reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kto po in vitro?

Dziewczyny muszę się wygadać.Moja bliska osoba dziś się dowiedziała ze dzidzus jeśli nie dojdzie samoistnie do poronienia i tak nie przeżyje.Jest w 10 tc z naturalnego poczęcia.

reklama
Cześć dziewczyny [emoji3526] jutro mam transfer jakieś złote rady od Was?
Starać się nie myśleć za dużo (wiem, wiem łatwo powiedzieć ;))
możesz jeść świeżego, dojrzałego ananasa. Jakieś 2-3 plasterki. Ananas ma składnik który podobno pomaga w zagnieżdżaniu. Unikaj gorących kąpieli, stresu i mi lekarka za każdym razem przypominała żeby nie skakać, podskakiwać itp. :)
Powodzenia! :)

Pomocy!!!!
Czy to normalne że rano i do południa czuje się dobrze A tak od godz 17 jest mi tak niedobrze że tylko leżę i nie wstaje :-(
Czuje się jakbym dzień wcześniej ostro popila i po prostu jestem nie do życia ;-( ciężko mi jest z tym strasznie funkcjonować :-( czy to normalne że zamiast z rana mam na wieczór takie stany?
Do tego dochodzi ból głowy....

@Jodzia wiem dieta i ta nasza insulina ale pozwolilas sobie na annanasa przed i po transferze?? Czy zdecydowanie nie???

Ktos pisal ze ananas aktywuje / pobudza komorki nk
Wiec jesli mialas badana immunologie i sa podwyzszone to nie jesc
A jesli nie to jak najbardziej wskazane.
Powodzenia [emoji1307][emoji1307][emoji1307]

@Jodzia wiem dieta i ta nasza insulina ale pozwolilas sobie na annanasa przed i po transferze?? Czy zdecydowanie nie???
Przy pierwszym transferze był ananas, orzech, awokado. Odpoczywalam. Spacerowalam. I nic z tego nie wyszło.
Teraz zero tego wszystkiego. Po transferze poszliśmy do centrum handlowego na zakupy potem 3h autem do domu. Na drugi dzien do pracy. Następne dni kupiliśmy rośliny i walczylam w ogrodku.
I się udało.
Wiec jak to dziewczyny mówią jak się ma udać to tak będzie. Nic nie poradzisz. Jedynie się nie przemeczyc za bardzo.
Powodzenia :-)

Kochana to znaczy ze co ktorym dniu masz miec transfer ?? Jak to sie wtedy liczy w takim razie ?? Cykl naturalny czy sztuczny??
Kochana nie wiem czy mnie pytasz ;-) transfer w poniedziałek 20.05. Dzień punkcji to dzień 0 i potem liczysz albo 3 dni albo 5 zależy czy podajemy 3dniowy zarodek czy blastocyste. My bierzemy udział w badaniu klinicznym i warunkiem sponsora jest podanie blastocysty więc 20 maja transfer. ;-)

reklama
Przy pierwszym transferze był ananas, orzech, awokado. Odpoczywalam. Spacerowalam. I nic z tego nie wyszło.
Teraz zero tego wszystkiego. Po transferze poszliśmy do centrum handlowego na zakupy potem 3h autem do domu. Na drugi dzien do pracy. Następne dni kupiliśmy rośliny i walczylam w ogrodku.
I się udało.
Wiec jak to dziewczyny mówią jak się ma udać to tak będzie. Nic nie poradzisz. Jedynie się nie przemeczyc za bardzo.
Powodzenia :-)
Mi lekarz przy tym transferze powiedział że chociażbym stanęła na głowie to jak się ma udać to sie uda :) więc nie przesadzam i grzecznie czekam na becisko aż będzie wysokie do nieba :)

Do góry