reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kto po in vitro?

Ale to w ogole nie byl koniec czarnej serii, kilka dni pozniej zmarla moja babcia z ktora od dziecka mieszkalam w Sylwestra ja pochowalismy (a poronilam 14 grudnia).
Moj pracodawca wiedzial o ciazy, a potem o poronieniu, gdy wrocilam do pracy 2 stycznia po przerwie swiatecznej wreczono mi... wypowiedzenie (!!!) po 5 latach pracy (gdzie podkreslam bylam naprawde sumiennym pracownikiem, potrafilam z urlopu wakacyjnego zjechac zeby uratowac kontrakt...). Dali mi tylko dziwny termin wyp. bo do konca obecnego miesiaca czyli kwietnia oraz ustna informacje, iz jest to tylko papier i moge sie jeszcze ZASTANOWIC NAD SOBA (!).
Bylam takim wrakiem, ze do pracy pochodzilam jeszcze tydzien i wzielam zwolnienie od psychiatry, nie chcialam juz tam wracac... Byli wsciekli mialam dwie komisje... 8 lutego test okazal sie ponownie pozytywny, a ja w obawie o powtorke nikomu nie mowilam. I tak dotrwalam do 13go tygodnia na zwolnieniu od psychiatry, a w zeszlym przeszlam na L4 od ginekologa oczywiscie z kodem B, wiec z racji ciazy musza cofnac wypowiedzenie...
W calej tej historii rowniez zwiazek z babcia nie zakonczyl sie na jej smierci bo termin porodu wypada mi DOKLADNIE w ten sam dzien w ktorym urodzila sie babcia!
Tak sie wszystko wyprostowalo...
Wow jaka masakra co za paskudny szef...
Moze to znak od niej ze nad toba czuwa i ze jest przy tobie...

reklama
Witaj Kochana :)
Dziękuję ze o mnie pamiętasz , no tak ja działam jak to na siłaczkę przystało ;) poszłam po rozum do głowy chwilę się z nim pobilam i jestem obecnie na immunopresji z zalecenia mojej Pani doc. Doc Pasnik również przystal , biorę imuran , encorton oraz equoral i będziemy się przygotowywać do crio , jedyne co polecam to mam takie fazy po tych lekach ze własny mąż ma ze mnie nie zły ubaw , ogólnie czuje się rozbita i nie mam sił ale z wszystkiego staram się czerpać co to najlepsze i po prostu się opiepszam :p A co tam u was ? Zdążyłam tylko doczytać ze wywieźli Cię gdzieś na odpocZynek i odcieli dostęp do apteki ;) ( i bardzo dobrze !!!) A i też tak mam że chce być chociaż te dwa dni dłuŻej w ciąży :p tak ze doskonale Cię rozumiem ;)
Miło czytać, że działasz:) jest działanie jest nadzieja!!!
Jak brałam tylko encotron to miałam odloty (wiem, ciężko uwierzyć, że jedna tabletka może tak działać na moją masę), także przy Twojej dawce..... wierzę we wszystko :)
U mnie, dokładnie tak jak piszesz, czekam na zrobienie bety, jutro będzie siódmy dzień po transferze blastki.
A Ty kiedy robisz podejście pod crio? Nie znam nie na immunoterapii to nie wiem jak to się czasowo może rozłożyć.

Ale to w ogole nie byl koniec czarnej serii, kilka dni pozniej zmarla moja babcia z ktora od dziecka mieszkalam w Sylwestra ja pochowalismy (a poronilam 14 grudnia).
Moj pracodawca wiedzial o ciazy, a potem o poronieniu, gdy wrocilam do pracy 2 stycznia po przerwie swiatecznej wreczono mi... wypowiedzenie (!!!) po 5 latach pracy (gdzie podkreslam bylam naprawde sumiennym pracownikiem, potrafilam z urlopu wakacyjnego zjechac zeby uratowac kontrakt...). Dali mi tylko dziwny termin wyp. bo do konca obecnego miesiaca czyli kwietnia oraz ustna informacje, iz jest to tylko papier i moge sie jeszcze ZASTANOWIC NAD SOBA (!).
Bylam takim wrakiem, ze do pracy pochodzilam jeszcze tydzien i wzielam zwolnienie od psychiatry, nie chcialam juz tam wracac... Byli wsciekli mialam dwie komisje... 8 lutego test okazal sie ponownie pozytywny, a ja w obawie o powtorke nikomu nie mowilam. I tak dotrwalam do 13go tygodnia na zwolnieniu od psychiatry, a w zeszlym przeszlam na L4 od ginekologa oczywiscie z kodem B, wiec z racji ciazy musza cofnac wypowiedzenie...
W calej tej historii rowniez zwiazek z babcia nie zakonczyl sie na jej smierci bo termin porodu wypada mi DOKLADNIE w ten sam dzien w ktorym urodzila sie babcia!
Tak sie wszystko wyprostowalo...
Co to za szef!!!!! Nad czym Ty się masz zastanawiać? Wpadłaś na pomysł o co im chodziło?
Praca, to tylko praca, moja przyjaciółka powtarza: "popatrz, ja mam kartki, artykuły, notatki, one mnie nie przytulą, staraj się o dziecko jak masz z kim i zostaw pracę na drugim torze"

