reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kto po in vitro?

Cześć. Jestem tu nowa. 2. 05 ruszyliśmy z protokołem :) mamy już 7 letniego synka poczętego naturalnie bez żadnych problemów. Teraz niestety przez leki męża nasienie krotkomowiac jest tragiczne więc jedyna szansą na rodzeństwo dla Doriana jest in vitro. To nasze pierwsze podejście. Pozdrawiam :)

reklama
U mnie w klinice przy stymulacji mialam badany estradiol i progesteron 3 razy przed każdą wizytą kontrolną.
Ja po punkcji w novum nie mialam świeżego transferu wiec na 100% nie wiem ale chyba juz nie badają...
Po pierwszej punkcji w Uk tez juz po nie mialam hormonow badanych a mialam transfer świeżaka...

W innych klinikach pewnie inaczej, ale to juz niech inne dziewczyny podpowiedzą ...[emoji6]
i przrd rozpoczeciem stymulacji bada sie estradiol i progesteron?

Cześć. Jestem tu nowa. 2. 05 ruszyliśmy z protokołem :) mamy już 7 letniego synka poczętego naturalnie bez żadnych problemów. Teraz niestety przez leki męża nasienie krotkomowiac jest tragiczne więc jedyna szansą na rodzeństwo dla Doriana jest in vitro. To nasze pierwsze podejście. Pozdrawiam :)
Cześć. Witaminy Cię:) może opowiesz coś na temat gdzie się leczycie? Jakie badania już za Wami? Problem tylko z nasieniem? Jak się czujesz? Jak rozumiem krótki protokół?

Pierwsze badanie hormonów przy stymulacji na krotkim protokole mialam 6dc a 5dnia stymulacji. Wtedy tez miałam pierwsza wizyte kontrolna
Aha myslalm ze powinno sie zbadac przed stymulacja i moj lekarz cos pominal. Pytam bo w srode mam wizytę przed stymulacja juz ze wszystkimi badaniami i jesli bedzie ok to zaraz zaczynam stymulacje hmm miesiaczka ma byc w tym tygodniu wiec pewnie zaraz po wizycie zaczne. Dlatego pytam tez o te hormony bo ja badanie progeateronu mialam jeszcze w tamtym roku w 23 dniu cklu a FSH w styczniu.

Cześć. Witaminy Cię:) może opowiesz coś na temat gdzie się leczycie? Jakie badania już za Wami? Problem tylko z nasieniem? Jak się czujesz? Jak rozumiem krótki protokół?
Leczymy się w Gdyni w invimed. Badań porobilismy już sporo z krwi itp. Wszystko wychodzi idealnie u mnie i u męża. Z mojej strony nie ma przeciwwskazań żeby zajść w ciążę. Jedziemy długim protokołem. Amh mam 3,33. Co do samopoczucia to czuję się dobrze. Ale jakieś przeziębienie mnie bierze i zastanawiam się czy mogę normalnie coś brać jakiś gripex czy coś takiego????
Od 2 biorę gonapeptyl. Jestem po resekcje żołądka i dr prowadzi mnie patrząc na inną pacjentek po takiej operacji z identycznymi wynikami co moje. Jej udało się za pierwszym razem

Zwoec zastanawialam sie jiz by jutro iscvi zrobic badanie tych hormonow tylko czy jest sens?
Tak normalnie w naturalnym cyklu hormony sie bada w określonym dniu cyklu
Progesteron okolo 21dc, fsh 2-3dc, estradiol u mnie w klinice zalecali chyba11-12 itp.
Więc jutro chyba nie ma sensu badac...

A jak sie dzis czujesz. Lepiej juz po antybiotyku?
Powiem Ci że ja mam częste infekcje pecherza, ale u mnie to sie objawia tylko strasznym pieczeniem i częstym sikaniem po trochu. Takiego bolu jak u Ciebie nigdy nie mialam... ale kazdy inaczej pewnie przechodzi.

reklama
Do góry