reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Tak crio w ciechocinku. Transfer po punkcji był odwołany ze względu na bardzo grube endometrium. U nas nie była znana przyczyną niepowodzeń. Juz nam proponowano KD w poprzędzie klinice ale sama szukałam i jezdzilam po lekarzach min. Pasikonik. W końcu zrobilam krzywa cukrowo-insulinowa. Szukając porownań wyników trafiłam na post @Dgd. A traf chciał ze to ta sama okolica :-) I to był strzał w dziesiątkę. Lekarz się złapał za głowę jak zobaczył wyniki a jak usłyszał ze 4 lekarzy powiedziało ze jest ok to już był w szoku. U mnie był problem w ogromnych wyrzutach insuliny po posiłku. Gdyby nie on to pewnie kliniki dalej by nas oproznialy z kasy a my byśmy płacili. Mam do nich straszny żal. Bo oni nie szukają przyczyny. A może już dawno by nam się naturalnie udało....
Szczerze to nie sądziłam ze sie uda. Tym bardziej ze stymulacja była jeszcze kiedy nie brałam leków i moje wyrzuty insuliny mogły mocno wpłynąć na jakoś tych komórek.
Teraz to się martwię wartością bety. Ze tak niski. No i miałam straszne bóle podbrzusza po transferze po prawej stronie. Mam nadzieje ze ulokować się w odpowiednim miejscu :-)
Jodzia ooogromnie się cieszę, bo żal mi było że ci nie wychodzi. Wydaje mi się że przy 3 dniowych beta jest naprawdę ok. Ważny jest przyrost, daj nam koniecznie znać ale już ci gratuluje.

reklama
Kochane a chciałam zapytać bo ja biorę pregna plus tabletki, moja dieta jest uboga w ryby czy pasowałoby zażywac dha witaminy?Czy spytac lekarza w poniedziałek o to:-)

Kurczę, nie wiem na jakim cyklu, bo nie wiem czym się różni cykl naturalny od sztucznego w in vitro :D. Stymulację zaczęłam w cyklu naturalnym 2-go dnia cyklu, następnie punkcja w 11 dniu cyklu i po 3-ech dniach podany zarodek ;)
U mnie progesteron musieli wyhamowywać już podczas stymulacji, bo był wysoki a nie mial prawa taki byc i hamował rozwój pęcherzyków.

Wolne DNA dziecka badają z krwi matki. Na wyniki czeka się od 4 do 6 tyg, bo wyniki przychodzą z USA. Kosztuje ok 2 tys zł.

Ja też jestem wiecznie zmęczona, wiecznie spiąca. Do niczego sie nie nadaję, nawet żeby kiwnąć palcem w kuchni i jakiś obiad zrobić. No i chodzę cały czas jakaś zła, wkurzona. Mózg też mi nie pracuje, czuję pustkę intelektualną :(. Niestety rozliczam podatki w dwóch firmach i to co wyprawiam w obliczeniach zasługuje na nobla, a księgową jestem od lat :)
O dobrze wiedziec ze mamy tu księgowa :-)

Ja kiedyś drążyłam ten temat i któryś lekarz (może Paśnik) mówił, że poziom, który wychodzi z krwi o niczym nie świadczy, bo przy tej mutacji chodzi o wchłanianie. Nie pamiętam już szczegółów.

Ja akurat brałam i biorę femibion 1 na zmianę z dha mama premium, ale dokładałam sporo Wit. D, bo femibion ma tycie wartości w sobie. Jak masz problem z tarczycą to tym bardziej (mi endokrynolog kazał brać vigantoletten, bo to jedyny lek na rynku a nie suplement). Teraz jest już bez recepty.
Dzieki. No u mnie delikatnie jest problem z tsh ale uregulowany lekami. Dzieki

@Aduś16 trzymam kciuki
@Pini88 życzę pięknych widoków [emoji3590]

Ja już po wizycie z embiologiem. Kropek jest gotowy, pięknie się rozmroził. Za godzinkę zabieram go do domu
[emoji3590] [emoji3590]

Super, teraz czekamy na wynik [emoji177][emoji177]

Dziewczyny, ja też podziwiam Wasza wiedzę [emoji122] [emoji4] super [emoji4][emoji4]

Ja tez prosze o dopisanie [emoji4]
8.05 - usg prenatalne I trymestru i test pappa

Dziewczyny takie pytanie - zaczęłam tydzień temu we wtorek brać antyki. Przez weekend zaczął mnie pobolewać trochę brzuch, tak jak na okres, a dziś już zaczęłam plamić na czerwono. Wizytę mam dopiero w sobotę i nie wiem co robić. Zdarzyła Wam się taka sytuacja, aby plamić po antykach?

Strasznie bolą mnie plecy :-( ciężko mi wysiedziec i jak chodzę mnie okropnie bolą. Czy ktoś miał podobnie? Od czego tak się dzieje? Niepokoi mnie to bo ból jest straszny:-(

Dziewczyny takie pytanie - zaczęłam tydzień temu we wtorek brać antyki. Przez weekend zaczął mnie pobolewać trochę brzuch, tak jak na okres, a dziś już zaczęłam plamić na czerwono. Wizytę mam dopiero w sobotę i nie wiem co robić. Zdarzyła Wam się taka sytuacja, aby plamić po antykach?

Ja plamilam dosc dlugoi pisalam do lekarza co robic. Ale to nie byly plamienia z czerwonej krwi a bardziej brazowe. I mi kazal brac normalnie leki.
Skonsultuj ze swoim lekarzem

reklama
Do góry