reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Tak 13 marca mialam☺ No wlasnie nie wiem czy to teraz czy za wczesnie☺ Tak mi doktor wyznaczyl, I dzisiaj test Pappa robilam. A Jak Kochane u Was z mdlosciami ja dzisiaj mam apogeum wymiotowalam juz 3 razy ale ja nie dam rady jezdzic autembod razu mnie zbiera na wymioty.
No właśnie czytałam, żeby test pappa wcześniej zrobić niż usg, aby w dniu usg mieć komplet opisu. Ja ma na 20.05 i 27.05 (robię w dwóch miejscach), a Vinszka ma na 24.05. Ale od 11 tc można już robić ;)
Ja nie mam mdłości i wymiotów, w poprzedniej też nie mialam. Podobno złe samopoczucie oznacza chłopca :) ;) Taka legenda krąży wśród moich znajomych, które miały ciąże obu płci. No biedna jesteś z tym samopoczuciem. Ja bym chyba umarła ze strachu, gdybym miała wymiotować, mam fobię. Może z końcem 1-go trymestru już Ci minie.

reklama
Się zdenerwowałam ;-) wiec wracajac do swojego miasta zapisałam się jeszcze na wizytę do gina. No i byłam. Zupełnie inny obraz. Widać pecherzyk zoltkowy i zarodek. Serduszka jeszcze nie. Obraz odpowiedni do wieku wynikającego z transferu 8-) ale odetchnelam z ulgą.
Jak ja się cieszę :-) nadal nie mogę w to uwierzyć.
Teraz czekam na serduszko :-)

@Kurcia ten sam doktorek. Sprzęt faktycznie nie najlepszy ;-)
I super! Dobrze, że poszłaś do innego. Przynajmniej jest co oblewać sokiem i stresu mniej. Gratuluję. Serduszko za tydzień już będzie. [emoji3531]

Vinszka na jakiej zasadzie robisz prenatalne szczegolowe USg czy z krwi ?
Robię prenatalne + PAPPA jak coś nas zaniepokoi to zrobimy chyba nifti, ale mam nadzieję, że nie będziemy musieli. [emoji110]
[/QUOTE]
A da sie samemu zinterpretować Pappa tam są podane jakieś normy?[/QUOTE]Oj nie. Niby normy są, ale interpretuje się z obrazem USG, dlatego samemu nie ma co się bawić w specjalistę [emoji87][emoji12]

Oj coś już można było podejrzewać ok. 18 tc. Od 20 zaczynał rosnąć szybciej[emoji7] w 17 poczułam ruchy.
Kurcze, naprawdę @Pala i @Vinszka nie macie brzuszka? Ja już mam wielki (zdjęcie), a transfer miałam dwa dni przed Wami... chyba mam kiepskie mięśnie brzucha :(

Załączniki

• E56A35AF-776C-4890-B578-2F49E44AC1ED.jpeg
    E56A35AF-776C-4890-B578-2F49E44AC1ED.jpeg
    234,5 KB · Wyświetleń: 129
Kurcze, naprawdę @Pala i @Vinszka nie macie brzuszka? Ja już mam wielki (zdjęcie), a transfer miałam dwa dni przed Wami... chyba mam kiepskie mięśnie brzucha :(
Ale super brzusio [emoji7][emoji7][emoji7] ja takiego to nie wiem kiedy się doczekam. Dziś 10+4, a jedyne co widać - to oponkę na heparynę [emoji23]
IMG_20190506_161026.jpeg

reklama
Ale super brzusio [emoji7][emoji7][emoji7] ja takiego to nie wiem kiedy się doczekam. Dziś 10+4, a jedyne co widać - to oponkę na heparynę [emoji23]Zobacz załącznik 969494
Ja taki właśnie bym chciała, marzyłam o takim, bo przy bliźniętach nie nacieszyłam się płaskim brzuchem za długo... Mam 3 wesela w tym roku, liczyłam, że nie będę na nich wielorybem :( Termin mam na 5.12. a wyglądam, jakbym rodziła we wrześniu.

Do góry