maja transfer. ;-)

reklama
Przy pierwszym transferze był ananas, orzech, awokado. Odpoczywalam. Spacerowalam. I nic z tego nie wyszło.
Teraz zero tego wszystkiego. Po transferze poszliśmy do centrum handlowego na zakupy potem 3h autem do domu. Na drugi dzien do pracy. Następne dni kupiliśmy rośliny i walczylam w ogrodku.
I się udało.
Wiec jak to dziewczyny mówią jak się ma udać to tak będzie. Nic nie poradzisz. Jedynie się nie przemeczyc za bardzo.
Powodzenia :-)
Mi lekarz przy tym transferze powiedział że chociażbym stanęła na głowie to jak się ma udać to sie uda :) więc nie przesadzam i grzecznie czekam na becisko aż będzie wysokie do nieba :)

Do góry