reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Leczymy się w Gdyni w invimed. Badań porobilismy już sporo z krwi itp. Wszystko wychodzi idealnie u mnie i u męża. Z mojej strony nie ma przeciwwskazań żeby zajść w ciążę. Jedziemy długim protokołem. Amh mam 3,33. Co do samopoczucia to czuję się dobrze. Ale jakieś przeziębienie mnie bierze i zastanawiam się czy mogę normalnie coś brać jakiś gripex czy coś takiego????
Od 2 biorę gonapeptyl. Jestem po resekcje żołądka i dr prowadzi mnie patrząc na inną pacjentek po takiej operacji z identycznymi wynikami co moje. Jej udało się za pierwszym razem
No to życzę powtórki ;) oby było tak samo.
Co do lekarstw to ja nie wiem, ale dziewczyny napewno zaraz coś dodadzą od siebie. Intuicja mi mówi, żeby nie brać Gripexu, ale poczekaj na wypowiedzi innych, a póki co ciepła herbata z cytryną i imbirem, co więcej nie wiem

reklama
A ten ovaleap to na co to jest? Bo nie kojarze jakoś:dry:
Mi po Clexane zaczęły się krwiaczki robic i pozniej już trudniej było robic zastrzyki. Aż troszke boje się, bo mam mutacje i wskazania do brania go w całej ciazy. Ale niech tylko bede, to takie przeszkody nie beda mi straszne:yes:
Ovaleap to lek do stymulacji, ktory podaje sie penem :)

Wlasnie juz lepiej sie czuje. U mnie sikania zawsze było dużo razy i w duzych ilosciach tylko przed tymi atakami malutko. Ale wlasnie bylam w wc i wysikalam malutki kamyczek wielkosci glowki od szpilki wiec widocznie on sie b przedstawal przez tydzień a lekarz go noe zauwazyl bo byl juz w pecherzu i pwenie dlatego tak pielko. Zobaczymy co bedzie teraz jak go wysikalam.
Piasek nawet powoduje okropny ból A taki kamyczek to wcale nie jest taki mały w porównaniu jakimi kanałami malutkimi przedostaje się do pęcherza. Wierzę że to on był przyczyną bólu i masz to za soba

Witam. Dawno mnie tu nie bylo... Ale pojawiam sie znow kochane Panie z pytaniem. Nasza ciaza po in vitro zakonczyla sie sukcesem. Mamy malego 4-miesięcznego chlopca. Niestety w trakcie ciąży okazalo sie ze mamy komplikacje po calej stymulacji, pojawila sie ogromna 12cm torbiel na jajniku. Ciaza zostala rozwiazana cesarskim cięciem a mnie niestety usunieto caly jajnik z jajowodem. I teraz moje pytanie przyszlosciowe, czy ktorejs z Was udalo sie zajsc w ciaze oczywiście in vitro z jednym jajnikiem?

Witam. Jestem tutaj nową osobą i małymi kroczkami poznaje forum;) w czerwcu mamy umowiona 1 wizytę w gamecie w Gdyni. Starmy się o dzidzię ponad 3 lata. Za nami jedna ciąża pozamaciczna- pęknięta ;( i dwie nieudane inseminacje- nieudane bo mimo ovitrelle pęcherzyki nie pekają. Moglybyscie mi napisac jak wyglada pierwsza wizyta w klinice? Czego sie spodziewac? Jak się przygotować? Do tej pory leczylismy się w klinice przy szpitalu specjalistycznym w Szczecienie. Dziekuje za odpowiedzi. ;)

Witam. Dawno mnie tu nie bylo... Ale pojawiam sie znow kochane Panie z pytaniem. Nasza ciaza po in vitro zakonczyla sie sukcesem. Mamy malego 4-miesięcznego chlopca. Niestety w trakcie ciąży okazalo sie ze mamy komplikacje po calej stymulacji, pojawila sie ogromna 12cm torbiel na jajniku. Ciaza zostala rozwiazana cesarskim cięciem a mnie niestety usunieto caly jajnik z jajowodem. I teraz moje pytanie przyszlosciowe, czy ktorejs z Was udalo sie zajsc w ciaze oczywiście in vitro z jednym jajnikiem?
Mam znajomą, ktora, co prawda naturlanie ale w piersza ciaze zaszla gdy miala 1 caly jajnik a drugi czesciow usuniety a w druga ciaze zaszla majac juz tylko jeden jajnik i to tez z wycinanymi na nim guzami, takze jest to możliwe;)

Mam znajomą, ktora, co prawda naturlanie ale w piersza ciaze zaszla gdy miala 1 caly jajnik a drugi czesciow usuniety a w druga ciaze zaszla majac juz tylko jeden jajnik i to tez z wycinanymi na nim guzami, takze jest to możliwe;)
Mamy zamrozonych jeszcze 6 zarodkow wiec chce jeszcze wrocic po rodzeństwo dla synka. Oczywiscie jeszcze musze odczekac. Napewno jest mniejsze prawdopodobieństwo powodzenia aczkolwiek juz do stymulacji nie będziemy podchodzic.

Piasek nawet powoduje okropny ból A taki kamyczek to wcale nie jest taki mały w porównaniu jakimi kanałami malutkimi przedostaje się do pęcherza. Wierzę że to on był przyczyną bólu i masz to za soba
Tak mysle ze to byla jego przyczyna wiec musle ze to juz za mna i bedzie juz dobrze

reklama
Witam. Jestem tutaj nową osobą i małymi kroczkami poznaje forum;) w czerwcu mamy umowiona 1 wizytę w gamecie w Gdyni. Starmy się o dzidzię ponad 3 lata. Za nami jedna ciąża pozamaciczna- pęknięta ;( i dwie nieudane inseminacje- nieudane bo mimo ovitrelle pęcherzyki nie pekają. Moglybyscie mi napisac jak wyglada pierwsza wizyta w klinice? Czego sie spodziewac? Jak się przygotować? Do tej pory leczylismy się w klinice przy szpitalu specjalistycznym w Szczecienie. Dziekuje za odpowiedzi. ;)
Hej. Ja też w ZS ale w Vitrolive klinika i tam miałam cała stymulację i transfer , u nas wizyta pierwsza to lekarz zrobił wywiad ze mną i mężem , przy okazji mieliśmy wyniki nasienia ,wyniki od androloga ,i moje , zlecil porobić inne i później umawianie na wizytę jak są porobione wyniki i jest wszystko ok ,lub ew jeszcze jakieś dodatkowo zrobić czy nie,jak jest ok dobiera stymulację i działacie ;) Także powodzonka

Ostatnia edycja:
Do góry