reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Byłam wczoraj na ostatecznej werfikacji i nic z tego . beta <0,1 . dał mi skierowanie na biopsje śluzu z macicy na 2 etapy oraz mogę się podjąć poszeżenia wejścia do macicy przed zabiegiem .Stwierdził że już mam wszystkie badania zrobione i tarczycę też i jest wszystko w normie on rozłożył ręce i nie wie dlaczego ja nie zachodzę w ciąży . Jak doktor sieg włodzimierz powiedział że według piśmienictwa powinnam być w ciąży . Jak będę miała wyniki biopsji to już mam kierować się do samego ordynatora prof. Krzysztof Łukaszuk kliniki Invicta gdańska oraz bydgoszczy bo on może znajdzie wyjście z sytuacji . Jestem załamana bo lekarz który prowadzi mnie od początku rozłozył ręce co ja mam zrobić .

O jeny to dobrze ze do niego nie poszłam bo z tego co piszesz to on potrafi zapłodnić tylko łatwe przypadki wystarczy jakis problem i juz sie wycofuje masakra

reklama
2 podejscie do in vitro . pierwsze było ze swiezaka a drugie z zamrozonego i nic . Niby po to aby sprawdzić dlaczego sie zarodki nie iplantuja .Lecz lekarz stwierdził że jak byłby problem z iplantacja to entometrum było by ponizej normy a umnie nie ma tego . Lekarz nie ma pomysłow dlaczego nie zachodzę .
Ale to chyba jeszcze nie powod do paniki.. Statystycznie Co 3cie podejscie sie udaje.. Crio to ok 27-28% powodzenia wiec nawet troszke mnie mniej.. napewno za ktrorym zaskoczysz! Moze akurat ten cykl z ktorego byly zarodki nie byl wlasciwy.. Max 50% szybko rozwijajacych sie blastocyst jest prawidlowo henenytcznie aby dac ciaze wiec trzevba probowac dalej.. Jak zaczelam historie z forum w 2012 to do konca 2013 jak bylam na nim aktywny bylo mnowstwo przypadkow I predzej czy pozniej prawie kazdej sie udawalo jesli probowaly.. bylo bardzo duzo przypadkow ciazy naturnej krotko bo porodzie po IVF :D

Mam już wyniki
Beta 48,47 mIU/ml - pierwszy zastrzyk ovitrelle podany 19.04 pół ampułki i pregnyl 24.04 też pół ampułki
Estradiol- 665,68 pg/ml
Progesteron 8,87 ng/ml

Progesteron wyszedł trochę niski, ale właśnie miałam telefon z kliniki i mam zwiększoną luteinę 3x4 i dodatkowo od dzisiaj wchodzi prolutex :)
A ile zarodków miałaś podanych i ilodniowe?

Dziewczyny witam Was ponownie. ;-* napewno tylko część mnie kojarzy i pamięta, ponawiam się rzadko ale bardzo sobie cenię waszą wiedzę, pomoc i wsparcie. Przypomnę, że u nas niepłodność idiopatyczna, przyczyna nieznana. 14 miesięcy temu urodziłam córkę ze świeżego transferu. W lutym 2019 mialam criotransfer jedynego zamrozonego zarodka- nie udało się. Trochę się podlamalam bo nie stać nas już było na kolejne in vitro. I...wywalczylam udział w badaniu klinicznym w Novum (To nasza klinika) i będziemy mieć wszystko za free :-) od najbliższego cyklu zaczynamy stymulacje. Nasza radość jest ogromna. I tu moje pytanie- wcześniej mialam podany 3dniowy zarodek, teraz w tym badaniu jest wymóg sponsora, żeby podawać blastocyste. Co jest lepsze waszym zdaniem? A i moze jest tu ktoś jeszcze co tak jak ja będzie brał udział w badaniu IMPLANT 4?
@Konstancja27 ja jestem po tym badaniu klinicznym z tym, że w Białymstoku.

reklama
Do góry