@sksk dzis masz 6dpt blastki?? Hihi nie skusisz sie na bete??:) @Agonia777 @Kurcia @Marzycielka jak się czujecie?? Wypoczywacie czy jakos
bardziej aktywnie? Bierzecie relanium i rozkurczowe?
@Marzycielka wiem ze
we wtorek testuje[emoji1320][emoji1320][emoji1320]
@Agonia777 a Ty jak samopoczucie kochana?
@Skarbulenka mam nadzieje ze zbieznosc zarodkow przyniesie i mi szczescie jak Tobie!![emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️ pieekna beta!!! Gratuluje szczescia!
@Carenik dzieki za wsparcie! Jestes kochana! Sweterek bede nosic jak tantiem[emoji3]
@Kamaaa ja Ci powiem ze szlo u mnie awokado, banan, sok z aronii, i codziennie suszone morele.
Odzywianie bylo mocno warzywno-kaszowe, malutko miesa i zero slodyczy[emoji8][emoji8][emoji1307][emoji1307][emoji1307] powodzenia i dawaj nam
znac! Kiedy monitoring?? A jak jestes lekko przeziebiona to odstaw witaminy one podobno dokarmiaja tez wirusy i bakterie (tak slyszalam). Niestet ja z endo problemu nie mialam, ok 7-8 bylo 2 dni przed transferem wiec potem podrastalo.. tylko raz przy iui mialam 5 wiec nie bylo szans ale i tak zrobili i dali proga
@Vinszka gratuluje cudownego malenstwa[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️ stosuje Twoje zlote zestawy[emoji4]
@Justyska13 niestety meza az tak nie badalismy, nie pomoge[emoji20]
@ilmenau - zebys juz dluzej nie musiala czekac na najpiekniejsze spotkanie swiata[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji1307][emoji1307][emoji1307] moze dzis? Kciukasy!!
@motylek24 - czytalam jak wiele przeszlas - podziwiam Twoja sile...
Jestes Wielka i pokazujesz nam ze TRZEBA WALCZYC. Ciesz sie szczesciem, niech juz Cie spotkaja same pelne szczescia dni!
@Butelka123 - niech majoweczka przyniesie pelen koszyczek jajeczek!! I piekne zarodeczki!!

Uff powodzenia dla Was! Jesli kogos nie doczytalam to wybaczcie, z kazda myslami jestem caly czas[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️

Ostatnia edycja:
@sksk dzis masz 6dpt blastki?? Hihi nie skusz sie na bete??:) @Agonia777 @Kurcia @Marzycielka jak się czujecie?? Wypoczywacie czy jakos
@Marzycielka wiem ze
@Skarbulenka mam nadzieje ze zbieznosc zarodkow przyniesie i mi szczescie jak Tobie!![emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️ pieekna beta!!! Gratuluje szczescia!
@Carenik dzieki za wsparcie! Jestes kochana! Sweterek bede nosic jak tantiem[emoji3]
@Kamaaa ja Ci powiem ze szlo u mnie awokado, banan, sok z aronii, i codziennie suszone morele.
Odzywianie bylo mocno warzywno-kaszowe, malutko miesa i zero slodyczy[emoji8][emoji8][emoji1307][emoji1307][emoji1307] powodzenia i dawaj nam
znac! Kiedy monitoring?? A jak jestes lekko przeziebiona to odstaw witaminy one podobno dokarmiaja tez wirusy i bakterie (tak slyszalam). Niestet ja z endo problemu nie mialam, ok 7-8 bylo 2 dni przed transferem wiec potem podrastalo.. tylko raz przy iui mialam 5 wiec nie bylo szans ale i tak zrobili i dali proga
@Vinszka gratuluje cudownego malenstwa[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️ stosuje Twoje zlote zestawy[emoji4]
@ilmenau - zebys juz dluzej nie musiala czekac na najpiekniejsze spotkanie swiata[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️[emoji1307][emoji1307][emoji1307] moze dzis? Kciukasy!!
Jestes Wielka i pokazujesz nam ze TRZEBA WALCZYC. Ciesz sie szczesciem, niech juz Cie spotkaja same pelne szczescia dni!
@Butelka123 - niech majoweczka przyniesie pelen koszyczek jajeczek!! I piekne zarodeczki!!

Uff powodzenia dla Was! Jesli kogos nie doczytalam to wybaczcie, z kazda myslami jestem caly czas[emoji173]️[emoji173]️[emoji173]️
Trzymam kciuki Maleńka aby Twoje skarbki zadomowily się w Twoim brzuszku ✊✊✊♥️♥️♥️♥️

@sksk dzis masz 6dpt blastki?? Hihi nie skusz sie na bete??:) @Agonia777 @Kurcia @Marzycielka jak się czujecie?? Wypoczywacie czy jakos
@Marzycielka wiem ze

Oj moja droga żebym tylko miała samochód.... najbliższy punkt pobrań jakieś 40 km dalej, weekend u mamy specjalnie żeby się nie złamać i wyczekać do jutra:)
A Ty jaki masz plan na testowanie?

reklama
Ale dlaczego ma być niedotlenione lożysko? Skoro zazwyczaj mas skurczowe 100, a teraz 85, to nadal jest wariant Twojej normy. Jak człowiek ma zazwyczaj 120, a potem 105, to też nic się nie dzieje. Jeśli źle się czujesz z niższym, walnij zdrową kawkę lub dwie, wiem, że pisałaś, ze po kawie to samo, ale może mocniejsza lub wiecej?

Część z tej 6 to pewnie po ovitrelle, 63 to już na pewno nie ovitrelle, ale 63 w 11 dpt to niezbyt dużo, najważniejszy teraz będą najbliższe przyrosty. Każda beta trochę inna, były tu przypadki że hulała i niewiele z tego było, była też PaulinkaP która miała bardzo małą betę i kiepskie przyrosty, a kilka dni temu urodziła córeczkę. Różnie może być.
No nie wiem, jakoś tak wszedzie czytałam ze kobieta w ciazy powinna miec przynajmniej 90/60 a u mnie bywa roznie, dlatego myslalam ze cos nie tak, dzieki za odpowiedź, troche mnie uspokoilas :)

Do góry